ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΦΙΔΝΩΝ                                                                                                    Αφίδνες 25/10/2022

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου 1940

OXIΣυνεχίστε την ανάγνωση

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΦΙΔΝΩΝ

20/10/2022

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη θα γίνουν αισθητές και θα επιβαρύνουν κυρίως τους σημερινούς νέους και τις μελλοντικές γενιές.

Η συλλογική φωνή των νέων και οι προτάσεις τους πρέπει να ακουστούν από τους παγκόσμιους ηγέτες στην COP27, που θα λάβει χώρα στην Αίγυπτο από τις 6 έως τις 18 Νοεμβρίου 2022.

https://eepf.gr/el/skitalodromia-running-out-of-time

 

Δράσεις (Climate Education Action) στη Σχολική Κοινότητα Αφιδνών (Μαθητές, Εκπαιδευτικοί, Γονείς) και στη Δημοτική Κοινότητα Αφιδνών.

  1. Κάλεσμα της Σχολικής Κοινότητας για την ηλεκτρονική Υπογραφή του μηνύματος που μεταφέρει μέσα της η Σκυτάλη. (https://running-out-of-time.com/message/ )

 

  1. Παράσταση Αντιπροσωπείας της Σχολικής Κοινότητας στο Σταθμό 622 (θέση Λακκαγκίνη, 7πμ, 27/10/2022) με πανό και με το σύνθημα: “We are the futureFuture is nowTake action now!!!”

( https://running-out-of-time.com/route/ )

map

  1. Καταγραφή του οικολογικού αποτυπώματος (ΧΕΡΙ) και του Αποτυπώματος Άνθρακα (ΠΑΤΟΥΣΑ) των μελών όλης της Σχολικής Κοινότητας.  Διαχείριση των αποτελεσμάτων της έρευνας και δημιουργία τοίχων – αφισών (Χέρια- πατούσες)

   4. Ημέρα Δράσης των Σχολείων  3/11/2022 ή μέχρι 6/11/2022

 Δραστηριότητες και Συζητήσεις στο Σχολείο ή στην Τάξη.

https://eepf.gr/el/sxoleia

  1. Κάλεσμα της Κοινότητας Αφιδνών για την ηλεκτρονική Υπογραφή του μηνύματος που μεταφέρει μέσα της η Σκυτάλη. (https://running-out-of-time.com/message/ ) και την υποστήριξη των δράσεων της Σχολικής κοινότητας.
  2. Υποστήριξη οικονομική της ελληνικής διαδρομής. https://eepf.gr/el/root-dwrea

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ Δ.Σ. ΑΦΙΔΝΩΝ

Μια παράδοση που μετράει ήδη 6 χρόνια στο σχολείο μας… Εκτάκια υιοθετούν πρωτάκια και τα καλωσορίζουν στο δημοτικό, ανοίγουν την αγκαλιά τους σαν μια διαρκή υπόσχεση πως θα είναι εκεί, στα πρώτα τους βήματα και θα τα καθοδηγούν. Σαν μεγαλύτερα τους αδέλφια έτοιμα να τα στηρίξουν, να τα συμβουλευσουν, ώστε να νιώθουν ασφάλεια καθώς εγκλιματίζονται στη νέα τους καθημερινότητα.
Έτσι λοιπόν και φέτος τα παιδάκια της Α τάξης “υιοθετήθηκαν ” από τους μαθητές της Έκτης τάξης, σε μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στο γήπεδο Αφιδνών “Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου”, παράλληλα με τον εορτασμό της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Αθηλητισμού. Οι μαθητές της έκτης τάξης παρουσίασαν τα πρωτάκια και τα καλωσόρισαν με σύντομα στιχάκια. Έκατσαν μαζί τους, συζήτησαν, και γνωρίστηκαν.

IMG 1a854c4324ddf045ccb577448b9bcf60 V IMG 1c02d32f7b5a6cf8c9fa9fae379ceec1 V

Συνεχίστε την ανάγνωση

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, το Δημοτικό Σχολείο Αφιδνών οργάνωσε και υλοποίησε αθλητικές δραστηριότητες στο γήπεδο των Αφιδναϊκού, καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

1

Συνεχίστε την ανάγνωση