dimaetou's blog

Ο Ιστότοπος του Δημοτικού Σχολείου Αετού Φλώρινας

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Συγγραφέας: Δημοτικό Σχολείο Αετού Φλώρινας στις Οκτώβριος 30, 2016

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μαθητές , οι εκπ/κοί και οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Αετού τίμησαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι μαθητές της Γ’ &  Δ΄τάξης του Σχολείου φρόντισαν με όρεξη και μεράκι να ακουστεί το <<ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟΠΟΙΙΑΣ ΤΟΥ ’40>>.

Με τραγούδια, ποιήματα, σκετσάκι και χορό γέμισαν οι αίθουσες του σχολείου μας έτσι ώστε «ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ».

ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Κατηγορία Οι γιορτές μας | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Συγγραφέας: Δημοτικό Σχολείο Αετού Φλώρινας στις Ιούνιος 1, 2014

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 , το σχολείο μας πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα. Στην εκδρομή πήραν μέρος οι μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων με τους γονείς τους.Κατά τη διάρκεια της εκδρομής οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Βουλή των Ελλήνων, την Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης, το Ολυμπιακό Στάδιο, το Πολεμικό Μουσείο,το Πλανητάριο.Στην επιστροφή επισκέφθηκαν τον Μαραθώνα και τη Χαλκίδα.

Η καθιερωμένη φωτογραφία στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Η καθιερωμένη φωτογραφία στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Μαθητές και δάσκαλοι παρακολουθούν την ξεναγό της Βουλής

Μαθητές και δάσκαλοι παρακολουθούν την ξεναγό της Βουλής

Στα έδρανα της Βουλής

Στα έδρανα της Βουλής

Ολυμπιακό Στάδιο

Ολυμπιακό Στάδιο

Παρθενώνας

Παρθενώνας

Μουσείο της Ακρόπολης

Μουσείο της Ακρόπολης

Πολεμικό Μουσείο

Πολεμικό Μουσείο

Κατηγορία Διδακτικές επισκέψεις | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Γιορτή για την 25η Μαρτίου

Συγγραφέας: Δημοτικό Σχολείο Αετού Φλώρινας στις Απρίλιος 6, 2014

Την Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Αετού, πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Οι μαθητές της Ε΄τάξης με την δασκάλα τους κ. Παραστατίδου Αναστασία ανέλαβαν τη γιορτή η οποία περιελάμβανε ποιήματα, σκετς και τραγούδια. Οι μικροί μας μαθητές ενσάρκωσαν τους ρόλους τους με τόση πειστικότητα ώστε μας συγκίνησαν και μας ενθουσίασαν όλους και δίκαια εισέπραξαν το χειροκρότημα των συμμαθητών, των γονέων και των δασκάλων τους.Τη γιορτή μας τίμησε με την παρουσία του και ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου κ. Βολιώτης Αργύριος.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στη γιορτή και στη δασκάλα τους για την άψογη διοργάνωση.

ΓΙΟΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΗ 2014 032 ΓΙΟΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΗ 2014 030 ΓΙΟΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΗ 2014 035 ΓΙΟΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΗ 2014 038 ΓΙΟΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΗ 2014 040 ΓΙΟΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΗ 2014 043

Κατηγορία Οι γιορτές μας | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Επιμορφωτική συνάντηση στον Αετό

Συγγραφέας: Δημοτικό Σχολείο Αετού Φλώρινας στις Απρίλιος 6, 2014

Την Τρίτη 1 Απριλίου 2014 και ώρα 12:00,΄στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Αετού,  πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση που διοργάνωσε η Σχολική  Σύμβουλος 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Φλώρινας  κ. Στέλλα Κασίδου σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας κ. Άννα Μπαφίτη. Το θέμα της συνάντησης ήταν: «Οι αξίες ως μέρος της κοινωνικοποίησης του παιδιού στο σχολικό πλαίσιο» και πήραν μέρος οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων Αετού, Βαρικού, Λεχόβου , Ξινού Νερού και Σκλήθρου.

Κατηγορία Ανακοινώσεις | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Διδακτική επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο

Συγγραφέας: Δημοτικό Σχολείο Αετού Φλώρινας στις Απρίλιος 3, 2014

Την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014, το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο. Για την επίσκεψη  αυτή γράφει  ο μαθητής της Ε΄τάξης Νίκος Σώτος:

Η νέα μας εβδομάδα θα ξεκινούσε με μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη. Θα επισκεπτόμασταν τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο και γι’  αυτό ήμασταν πολύ περίεργοι.

Φτάνοντας στο εργοστάσιο είδαμε από μακριά τεράστια βυτία γεμάτα με γάλα. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του εργοστασίου, μας οδήγησαν σε μία πολύ παράξενη αίθουσα. Εκεί μας εξήγησαν τον τρόπο με τον οποίο  ελέγχεται αν  το γάλα έχει την απαραίτητη ποσότητα νερού, για την παστερίωση και τέλος για το πώς δημιουργούνται τα χάρτινα και τα πλαστικά μπουκάλια που συσκευάζεται το γάλα. Ήταν υπέροχα!!

