Γίναμε κι εμείς μέρος της ιστορίας για το κλίμα
Stage 622, 27/10/2022, Λακκαγκίνη, Αφίδνες, Αττική
Τρέξαμε μαζί με όλο τον κόσμο για τον πλανήτη!
Γιατί ο χρόνος περνά …
Γιατί υπάρχουν ακόμη λύσεις …
Για να ακούσουν οι παγκόσμιοι ηγέτες την κραυγή μας για ένα καλύτερο μέλλον …
Η σχολική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Αφιδνών (Μαθητές, Σύλλογος Διδασκόντων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, Τοπική Κοινοτητα Αφιδνών) ευαισθητοποιημένη στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, δεδομένων και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στη ζωή και τον τόπο μας, συμμετείχε ποικιλοτρόπως στη μεγαλύτερη σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή, με σημαντικό τμήμα της σε ξηρά και θάλασσα την Ελλάδα. Ενημερώσαμε όλη την κοινότητα για την παγκόσμια δράση για το Κλίμα και τονίσαμε το μήνυμα της Σκυταλοδρομίας που είναι η αναγκαία εκπαίδευση για το κλίμα.
Έτσι λοιπόν,
- όταν ενημερωθήκαμε σχετικά με την Σκυταλοδρομία για το Κλίμα από την Υπεύθ. Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κυρία Βέρα Βορύλλα, εξερευνήσαμε τη διαδρομή της σκυτάλης εντός Ελλάδος και ανακαλύψαμε ότι υπήρχε Σταθμός αλλαγής στη Θεση Λακκαγκίνη εξω ακριβώς απο το χωριό μας.
|
Σταθμός 622, Λακκαγκίνη Αφίδνες |
- Η κινητοποίηση του Συλλόγου Διδασκόντων και του Διευθυντή ήταν άμεση. Αποφασίσαμε ότι κι εμεις Όλοι έπρεπε να κάνουμε κάτι.






