Στις 15 Μαΐου τα παιδιά της Α κ Β τάξης επισκέφθηκαν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη Νέα Μάκρη. Εκεί αφού παρακολούθησαν την “θεωριτικη εκπαίδευση” στη συνέχεια έγιναν οι ίδιοι οδηγοί για να εφαρμόσουν όσα έμαθαν… Εκτός από την κυκλοφοριακή αγωγή τα παιδιά γνωρισαν και έναν εκπαιδευτή σκύλου μαζί με τον σκύλο του. Μας μίλησε για τις ανάγκες των σκυλων και για τον τρόπο με τον οποίο τους εκπαιδεύουν. Στο τέλος μας έκαναν και μια επίδειξη τι έχει μάθει ο δικός του σκύλος.
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και με τα δύο μέρη της εκδρομής καθώς ήταν πρωτόγνωρα για αυτά.
IMG 20230515 100340 IMG 20230515 103534

Συνεχίστε την ανάγνωση

Η κ. Χριστίνα Σταθάκη πραγματοποίησε στο σχολείο μας, τον Μάιο, μία εξαιρετικά χρήσιμη παρουσίαση σχετικά με την οδηγική μας συμπεριφορά είτε σαν οδηγοί είτε σαν πεζοί. Συγκεκριμένα, ενημέρωσε μεταξύ άλλων  τη μαθητική μας κοινότητα για τη σημασία της χρήσης του σωστού  κράνους ανάλογα με το όχημα που οδηγούμε , τη σπουδαιότητα των ελαστικών και την άμεση αντικατάστασή τους σε περίπτωση φθοράς. Επίσης, αναφέρθηκε σε σημαντικά ατυχήματα τονίζοντας τις παραλείψεις και τα λάθη που σημειώθηκαν, παρουσίασε τα σήματα του ΚΟΚ , ταυτόχρονα αφιέρωσε χρόνο και στην ορθή οδήγηση του ποδηλάτου καθώς και των ρούχων που πρέπει να φοράει ένας ποδηλάτης. Τέλος με τη βοήθεια αυτοκόλλητου τάπητα στο δάπεδο, μίλησε για τις διαβάσεις και τα φανάρια.

Ευχαριστούμε τη κ. Σταθάκη και ελπίζουμε στο μέλλον να επισκεφτεί  ξανά το σχολείο μας για μία ανάλογη ενημέρωση!

viber image 2023 05 18 19 01 31 1873 1

Συνεχίστε την ανάγνωση

Οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄, παρακολούθησαν το πρόγραμμα “Ζωγραφήγηση” διαδικτυακά. Η Λήδα Βαρβαρούση ζωντάνεψε τη ζωή του Ρήγα Φεραίου. H Χάρτα του Ρήγα έγινε αφορμή για ένα διασκεδαστικό παιχνίδι γρίφων, αποκρυπτογράφησης, ζωγραφικής και ιστορίας. Το πρόγραμμα, μέσα από το οποίο ανακαλύψαμε τα μυστικά ενός χάρτη που φτιάχτηκε για να ξεκινήσει η επανάσταση του 1821.

viber image 2023 05 22 12 28 32 901

 

5        1

…έγινε στο σχολείο μας πριν τις Πασχαλινές διακοπές!

Την  Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε κυνήγι θησαυρού από όλες τις τάξεις με την χρήση του web 2.0 εργαλείου Goosechase. To Goosechase ήταν ένα από τα web 2.0 εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν στο σεμιναρίο επαγγελματικής ενδυνάμωσης (training course), το οποίο πραγματοποιήθηκε από τρεις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας τον Φεβρουάριο στη Κωστάντζα της Γερμανίας στο πλαίσιο του Erasmus Plus KA1 που υλοποιεί το σχολείο μας με θέμα «Προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η μεγάλη πρόκληση της εποχής μας», “Climate Change Adaptation, the great Challenge of our eraκαι του οποίου η πρώτη χρήση στο σχολείο είχε υπέροχα αποτελέσματα!

2 1

Συνεχίστε την ανάγνωση

3                                            4

Στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS + που υλοποιεί το Δημοτικό Σχολείο Αφιδνών :

«Προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η μεγάλη πρόκληση της εποχής μας»

“Climate Change Adaptation, the great Challenge of our era”,

οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Δρακοπούλου Μ., Καρακώστα Χ. και Μπάστα Μ., επισκέφτηκαν το Δημοτικό σχολείο CEIP Guernica στο San Fernando της Ισπανίας στο διάστημα 20-24 Μαρτίου 2023.

2

 Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ανοίξουν δίαυλοι επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των σχολείων υπό το πρίσμα της ενασχόλησής τους με εκπαιδευτικά προγράμματα αναφορικά με την κλιματική αλλαγή. Η εμπειρία κατέστη πολλαπλά ωφέλιμη καθώς ήταν μια ευκαιρία να ανταλλάξουν οι εκπαιδευτικοί διδακτικές πρακτικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις καθώς και ιδέες εμπλουτισμού σε υλικοτεχνική υποδομή και οργάνωσης, σε μια προσπάθεια να αναβαθμιστεί το παιδαγωγικό τους έργο.

1

Συνεχίστε την ανάγνωση

Την Πέμπτη 30-03-2023 το πρωί, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Plus που υλοποιείται τη φετινή σχολική χρονιά, το σχολείο μας αγκάλιασε τη  Δράση “THE GREEN CITY” που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ, και οι δήμοι της Αττικής, με στόχο την προώθηση και επιβράβευση της ανακύκλωσης, ένα Όχημα Ανακύκλωσης (Κινητό Πράσινο Σημείο) με πλήρωμα δύο ατόμων, επισκέφθηκε το σχολείο μας και στάθμευσε στο προαύλιό μας.

Συνεχίστε την ανάγνωση