1                  s 

 

Το Δημοτικό Σχολείο Αφιδνών για το Σχολικό έτος 2022-23 υλοποιεί πρόγραμμα ERASMUS+ με τίτλο:

 

«Προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή,

 η μεγάλη πρόκληση της εποχής μας»              “Climate Change Adaptation,

the great Challenge of our era”

 

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν φιλοξένησε από τη Δευτέρα 6 Μαρτίου  έως την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 οκταμελή (8) αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών από το Δημοτικό Σχολείο Γκερνίκα της Μαδρίτης (CEIP GUERNICA).

Ευχαριστεί πολύ τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Ωρωπού, κ. Νικόλαο Λούπη και τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Δήμα για το ενδιαφέρον τους, ώστε να γίνουν  όλες απαραίτητες εργασίες προετοιμασίας στο σχολείο μας.

Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα ποικίλων εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων προκειμένου να επιτευχθούν στο μέγιστο οι στόχοι του προγράμματος.

Με στόχους:

  • γνωριμία και ανταλλαγή ιδεών και πληροφοριών σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα των δύο χωρών,
  • συνύπαρξη και αλληλεπίδραση των 2 ευρωπαϊκών εθνοτήτων,
  • Διαπίστωση και ανάδειξη των κοινών σημείων των δύο Μεσογειακών χωρών (περιβάλλον, πυρκαγιές, χλωρίδα, πανίδα, κλίμα, φαγητό) .
  • κοινό πλαίσιο εργασίας με στόχο την καλλιέργεια συμπεριφοράς φιλικής προς το περιβάλλον τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο ή οποία οδηγεί σε Συνθήκες Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή,
  • ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανθρώπινη δραστηριότητα και τις επιπτώσεις αυτής στην ενίσχυση του φυσικού φαινομένου του θερμοκηπίου και γι΄αυτό της Κλιματικής Αλλαγής που πλέον έχει φθάσει στο επίπεδο Κρίσης

Συνεχίστε την ανάγνωση