Κυκλώνοντας το σχολείο….. αγκαλιάζουμε τη ζωή ! ! !

Στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας (16  έως 22 – 9 – 2021) η τάξη μας ανέπτυξε τις παρακάτω δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Ζωγραφίσαμε μαζί με τα παιδιά το «πατίνι» και το «ποδήλατο», δυο εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, που δε μολύνουν το περιβάλλον.

Οι μαθητές μας της Β’ τάξης παρουσίασαν τα έργα τους στους μαθητές των άλλων τάξεων και δημιούργησαν τη δική τους μικρή έκθεση ζωγραφικής για να γνωστοποιήσουν στην κοινότητα τη δράση μας με σύνθημα:                                                                                         «Περπατώ, κάνω πετάλι, παίρνω πίσω τη ζωή μου πάλι!»

1

   Μαζί, οι μαθητές όλων των τάξεων, περπατήσαμε συμβολικά γύρω από το σχολικό κτίριο, σταματώντας για λίγο την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Θέλαμε με  αυτό τον τρόπο να δείξουμε την αγάπη και την ευαισθησία μας στον περιβάλλον για μια πιο φυσική ζωή χωρίς περιττούς ρύπους.

2

Όλα τα παιδιά σε κύκλο χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας, δίνοντας ένα εορταστικό κλίμα σε αυτές τις μέρες και κάνοντας πράξη την πεποίθησή μας ότι:                               «κυκλώνοντας το σχολείο, αγκαλιάζουμε τη ζωή!»