(Διάλεξα να γράψω αυτήν τη συνταγή
επειδή είναι εύκολη και νόστιμη. )
(Μαρία Τ. – Δ΄ τάξη- σχ. έτος 2014-15)
ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
5 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. μέλι
5 φλιτζ. νερό
1/4 φλιτζ. σταφίδες ξανθές
1/4 φλιτζ. κουκουνάρια
1/4 φλιτζ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
1 κουταλιά γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά γλυκού γαρύφαλλα τριμμένα
1 φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά για 2-3΄ .
Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε λίγο – λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τα καρύδια και τα κουκουνάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μη μας καεί.
Όταν το σιμιδγάλι πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τις σταφίδες. Προσθέτουμε το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 5΄.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Βάζουμε τον χαλβά σε μεγάλη φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια. Ξεφορμάρουμε σε παιατέλα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και σερβίρουμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Μόνο οι μεγάλοι κάνουν τον χαλβά. Εμείς, τα παιδιά, παρακολουθούμε από μακριά, γιατί όταν προσθέσουμε το νερό στο σιμιγδάλι, αυτό κοχλάζει σα λάβα ηφαιστείου και υπάρχει κίνδυνος να καούμε…
Όποιος θέλει μπορεί να αφαιρέσει κάποιον από τους ξηρούς καρπούς. Εμείς τον δοκιμάσαμε χωρίς αυτούς.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Αφού τον δοκιμάσαμε τον κρίναμε!!!
- Ο χαλβάς ήταν τέλειος, απίθανος, καλός, υπέροχος!!! (Γιάννης Μ.)
- Ο χαλβάς ήταν πεντανόστιμος. Αν έχετε δει το θέατρο ο “Σιμιγδαλένιος”, εκείνη την ώρα τον έτρωγα! (Δημήτρης Θ.)
- Ο χαλβάς ήταν πολύ νόστιμος και θα πω στη μαμά μου να τον μάθει για να τον κάνει για μένα. (Μάρθα Μ.)
- Ο χαλβάς ήταν τέλειος!! (Νίκος Σ. )
- Ο χαλβάς ήταν ωραίος αλλά έχω φάει και καλύτερους. (Χριστίνα Χ.)
- Ο χαλβάς ήταν αρκετά καλός, γιατί δε μ’ αρέσουν πολύ οι χαλβάδες. (Ευαγγελία Α.)
- Ο χαλβάς δε με εντυπωσίασε, γι’ αυτό βάζω Β+ . (Γιώργος Τσ.)
- Ο χαλβάς ήταν χάλια, δε μου άρεσε καθόλου. Ήταν πολύ μαλακός. (Ανέστης Τσ.)
Αφήστε μια απάντηση