Φεβ 01 2015

Άρθρα του/της ΕΥΓΕΝΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (και μερέντα !)

Κρέπα με ελαιόλαδο

Κρέπα με ελαιόλαδο

 

(Διάλεξα να γράψω τη συνταγή για κρέπα,

 γιατί δε θέλει πολλά υλικά και δεν είναι πολύ δύσκολη η εκτέλεση. )

(Γιώργος Τσ. – Δ΄ τάξη-  σχ. έτος 2014-15)


                                                                                                               

 

 

 

  ΥΛΙΚΑ

1 κουτ. μερέντα NUTELA

800  γραμμ.

Περίπου 3 αυγά

3 κουτ. Βιτάμ

½ κουτ. Βιτάμ

½ ποτήρι ελαιόλαδο

½ ποτήρι νερό

Αλεύρι όσο πάρει  

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  

  Μ’ ένα σύρμα χτυπάμε τ’ αυγά με το γάλα, ρίχνουμε λιωμένο βιτάμ με το λάδι και βάζουμε το νερό και το αλεύρι.

Σ΄ ένα αντικολλητικό τηγάνι, καυτό, βάζουμε μία κουτάλα από το χυλό για μία κρέπα μέχρι να ψηθεί και αφού τη γυρίσουμε κι απ’ την άλλη πλε υρά, τη βγάζουμε.

 

 ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Την άδεια κρέπα μπορούμε να την γεμίσουμε με μερέντα, μέλι, ζαμπόν και κασέρι και άλλα…

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

 

 

 

Αφού τις δοκιμάσαμε … τις κρίναμε!!!

  •  Ήταν ΤΕΛΕΙΑ  η κρέπα. Είχε πολύ μερέντα, σαν να έτρεχε η μερέντα από τον καταρράχτη! (Ανέστης Τσ.)
  • Οι κρέπες ήταν τέλειες. Κι αυτή η γέμιση…  Μμμ!!!  Ήταν το κερασάκι στην τούρτα ή μάλλον… το κερασάκι στην κρέπα. (Δημήτρης Θ.)
  • Μου άρεσε πολύ και νομίζω πως η μαμά του τις έφτιαξε πολύ νόστιμες! Θα ήθελα να μου κάνει κι εμένα η μαμά μου! (Μάρθα Μ.)
  • Η κρέπα  ήταν τέλεια. Μόλις την είδα μου τρέχαν τα σάλια !!!
  • Εγώ πιστεύω ότι ήταν πολύ ωραίες οι κρέπες, γιατί είχαν μερέντα αλλά ήταν και αφράτες. Βάζω βαθμό Α΄. (Χριστίνα Χ.)
  • Ήταν τέλεια, γι’ αυτό βάζω Α! Ήταν πολύ καλές και ευχάριστες. (Γιώργος Μ.)
  • Η  κρέπα που έφαγα ήταν πολύ ωραία. (Ευαγγελία Α.)
  • Δεν  μου άρεσε πολύ,  γιατί η κρέπα ήταν στεγνή !   (Μαρία  Τ.)

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *