Μαρ 09 2015

Άρθρα του/της ΕΥΓΕΝΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

κορμός σοκολάτας

κορμός σοκολάτας

(Νίκος Σ. –Δ΄ τάξη – σχ. έτος 2014-15)

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα πτι – Μπερ (μπισκότα)

250 γραμμ. μαργαρίνη , μαλακωμένη

2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

5 κουτ. σούπας κακάο

1 αυγό

200 γραμμ. κουβερτούρα

1 κουτ. σούπας μπράντυ (κονιάκ)

2 βανίλιες

1 λαδόχαρτο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε σε μικρά κομματάκι τα μπισκότα.

Σε μπολ χτυπάμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, το αυγό, τις βανίλιες και το μπράντυ μέχρι να αφρατέψουν.

Αναμειγνύουμε το μείγμα του βουτύρου με τα μπισκότα και το βάζουμε για 15΄ στο ψυγείο ωσότου είναι έτοιμο να πλαστεί. Με τη βοήθεια λαδόχαρτου δίνουμε μακρόστενο σχήμα στο μείγμα του μπισκότου.

Το τοποθετούμε σε πιατέλα. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και περιχύνουμε τον κορμό. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *