Οι προετοιμασίες για την Καθαρά Δευτέρα ξεκίνησαν! Τα παιδιά της Α’ και Δ’ τάξης ετοίμασαν τους δικούς τους χαρταετούς  χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολλάζ, άφθονη φαντασία και δημιουργικότητα. Η συνεργασία και η καλή διάθεση πάντα αποδίδουν κι έτσι οι χαρταετοί κατάφεραν να «πετάξουν» και να μας κάνουν να νιώσουμε ότι ανεβήκαμε με τη φαντασία μας ακόμα πιο ψηλά!

4 5

 

6

Συνεχίστε την ανάγνωση

Πανελλήνια Ημέρα

κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

 

 

Η 6η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, με στόχο να δοθεί ένα συμβολικό μήνυμα επαγρύπνησης απέναντι σε ένα πρόβλημα που κατά τα  τελευταία χρόνια εντείνεται, επηρεάζοντας την καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων μαθητών.

H βία και ο εκφοβισμός

δεν έχουν θέση στην κοινωνία, στο σχολικό περιβάλλον.

Για τον λόγο αυτό, για όλους στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αποτελεί προτεραιότητα η δραστική πρόληψη και η συστηματική αντιμετώπιση συμπεριφορών και περιστατικών που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ψυχική και σωματική υγεία κάθε μαθήτριας και κάθε μαθητή.

To σχολείο μας καθημερινά δρα στην κατεύθυνση αυτή

ουσιαστικά και συστηματικά.

Σήμερα όμως όλοι μαζί συμβολικά φωνάζουμε:

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ

1709793106285

Συνεχίστε την ανάγνωση

Την Τετάρτη 28/2 η Ε΄και Στ΄τάξεις επισκέφθηκαν το Μουσείο Γουλανδρή στην Κηφισιά.

Η Ε΄τάξη παρακολούθησε το πρόγραμμα :  Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Χώροι Στάθμευσης. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, χρησιμοποιώντας υλικά εκπαιδευτικής ρομποτικής, τα παιδιά  δημιούργησαν ένα σύστημα έξυπνων χώρων στάθμευσης.Κατασκευάζοντας τον χώρο στάθμευσης τα παιδιά ,πληροφορήθηκαν για το θέμα της ορθής διαχείρισης χώρων σε μία πόλη, για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας για θέματα προσβασιμότητας καθώς και βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

Η Στ΄τάξη παρακολούθησε το πρόγραμμα : Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Τεχνολογία Υδρογόνου . Χρησιμοποιώντας  απλά νερό ,κάνωντας ηλεκτρόληση κατάφεραν να κινήσουν ένα μικρό αυτοκίνητο που έφτιαξαν.Επίσης  έμαθαν  την φυσική και την τεχνολογία που αφορά την πράσινη παραγωγή υδρογόνου από νερό, για χρήση του ως μέσο αποθήκευσης και μεταφοράς ενέργειας. Το υδρογόνο  αποτέλεσε  την πηγή ενέργειας για τη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα ενός μικρού αυτοκινήτου  κι έτσι  τα παιδιά  είδαν  σε μοντέλο μια από τις βασικότερες μελλοντικές εφαρμογές της τεχνολογίας υδρογόνου.

iS4tZDWH ry1m90lO 3hwWIN2T

 

ETWINNING 2023

 FRIENDLY TO EVERYONE: COMPOST

            Φεβρουάριος 2024

 

Γεμάτοι και γεμάτες αγωνία, χαρά, ανυπομονησία οι μαθητές και οι μαθήτριές μας στις 23 Φεβρουαρίου 2024 είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν διαδικτυακά με μαθητές και μαθήτριες από την Τουρκία.

Η συνεργασία των τάξεων στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Etwinning

FRIENDLY TO EVERYONE: COMPOST

Αποτελεί ζωντανό παράδειγμα της συνεργασίας ανθρώπων από διαφορετικά μέρη της Γης. Πόσα κοινά συναισθήματα, γνώσεις, απορίες, αγωνίες έχουν τα παιδιά όλων των χωρών;

Γνωριστήκαμε,

 συζητήσαμε, 

παίξαμε διαδραστικά,

 τραγουδήσαμε !!!!

Επεράσαμε όμορφαααααα!!!

l                h

Συνεχίστε την ανάγνωση

ETWINNING 2023

 FRIENDLY TO EVERYONE: COMPOST

                         Φεβρουάριος 2024

 

Μαθητές και  μαθήτριες του σχολείου μας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προ γράμματος Etwinning FRIENDLY TO EVERYONE: COMPOST, φτιάχνουν το δικό τους κομπόστ, φυσικό λίπασμα (χώμα) για τα φυτά.

        Με αυτό, και σε συνδυασμό με έτοιμο φυτόχωμα, φύτεψαν τους δικούς τους σπόρους, βολβούς και σπορόφυτα λαχανικών, λουλουδιών και φρούτων προκειμένου να αναλάβουν την ευθύνη της φροντίδας αλλά και να βιώσουν τη χαρά και την εμπειρία του μεγαλώματος ενός ζωντανού οργανισμού.

Η βιωματική μάθηση μένει στην καρδιά και στο μυαλό για πάντα και εμπλουτίζει όλες τις δεξιότητες των μικρών μας μαθητών!!

h

Αρχείο εικόνας WhatsApp 2024 02 23 στις 12.16.33 540a734a Αρχείο εικόνας WhatsApp 2024 02 23 στις 12.16.33 7597bc3d Αρχείο εικόνας WhatsApp 2024 02 23 στις 12.16.34 34fba5f4 Αρχείο εικόνας WhatsApp 2024 02 23 στις 12.16.34 c34d83d4 Αρχείο εικόνας WhatsApp 2024 02 23 στις 12.16.35 216fa953 images 3

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Π.Δ. 79/2017 άρθρο 7, παρ. 4α

Ν. 4777/2021 άρθρο 44 παρ.2

  1. Στην Α΄ τάξη του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2024-25 εγγράφονται από 1 μέχρι 20 Μαρτίου 2024 και από τις 08.30 π.μ. μέχρι τις 11.30 π.μ. υποχρεωτικά οι μαθητές/μαθήτριες που γεννήθηκαν το 2018 και η μόνιμη κατοικία τους βρίσκεται εντός των ορίων της Δ.Ε. Αφιδνών. (Κάθε εκπρόθεσμη εγγραφή θα παραπέμπεται υποχρεωτικά  στη Δ/νση Π.Ε για να γίνει δεκτή.)

 

  1. Για την εγγραφή απαιτούνται:

 

  • Αίτηση (Χορηγείται και συμπληρώνεται στο σχολείο.)

 

  • Πιστοποιητικό γέννησης ( Δεν απαιτείται η προσκόμισή του. Βεβαίωση γέννησης μπορεί να εκδοθεί και από το σχολείο μέσω του συστήματος myschool.)

 

  • Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο να αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια και φωτοτυπία των αντίστοιχων σελίδων.

 

  • Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή  (ΑΔΥΜ)  συμπληρωμένο από Ιατρό (Θα βρείτε το έντυπο στο Νηπ/γείο ή στο Δημοτικό και μπορείτε να το προσκομίσετε και το Σεπτέμβριο μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.)

 

  • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να φαίνεται η δ/νση κατοικίας του μαθητή. (Λογαριασμός ΔΕΗ ή άλλης ΔΕΚΟ ή Ε1 ή Δήλωση μίσθωσης ακινήτου σε περίπτωση ενοικίασης)

 

  • Βεβαίωση φοίτησης από το Δημόσιο ή Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο που φοίτησε το παιδί και διαθέτει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας.

 

  1. Για την εγγραφή στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα απαιτούνται:

 

  • Αίτηση –Δήλωση εγγραφής στο ολοήμερο (Χορηγείται και συμπληρώνεται στο σχολείο.)

 

  1. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψή σας στο σχολείο, παρακαλούμε να έχετε μαζί σας την αστυνομική  ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτοπροσωπία του γονέα που κάνει την εγγραφή.

 

Ο Δ/ντής του σχολείου

Μ. Παπαδογιαννάκης

αιτηση εγγραφης Α΄δημοτικου επικαιροποιημενη

ΑΙΤΗΣΗ_ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ (2)

ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