ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Με πολλή χαρά σας ενημερώνουμε ότι κατασκευάστηκε στέγαστρο έμπροσθεν του πέτρινου κτιρίου του σχολείου μας!

Η κατασκευή αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική για την καθημερινή λειτουργία του, επειδή

  • δημιουργεί στεγασμένο χώρο για το διάλειμμα των μαθητών σε περίπτωση βροχής ή έντονης ηλιοφάνειας,
  • παρέχει στεγασμένο χώρο αναμονής για τους μαθητές των σχολικών λεωφορείων και τους γονείς που περιμένουν τα παιδιά τους,
  • βοηθά στη διασύνδεση των τάξεων και των γραφείων μεταξύ τους μια και δεν υπάρχει εσωτερικός διάδρομος,
  • είναι ένας ήρεμος προστατευμένος χώρος για πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ακόμη και για εξωτερικό μάθημα…!

Ευχαριστούμε θερμά τον αντιδήμαρχο Αφιδνών κ. Γεώργιο Πούλο και τον τοπικό σύμβουλο Αφιδνών κ. Γεώργιο Μπέλο, οι οποίοι προώθησαν και πραγματοποίησαν αυτό το πολύ σπουδαίο για τη σχολική μας κοινότητα έργο.

Το σχολείο μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός με πολλές και σημαντικές ακόμη ανάγκες για τη λειτουργία του. Η βοήθεια όλων είναι απαραίτητη, γιατί τα παιδιά μας χρειάζονται το καλύτερο!

 

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Την Τετάρτη 15/5/2019 με μια πολύ τρυφερή γιορτή τα παιδάκια της Α΄ τάξης  τίμησαν την πιο αρχέγονη, την πιο δυνατή, την πιο όμορφη, την πιο ανιδιοτελή, την πιο αληθινή σχέση οποιουδήποτε έμβιου όντος, τη σχέση μητέρας παιδιού.

Για να θυμίσουν σε όλους που τα τίμησαν με την παρουσία τους την υπέρτατη δύναμη της αγάπης, της αλληλεγγύης, της πρόσωπο με πρόσωπο επαφής, της συζήτησης, της επικοινωνίας, της ανιδιοτέλειας, της προσφοράς,  της αλήθειας. Να θυμίσουν την έμφυτη ανάγκη όλων των ανθρώπων, χωρίς καμιά απολύτως εξαίρεση, από την κύηση μέχρι την τελευταία πνοή, για αγάπη, για σύναψη αληθινών σχέσεων, εκ των οποίων η υπέρτατη είναι η σχέση μητέρας παιδιού.

Την ευθύνη της γιορτής είχαν οι δασκάλες κ. Βάια Σκόνδρα και κ.  Βαρβάρα Μπαλαδήμα και η μουσικός κ. Κυριακή Φλώρου, η οποία είχε την εξαιρετική ιδέα να γίνει η γιορτή διαδραστική με τίτλο   ” Το τρένο της ζωής” και έγραψε στίχους ειδικά γι’ αυτή τη γιορτή! Τις ευχαριστούμε όλες θερμά!

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας δε θα λειτουργήσει την Παρασκευή 24/5/2019 και τη Δευτέρα 27/5/2019, λόγω των επικείμενων εκλογών. Αν διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές, το σχολείο μας πάλι δε θα λειτουργήσει την Παρασκευή 31/5/2019 και τη Δευτέρα 3/6/2019.

Σας κοινοποιούμε τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ .



Λήψη αρχείου

“Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΡΙΛΙΖΑ” στα Bravo Schools

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τη συμμετοχή μας στο παρατηρητήριο των  Bravo Schools  με τη δημιουργία του δικού μας επιτραπέζιου παιχνιδιού, που κατασκεύασαν οι μαθητές της Α΄ τάξης με την καθοδήγηση της εκπ/κού (ΠΕ91.01) Σοφίας Καραγιάννη, στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης.

 

https://observatory.sustainablegreece2020.com/gr/schools-practices/h-dikh-moy-triliza.1207.html

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ενημερωτικό σημείωμα για τον προγραμματισμό λειτουργίας του Ολοήμερου προγράμματος

Αγαπητοί γονείς, παρακαλούμε να διαβάσετε τις παρακάτω προϋποθέσεις για τη λειτουργία του Ολοήμερου προγράμματος κατά το σχολικό έτος 2019-20,   και να συμπληρώσετε την παρούσα αίτηση-δήλωση γονέα, την οποία πρέπει να καταθέσετε στο σχολείο μέχρι 11-06-2019 μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.  Για κάθε εκπρόθεσμη αίτηση θα απαιτείται γραπτή έγκριση της Δ/ντριας Π.Ε. Αν. Αττικής μόνο για  σοβαρούς λόγους.