Στη συνέχεια πήγαμε σε μία τεράστια αίθουσα όπου είδαμε  την εμφιάλωση και τη διαδικασία της τοποθέτησης του περιτυλίγματος στα μπουκάλια, που γινόταν από τεράστια μηχανήματα. Σε αυτήν την αίθουσα όλα μου φαίνονταν τόσο περίπλοκα!

Έτσι τελείωσε η επίσκεψή μας στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ. Λίγο πριν βγούμε έξω όμως μας περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη!! Μοίρασαν σε όλους μία σακούλα με δώρα από την ΦΑΓΕ. Ήταν όλα υπέροχα καθώς μάθαμε όλοι νέα και ενδιαφέροντα πράγματα! Αυτό το εργοστάσιο δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ!!!

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ΦΑΓΕ για την πολύ όμορφη ξενάγηση και για τα δώρα που πρόσφερε στα παιδιά και το Γραφείο Γενικού Τουρισμού   FLORINA TRAVEL AE για την δωρεάν μεταφορά των μαθητών μας.

Κατηγορία Διδακτικές επισκέψεις | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Εκδήλωση για την ενδοσχολική βία

Συγγραφέας: Δημοτικό Σχολείο Αετού Φλώρινας στις Μάρτιος 11, 2014

Με αφορμή την Ημέρα κατά της Σχολικής βίας  και του εκφοβισμού , τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014, ο Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το σχολείο μας,   διοργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης σε γονείς και μαθητές για την ενδοσχολική βία. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Αετού. Η εκπρόσωπος της οργάνωσης «Το χαμόγελο του παιδιού» ψυχολόγος  κ. Σία Σολδάτου μίλησε  για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο γονέων για την πολύ όμορφη εκδήλωση και στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για το πολύτιμο έργο που επιτελεί.

 Μπορείτε να δείτε μία μικρή ταινία για τον εκφοβισμό και πώς να τον αντιμετωπίσετε   με τίτλο «Νίκησε τον νταή χωρίς να τον αγγίξεις» πατώντας   εδώ

 

 

Κατηγορία Σύλλογος Γονέων | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Θέματα και λύσεις του 8ου μαθηματικού διαγωνισμού «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

Συγγραφέας: Δημοτικό Σχολείο Αετού Φλώρινας στις Μάρτιος 8, 2014

Μπορείτε να δείτε τα θέματα και τις λύσεις του 8ου μαθηματικού διαγωνισμού «Παιχνίδι και Μαθηματικά» του Μικρού Ευκλείδη, που έγινε την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014, πατώντας  εδώ

 

 

Κατηγορία Ανακοινώσεις | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Αποκριάτικο πάρτι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Συγγραφέας: Δημοτικό Σχολείο Αετού Φλώρινας στις Φεβρουάριος 25, 2014

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, διοργανώνει αποκριάτικο παιδικό πάρτι  την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 6.30΄το απόγευμα στο club «No name» στον Αετό. Κλόουν, ταχυδακτυλουργός  αλλά  και πολλά  δώρα και εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους.

Κατηγορία Σύλλογος Γονέων | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Παρεμβάσεις από τους επιστήμονες του Κέντρου πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Περιφερειακής ενότητας Φλώρινας.

Συγγραφέας: Δημοτικό Σχολείο Αετού Φλώρινας στις Φεβρουάριος 25, 2014

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, έγιναν παρεμβάσεις με βιωματικά παιχνίδια στους μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων του σχολείου μας  με θέμα  «Αντιμετώπιση του άγχους και του φόβου στο σχολείο» από τους   ψυχολόγους του Κέντρου πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Περιφερειακής ενότητας Φλώρινας.

Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν  στόχο την επεξεργασία των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και την υιοθέτηση υγιούς στάσης ζωής. Ενισχύουν την προσωπικότητα του παιδιού και βοηθούν στο έργο των εκπαιδευτικών.

 

Κατηγορία Δραστηριότητες | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

Συγγραφέας: Δημοτικό Σχολείο Αετού Φλώρινας στις Φεβρουάριος 20, 2014

Τη Δευτέρα  3 Φεβρουαρίου 2014 , οι μαθητές του σχολείου μας ταξίδεψαν στην Κοζάνη για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση  «Χίλιες και μια νύχτες» που ανέβασε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  στην αίθουσα Τέχνης. Τα παραμύθια της Χαλιμάς, με τους γνωστούς σε όλους μας ήρωές τους, ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των παιδιών, που απόλαυσαν την ωραία παράσταση και έφυγαν από το θέατρο με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Κατηγορία Διδακτικές επισκέψεις | Δεν υπάρχουν σχόλια »