Εφύτεψα μια λεμονιά μέσα στη βαρυχειμωνιά….

Την προηγούμενη εβδομάδα, στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης του Περιβάλλοντος, τα παιδιά της Α’ τάξης φύτεψαν μια μικρή λεμόνια στην άκρη της πάνω αυλής, εκεί όπου άλλοτε υπήρχε μια όμορφη  τριανταφυλλιά!!!
Η φύτευση δέντρων αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια αντιστροφής της κλιματικής αλλαγής. Η ευαισθητοποίηση των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί επιτακτική ανάγκη, ιδιαίτερα στην δική μας περιοχή όπου η πυρκαγιά άφησε τα σημάδια της…
Για τα επόμενα έξι χρόνια θα μεγαλώνουν μαζί με το δέντρο που φύτεψαν ομαδικά, θα το βλέπουν καθημερινά να αναπτύσσεται, θα γεύονται τους καρπούς του και θα μυρίζουν τα άνθη του!!!! Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αγαπήσουν τα παιδιά τα δέντρα και να ενδιαφέρονται για την προστασία τους!
Γράψαμε και  στιχάκια για το πώς να φτιάξουμε μια νόστιμη και δροσερή λεμονάδα:
Λεμόνι λεμονάκι,
Μέλι και νεράκι,
Πάρε ποτηράκι,
Και ένα καλαμάκι!!!
Στο τέλος ακούσαμε το παραδοσιακό τραγούδι “Λεμονάκι μυρωδάτο” καθώς και το τραγούδι “Εφύτεψα μια λεμονιά” από τη Χάρι Αλεξίου.

https://video.link/w/NDFFd

https://video.link/w/yEFFd

viber image 2022 12 02 19 45 06 658

(περισσότερα…)

Μικροί μελισσοκόμοι – Paradise Park

Στις 22 Νοεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α τάξης έγιναν μικροί μελισσοκόμοι στον χώρο του paradise στη μεταμόρφωση. Γνώρισαν καλυετρα τις μελισσες κ κατάλαβαν πόσο εργατικές αλλά και απαραίτητες είναι για το περιβαλλον. Είδαν από κοντά την κυψέλη κ πως γεμίζει με το μελι. Φόρεσαν την στολή του μελισσοκόμου κ αφού ακολούθησαν όλη τη διαδικασία στο τέλος γεύτηκαν και μια φέτα ψωμί με μέλι….

viber image 2022 12 02 16 29 16 875 viber image 2022 12 02 16 29 15 884

(περισσότερα…)

Από την ελιά στο ελαιόλαδο – Paradise Park

Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις”, έγραψε ο τιμημένος με νόμπελ λογοτεχνίας Έλληνας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης.

g

Την Τρίτη λοιπόν 22 Νοεμβρίου 2022 τα παιδιά της Α΄και Γ΄τάξεων του Σχολείου μας, σαν μικροί ελαιουργοί με την κατάλληλη ενδυμασία ανακάλυψαν την ΕΛΙΑ, ένα σύμβολο πολιτισμού και υγείας για την Ελλάδα, στον ελαιώνα του Paradise Park. Έμαθαν την ιστορία της ελιάς, τη διαδικασία καλλιέργειας και τις διατροφικές ιδιότητές της.

(περισσότερα…)