“Διαδικτυακά Εικαστικά Εργαστήρια στο σχολείο μας!”

SAM 1695

Η κα  Λύντια Πετροπούλου, σπούδασε  Ιστορία της Τέχνης και Εικαστικά στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας, Deere και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, Επιστήμες Αγωγής – Τέχνες στην Εκπαίδευση  (MEd, Μaster of Education ) . Επιπλέον, είναι Εκπαιδεύτρια Ενσυνειδητότητας

Aπό το 2010 εργάζεται ως Ιστορικός Τέχνης, Εικαστική Εκπαιδευτικός και Εκπαιδεύτρια Ενσυνειδητότητας, σχεδιάζει και υλοποιεί  εκπαιδευτικά και εικαστικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες σε σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες, ιδρύματα, ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Είναι εξωτερική συνεργάτης του εκπαιδευτικού τμήματος, του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.Μέλος του ΙCOM, INSEA, IMMA.

Ως εικαστική εκπαιδευτικός πιστεύει στην  ισότητα, την δικαιοσύνη και την κοινωνική συμπερίληψη στην τέχνη και την εκπαίδευση, για τον λόγο αυτό δημιούργησε το εργαστήριο Τέχνη και Ενσυνειδητότητα  το οποίο υλοποιεί από το 2018 και είναι ιδρύτρια του project: «Εικαστικά διαδικτυακά εργαστήρια σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που εδρεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας», το οποίo σχεδίασε και υλοποιεί εθελοντικά από το 2019.Toprojectμέχρι σήμερα έχει υλοποιηθεί σε 6 δημοτικά μονοθέσια ακριτικά σχολεία.

Την φετινή μας σχολική χρονιά 2023 – 2024,  το 1Θ Δημοτικό Σχολείο Αγαθονησίου, είμαστε στην ευχάριστη θέση και ταυτόχρονα την ευλογία να συνεργαστούμε με την κα Πετροπούλου Λύντια!

Στην πρώτη τηλεφωνική μας επικοινωνία, η χαρά μας ήταν τόσο μεγάλη, που επί λέξει είπα « είστε, σαν το μάνα εξ ουρανού!», Θεόσταλτη κα Πετροπούλου!

Ο μαθητής μας της Α’ Τάξης, χάρηκε τόσο πολύ για τα διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια, λέγοντας «ανυπομονώ, να ξεκινήσουμε!!!»

Με την αρωγή σας και την εθελοντική προσφορά σας, μας δίνετε δύναμη να συνεχίζουμε με μεράκι τη  δουλειά μας!

Σας εκφράζουμε  τη χαρά, τη συγκίνηση και την  ηθική μας ικανοποίηση, που κάποιοι άνθρωποι, μας θυμούνται και φυσικά αναγνωρίζουν και  δείχνουν έμπρακτα  την αγάπη και την προσπάθειά μας, να οδηγήσουμε τους μαθητές μας στο «μαγικό δρόμο της γνώσης και της τέχνης!».

Η παρούσα επιστολή, αποτελεί ελάχιστη ένδειξη εκτιμήσεως έναντι της αξιόλογης και αξιέπαινης πράξης σας για το σχολείο μας και γενικότερα για όλο το νησί μας.

Αυτές οι πράξεις συμπαράστασης και αλληλοβοήθειας, θεωρούμε, ότι στις σημερινές εποχές, θα πρέπει να αναδεικνύονται, ώστε να γνωρίζουν όλοι, ποιοι στηρίζουν με τις πράξεις τους το μέλλον της χώρας μας, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!

Εκφράζουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη, που στέκεστε πολύτιμοι αρωγοί στο δύσκολο έργο μας, δίνοντάς μας τη δύναμη να συνεχίζουμε με κέφι και μεράκι,  για τα ακριτικά Ελληνόπουλα του Αγαθονησίου, τους μαθητές μας!

«Στην Υετούσα του πευκόμελου και της πορφύρας», θα ανυπομονούμε να ανταμώνουμε διαδικτυακά!

Με εκτίμηση

Η Προϊσταμένη του 1Θ Δημοτικού Σχολείου Αγαθονησίου

Πιτσά  Νικολέττα