(Θα μας διευκολύνετε αρκετά, αν καταθέσετε την αίτηση μέχρι τις 31-5-2019)

  1. Στο Ολοήμερο εγγράφονται: α) Οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δυο γονείς προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους (για τους ελεύθερους επαγγελματίες απαιτείται βεβαίωση από τον ασφαλιστικό τους φορέα) ή κάρτα ανεργίας και  β) Οι μαθητές των οποίων οι γονείς ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μονογονεϊκές /πολύτεκνοι/ χρόνιες παθήσεις/ πρόγραμμα απεξάρτησης/ φυλακισμένοι) προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι δηλώσεις για το ολοήμερο που δε θα συνοδεύονται από τα παραπάνω δικαιολογητικά δε θα γίνονται δεκτές.
  2. Η φοίτηση στο Ολοήμερο είναι υποχρεωτική. Δεν επιτρέπεται η επιλεκτική φοίτηση ή η πρόωρη αποχώρηση. Αν ο μαθητής συμπληρώσει 15 συνεχόμενες απουσίες, διαγράφεται από το ολοήμερο.
  3. Η αποχώρηση των μαθητών μπορεί να γίνεται στις 00(ενδιάμεση αποχώρηση) ή στις 16.00.
  4. Η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης κάθε μαθητή παραμένει η ίδια μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
  5. Όσοι μαθητές εγγραφούν στο Ολοήμερο και των οποίων εργάζονται και οι δυο γονείς μπορούν να συμμετέχουν στο τμήμα πρόωρης υποδοχής (07.00 – 08.00). Ο ελάχιστος αριθμός για την συγκρότησή του είναι 10 μαθητές.
  6. Ολοήμερο πρόγραμμα

13.20 – 14.00 διατροφική αγωγή (σίτιση)

14.00 – 14.15 διάλειμμα

14.15 – 15.00 μελέτη – προετοιμασία (1η αποχώρηση)

15.00 – 15.15 διάλειμμα

15.15 – 16.00 επιλογή διδ. αντικειμένου (σχόλασμα)

 

ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

 

 

 

 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 οι μαθητές του σχολείου είχαν τη χαρά να επισκεφτούν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και να παρακολουθήσουν ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: “Γνωρίστε την ορχήστρα, τους συνθέτες και το Μέγαρο!

Μέσα από εμβληματικά μουσικά έργα και βιντεοπροβολές, τα παιδιά γνωρίστηκαν  με την ορχήστρα και τους μουσικούς, με τον τρόπο που γράφει μουσική ένας συνθέτης, αλλά και με τους χώρους του Μεγάρου που δεν είναι προσβάσιμοι στο ευρύ κοινό. Επίσης είχαν την τύχη να γνωρίσουν το εκπληκτικό εκκλησιαστικό όργανο του μεγάρου.

Έργα:
Benjamin Britten:
Οδηγός Ορχήστρας για νέους, έργο 34
Έργο για εκκλησιαστικό όργανο
και παρουσίαση του οργάνου
Gregory Smith:
Mr. Smith’s composition

Ουρανία Γκάσιου
εκκλησιαστικό όργανο

Τάσης Χριστογιαννόπουλος
αφηγητής

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Μίλτος Λογιάδης
μουσική διεύθυνση

Σοφία Τοπούζη
επιμέλεια-κείμενα-παρουσίαση

ΟΙ “ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ” ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 επισκέφτηκαν το Σχολείο μας  οι «Πράκτορες του Πλανήτη» και  οι μαθητές  των τάξεων από την Α’ έως και την Ε’ είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν το εν λόγω πρόγραμμα δωρεάν, το οποίο ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον.

«Οι Πράκτορες του Πλανήτη» είναι μια μη-κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2009, με στόχο τη δημιουργία ενός αειφόρου μέλλοντος μέσα από την εκπαίδευση και δράση των παιδιών.

Με πρωτοποριακό εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες, στοχεύουν να δώσουν στα παιδιά τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εξελιχθούν σε ευσυνείδητους πολίτες οι οποίοι μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες, αποφάσεις, και να λάβουν δράση για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο συλλογικό μέλλον.

Το φετινό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Πρακτόρων του Πλανήτη είναι η «Αποστολή: Σώσε τη Θάλασσα από τα Πλαστικά». Το πρόγραμμα αυτό είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αφού έχει στόχο τη διάσωση των θαλασσών μας από τα πλαστικά απορρίμματα.

Μέσα από διαδραστικά παιχνίδι, έξυπνους γρίφους και ειδικές αποστολές, τα παιδιά θα κληθούν να συλλέξουν πληροφορίες για τη ρύπανση που προκαλείται στις θάλασσες και τους θαλάσσιους οργανισμούς από πλαστικά σκουπίδια, να σκεφτούν τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος και φυσικά να τους θέσουν σε εφαρμογή, σαν γνήσιοι Πράκτορες.

Ευχαριστούμε τους “Πράκτορες του Πλανήτη” και την κ. Σοφία Καραγιάννη, εκπ/κό Θεατρικής Αγωγής του σχολείου μας, που είχε την πρωτοβουλία να τους καλέσει!