1

Στις 3/4/2023, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου, τοποθετήθηκε στην  είσοδο του σχολείου μας ένα μικρό  χαρούμενο σπιτάκι γεμάτο βιβλία για όλα τα παιδιά της κωμόπολής μας είτε φοιτούν στο σχολείο μας είτε όχι με το σύνθημα “Είμαι ένα βιβλίο διάβασέ με….”

Όλοι οι μαθητές μπορούν να δανειστούν ελεύθερα μόνοι τους  όποιο βιβλίο θέλουν από την ανοιχτή μας βιβλιοθήκη χωρίς καταγραφή ή άλλο περιορισμό και αφού το διαβάσουν, να το επιστρέψουν πάλι στο ίδιο μέρος στην ίδια καλή κατάσταση. Επίσης, είναι ευπρόσδεκτο κάθε κατάλληλο παιδικό βιβλίο, που θα μπορούσε να προσφέρει κάποιος για τον εμπλουτισμό της.

Η δράση αυτή εντάσσεται και στο σχέδιο δράσης του σχολείου μας “Η ανάπτυξη και λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης”

Την ίδια ημέρα οι μαθητές της Δ΄ τάξης μαζί με τη δασκάλα τους εγκαινίασαν αυτή την ελεύθερη ανοιχτή μικρή βιβλιοθήκη και τοποθέτησαν τα πρώτα βιβλία, Οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν μαζί με τις δασκάλες τους τη μεγάλη εσωτερική βιβλιοθήκη του σχολείου, όπου διάβασαν  αγαπημένα βιβλία και δανείστηκαν άλλα  για τις διακοπές του Πάσχα.

Παιδιά, σας περιμένουμε!

 Ευχαριστούμε την υποδ/ντρια του σχολείου μας, κ. Ειρήνη Βιλανάκη, που ανέλαβε να υλοποιήσει αυτή την ωραία ιδέα και τον σύζυγό της, κ. Ιωάννη Κουτλάκη, που κατασκεύασε και τοποθέτησε στο σχολείο μας αυτή την υπέροχη γωνιά της φιλαναγνωσίας!

Συνεχίστε την ανάγνωση