Συμμετοχή του Δημ. Σχολείου Άνω Καλλινίκης στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning

etwinban

Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Το e-twinning είναι μια ασφαλής πλατφόρμα για σχολεία της Ευρώπης, προκειμένου να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να αναπτύξουν σχέδια, να μοιραστούν ιδέες, να ανταλλάξουν απόψεις, εικόνες, δημιουργίες και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες. Συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό.

Το σχολείο μας την τρέχουσα σχολική χρονιά 2022-2023, στο πλαίσιο Αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του πρόγραμματος με τίτλο «Creating, writing and exchanging Christmas and New Year´s cards» (Δημιουργία, συγγραφή και ανταλλαγή καρτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς), στο οποίο οι μαθητές της Γ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης θα συνεργαστούν με συνομηλίκους τους από σχολεία της Γερμανίας, Ιταλίας, Γαλλίας, Πολωνίας, Σλοβακίας, Τουρκίας και Ελλάδας.

Οι στόχοι του έργου μας είναι:

  • να παρακινήσουμε τους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με τους συμμαθητές τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ δημιουργούν, γράφουν και ανταλλάσσουν κάρτες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς κατά την περίοδο των εορτών.
  • η ανάπτυξη των δημιουργικών δεξιοτήτων των μαθητών μας χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές για τη δημιουργία καρτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
  • η βελτίωση των δεξιοτήτων γραφής των μαθητών μας στην αγγλική γλώσσα.

Όλες οι δράσεις μας θα αναρτηθούν στην ειδική πανευρωπαϊκή πλατφόρμα του e-twinning, όπου για το συγκεκριμένο έργο έχουν πρόσβαση τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές μας.