Το Δημοτικό Σχολείο Άνω Καλλινίκης τίμησε τη Γενοκτονία των Ποντίων

Η Γενοκτονική πολιτική εξόντωσης του ελληνικού πληθυσμού του Πόντου από τους Τούρκους από το 1914 – 1923 “απέδωσε”! Ο εκτοπισμός, οι θηριωδίες, οι φρικαλεότητες, οι εκτελέσεις, οι σφαγές, δεν είναι μύθος, υπάρχουν μαρτυρίες, είναι πραγματικότητα! 353.000 υπολογίζονται τα θύματα!!

Σήμερα στο Σχολείο μας αφιερώσαμε λίγο χρόνο, για να μιλήσουμε στα παιδιά για τον Πόντο, για τους Πόντιους, για τη γενοκτονία, ακούσαμε ποντιακά τραγούδια, ανατρέξαμε στους χάρτες και στην ιστορία μας.

Την παρουσίαση ανέλαβε ο δάσκαλος της (Ε+ΣΤ)’ τάξης κ. Ρίσης Γεώργιος.

1 1

 

Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Άνω Καλλινίκης – Η χρήση του διαδραστικού πίνακα στη διδασκαλία

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Άνω Καλλινίκης κ. Καπουλίτσας Αθανάσιος σε συνεργασία με τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Φλώρινας και εισηγητή   τον κ. Σωτήρη Γεωργίου, καθηγητή Πληροφορικής, διοργάνωσε ενδοσχολική επιμόρφωση  για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου με θέμα:

«Η χρήση του διαδραστικού πίνακα στη διδασκαλία» 

Ο κ. Γεωργίου παρουσίασε τις  δυνατότητες του διαδραστικού πίνακα και έδωσε την ευκαιρία στους συναδέλφους του σχολείου μας να ενημερωθούν για την αξιοποίηση του  στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η επιμόρφωση   πραγματοποιήθηκε   την Πέμπτη 05 Μαΐου 2022 και ώρα 13:30 .

1

Οδηγίες ενόψει της έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων, μετά τις διακοπές του Πάσχα

ΥΠΑΙΘ Αρ. Πρωτ. 48804/ΓΔ4/29-04-2022:

Οι εκπαιδευτικές μας μονάδες θα ανοίξουν μετά τις διακοπές του Πάσχα με νέο πρωτόκολλο, σύμφωνο με τη διεθνή τάση αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της COVID-19, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, ενώ θα εξακολουθήσουν να διατηρούνται σε ισχύ μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ειδικότερα:

Στα σχολεία:

  • Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λπ.
  • Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).
  • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. θα διενεργούν προληπτικά 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη. (Ειδικά, για την προσέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, το πρώτο τεστ θα διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022.)

Συνέχεια