Μήνας: Σεπτέμβριος 2025
Μια γλυκιά δράση «υιοθεσίας» ανάμεσα σε πρωτάκια και εκτάκια
Μια γλυκιά δράση «υιοθεσίας»
ανάμεσα
σε πρωτάκια και εκτάκια
Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Δημοτικού με τη βοήθεια της δασκάλας τους, Παπαθανασίου Ανθής, κατασκεύασαν μικρά δωράκια για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄ Δημοτικού.
Κρατώντας ένα ραβδί με αστεράκι και το μήνυμα: «Ένα αστεράκι σου χαρίζω εκτάκι μου καλό, να σ’ έχω συντροφιά μου και στήριγμα γερό!», οι μικροί μαθητές πρόσφεραν με χαρά τα δώρα στους μεγαλύτερους μαθητές του σχολείου μας.
Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε μια όμορφη συνεργασία και φιλία ανάμεσα στις δύο τάξεις. Κάθε πρωτάκι συνδέθηκε με τουλάχιστον ένα εκτάκι, που θα το συνοδεύει, θα το στηρίζει και θα το καθοδηγεί στη σχολική του πορεία τη φετινή χρονιά. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, να ζωγραφίσουν μαζί και να γνωριστούν καλύτερα, ανοίγοντας τον δρόμο για μια ζεστή και υποστηρικτική σχέση.
Στη δράση αυτή συμμετείχαν ενεργά και η δασκάλα της Στ΄ Δημοτικού, Καρακώστα Χριστίνα, καθώς και η ειδική παιδαγωγός του τμήματος, Κατσάμπουλα Ειρήνη, οι οποίες συνόδευσαν τους μαθητές τους στην τάξη των μικρών μαθητών και συνέβαλαν με τον δικό τους τρόπο στη δημιουργία μιας χαρούμενης και δημιουργικής ατμόσφαιρας.
Η δράση αυτή ενίσχυσε το πνεύμα της αλληλεγγύης και της αλληλοϋποστήριξης στο σχολείο μας, δίνοντας χαρά και στις δύο πλευρές.
Η πρωτοβουλία αυτή δεν περιορίζεται σε μία μόνο συνάντηση, αλλά θα συνεχιστεί με ανάλογες δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ενδυναμώνοντας τους δεσμούς ανάμεσα στους μαθητές και τις μαθήτριες και καλλιεργώντας αξίες όπως η συνεργασία, η υπευθυνότητα και ο σεβασμός.
ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ , 25-9-2025
ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2025-2026
Πρόγραμμα Αγιασμού 11-9-2025
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Ο Αγιασμός του Σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί την
Πέμπτη, 11-09-2025 στις 9:00 π.μ στο προαύλιο του σχολείου μας.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέλθουν στη σχολική μονάδα με τις τσάντες τους στις 9:00 π.μ. συνοδεία των γονέων τους και θα αποχωρήσουν με ευθύνη τους, το αργότερο μέχρι τις 10:30 π.μ..
Μετά το πέρας του Αγιασμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα περάσουν στις αίθουσες διδασκαλίας μαζί με τις/τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων για μια πρώτη γνωριμία και παραλαβή όλων των σχολικών εγχειριδίων (βιβλίων) τους.
Παράλληλα, οι γονείς θα προσέλθουν στο πέτρινο κτίριο
όπου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από τον Διευθυντή, κύριο Μιχάλη Παπαδογιαννάκη σχετικά με τη σχολική ζωή και τη νέα σχολική χρονιά.
Οι γονείς – κηδεμόνες που επιθυμούν βεβαίωση για την εργασία τους, θα την παραλάβουν, πριν αποχωρήσουν, από την κυρία Αναστασίου Ματίνα (Εκπ/κο Φυσικής Αγωγής) στο Γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων.
Σας συνιστούμε να ελέγχετε καθημερινά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας
και την ιστοσελίδα του σχολείου (https://blogs.sch.gr/dimafidn/)
προκειμένου να ενημερώνεστε έγκαιρα και έγκυρα για όλες τις δράσεις/δραστηριότητες .
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων








