Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ | Κατηγορία 1. νέα, άρθρα, συνεντεύξεις | , στις 25-02-2014
Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ | Κατηγορία 3. Το ξέρατε αυτό για τα αγαπημένα μας ζώα; | , στις 13-02-2014
Ζιμπελίνα
Μικρό θηλαστικό ζώο που ζει στην βόρεια Ευρώπη, γνωστό για το εμπόριο της γούνας του.
Καλιακούδα
Κοινή ονομασία εντομοφάγων και καρποφόρων ειδών που απαντώνται στην Ευρασία και φωλιάζουν σε αγέλες σε βράχους και ρωγμές βουνών.
Καμηλοπάρδαλη
Το ψηλότερο ζώο του κόσμου που ζει ανάμεσα στις ακακίες της αφρικανικής αβάνας. Το μοναδικό είδος καμηλοπάρδαλης περιλαμβάνει 8 υποείδη τα οποία παρουσιάζουν διαφορές στον χρωματισμό τους.
Κάμπια
Η προνύμφη των λεπιδόπτερων εντόμων. Το σώμα της είναι κυλινδρικό και δακτυλοειδές και τα πόδια κοντά και κυμματοειδή. Τρέφεται με φυτά και προκαλεί ζημιές στις γεωργικές καλλιέργειες. Καταπολεμείται με χημικά μέσα.
Καναρίνι
Μικρόσωμο ωδικό πτηνό, της οικογένειας των σπιζιδών. Το ράμφος του είναι δυνατό και αιχμηρό και το χρώμα του πρασινοκίτρινο ή κιτρινωπό και πιο σπάνια καστανό. Πατρίδα του είναι τα κανάρια νησιά ενώ ζει σε ολόκληρη την Ευρώπη και σε τμήμα της Ασίας. Τρέφεται με σπόρους και εξημερώνεται εύκολα.
Εσμεράλντα
Χιόνι
Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ | Κατηγορία 5. Ελάτε να γνωρίσουμε τον κόσμο της επιστήμης! | , στις 13-02-2014
Χιόνι
Ατμοσφαιρικό κατακρήμνισμα από μικρούς συνήθως ακτινωτούς παγοκρυστάλλους, των
οποίων η μορφή εξαρτάται από τη θερμοκρασία. Επειδή είναι κακός αγωγός της θερμότητας, όταν καλύπτει το έδαφος, προστατεύει από τον παγετό τα φυτά και τα ζώα που βρίσκονται από κάτω.
Εσμεράλντα
Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ | Κατηγορία 4. Το ξέρατε αυτό για τα αγαπημένα μας φυτά; | , στις 13-02-2014
Ζουμπούλι
Ποώδες μονοκοτυλήδονο φυτό της οικογένειας των λειριδών ή λιλιδών, γνωστό και
ως υάκινθος ο ανατολικός. Είναι πολυετές με σχετικά μεγάλο ωοειδή βολβό και ανθοφόρο στέλεχος (ύψος 0,20 -0,60μ.) Τα άνθη του έχουν ποικιλία χρωμάτων και είναι πολύ αρωματικά. Πολλαπλασιάζεται με βολβούς. Φυτεύεται το φθινόπωρο και ανθίζει την άνοιξη.
Εσμεράλντα
Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ | Κατηγορία 2. Ιστορίες, παραμύθια, ποιήματα κ.ά. | , στις 13-02-2014
Ένας καλός λύκος
Μια φορά κι έναν καιρό σ’ ένα πυκνό από δέντρα δάσος ζούσε μια οικογένεια λύκων. Ο
μικρός λύκος ήθελε να πάει στην γιαγιά του φαγητό.
Ο λύκος για να πάει πιο γρήγορα πήγε μέσα από το μεγάλο δάσος. Ξαφνικά έχασε τον δρόμο του. Τρομαγμένος και φοβισμένος έψαχνε να βρει τον δρόμο για το σπίτι της γιαγιάς.
Έπειτα συνάντησε ένα κακό κοριτσάκι που το λέγανε Κοκκινοσκουφίτσα. Ο λύκος την ρώτησε από πού πρέπει να πάει. Εκείνη του απάντησε ότι πρέπει να περάσει το μικρό ποτάμι.
Όταν ο καλός λύκος πήγε να περάσει το ποτάμι το μικρό κοριτσάκι η Κοκκινοσκουφίτσα τον έριξε μέσα στο μικρό ποτάμι.
Κατόπιν ο λύκος βγήκε από το ποτάμι.
Ένας καλός κυνηγός τον βοήθησε και του έδωσε λίγο να φάει. Τότε τον βρήκε η όμορφη μαμά του και πήγαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς. Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
Χρήστος
Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ | Κατηγορία 2. Ιστορίες, παραμύθια, ποιήματα κ.ά. | , στις 13-02-2014
Η μοδίστρα
Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα μεγάλο δάσος υπήρχε μια σκοτεινή σπηλιά όπου ζούσε ένα
ζωάκι.
Το ζωάκι ήταν λύκος. Υπήρχαν μόνο δυο από το είδος τους. Μια μέρα πήγε να μαζέψει λουλούδια για τη θηλυκιά την λύκαινα του δάσους.
Στον δρόμο του είδε ένα κορίτσι που ήταν ντυμένο με κόκκινα ρούχα και το φώναζαν Κοκκινοσκουφίτσα.
Η Κοκκινοσκουφίτσα είχε μια θεία στην άκρη του δάσους. Εκείνη έφτιαχνε πολύ ζεστά πουλόβερ, αλλά ήταν φτιαγμένα από δέρμα ζώων. Γι’ αυτό το λόγο το κορίτσι πήγε στο δάσος να πιάσει τον λύκο για το δέρμα του.
Όταν τον πήγε στη θεία της άρχισε η μεγάλη φασαρία καθώς προσπαθούσαν να τον σκοτώσουν.
Τότε ένας δασοφύλακας που περνούσε από ‘κει άκουσε τις φωνές. Μπήκε μέσα και τους έβαλε ένα καλό πρόστιμο επειδή σκότωναν προστατευόμενα ζώα για να πάρουν τη γούνα τους.
Δήμητρα
Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ | Κατηγορία 3. Το ξέρατε αυτό για τα αγαπημένα μας ζώα; | , στις 09-02-2014
Ένα Τσιουάουα πρέπει να επιλεγεί με μεγάλη προσοχή, γιατί η ιδιοσυγκρασία του ιδιοκτήτη μπορεί να επειρριάσει πάρα πολύ στην ιδιοσυγκρασία του κουταβιο Ένα Τσιουάουα πρέπει να επιλεγεί με μεγάλη προσοχή, γιατί η ιδιοσυγκρασία του ιδιοκτήτη μπορεί να επειρριάσει πάρα πολύ στην ιδιοσυγκρασία του κουταβιού. Αν το μεταχειριστούμε άσχημα ή ακόμα αν ο ιδιοκτήτης είναι νευρικός ή αδιάφορος το Chihuahua μπορεί εύκολα να προκαλέσει προβλήματα ή ακόμα να επιτεθεί και γενικά είναι ακατάλληλο για σπίτια με μικρά παιδιά. Η φυλή έχει την τάση να είναι έντονα πιστοί σε ένα συγκεκριμένο ιδιοκτήτη και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνει υπερπροστατευτικός αυτού του προσώπου, ειδικά γύρω από άλλους ανθρώπους ή ζώα. Αν έχει σωστή μεταχείριση από μεγαλύτερα παιδιά, 13 και άνω, μπορούν να προσαρμοστούν τα σκυλάκια σε ένα είδος της ζωής και στο σπίτι. Δεν συμβιώνει μαζί με άλλες φυλές, προτιμώντας συχνά τη συντροφικότητα άλλου Chihuahuas πέρα από άλλα σκυλιά. Αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν γενικά ακατάλληλο για τα νοικοκυριά με παιδιάκαι σε σπίτια που δεν έχουν ηρεμία.Τα Chihuahuas αγαπούν τα κρησφύγετά τους και φτιάχνουν συχνά τα ίδια λαγούμια με ρούχα μαξιλάρια και κουβέρτες. Βρίσκονται συχνά κάτω από τα σκεπάσματα ή στο κάτω μέρος της κλίνης, βαθιά στο σκοτάδι και η ασφάλεια του είναι πολύτιμο για εκείνα.
Τα πανέξυπνα σκυλιά από το Μεξικό. Θυμηθείτε το Ραταπλάν και το μικρό σκυλάκι με την ζάχαρι σε κύβο; Αυτό είναι το Τσιουάουα. Πανέξυπνα, φύλακες παρά το μικρό του μέγεθος και υπομονετικά όταν τα μεταφέρουμε μέσα στη τσάντα μας. Επειδή έχουν κοντή τρίχα καλό θα ήταν να τους φοράμε και κανένα ζακετάκι, για να μην μας κρυώσουν
ΠΗΓΗ=ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
Στέλλα
Η γάτα
Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ | Κατηγορία 3. Το ξέρατε αυτό για τα αγαπημένα μας ζώα; | , στις 09-02-2014
Η γάτα ανήκει στην οικογένεια των Αιλουροειδών και είναι το πιο διαδεδομένο κατοικίδιο ζώο. Ζει στο περιβάλλον του ανθρώπου εδώ και τουλάχιστον 9.500 χρόνια.
Δεινός θηρευτής, η γάτα κυνηγά πάνω από 1.000 είδη ζώων για τροφή. Μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να υπακούει σε απλές διαταγές. Οι γάτες επίσης έχει διαπιστωθεί ότι μαθαίνουν να χειρίζονται απλούς μηχανισμούς, όπως πόμολα πόρτας. Τα ζώα χρησιμοποιούν μια ποικιλία φωνών και ένα είδος γλώσσας του σώματος που τους χρησιμεύει στη μεταξύ τους επικοινωνία. Τα νιαουρίσματα, τα γουργουρίσματα και τα μουγκρίσματα είναι από τους πιο γνωστούς τρόπους επικοινωνίας. Το 1906 ιδρύθηκε η Διεθνής Ένωση Φίλων της Γάτας .
Στην Κίνα οι γάτες εκτρέφονται με σκοπό το εμπόριο της γούνας τους. Το γεγονός ότι στοιβάζονται σε κλουβιά και θανατώνονται έχει προκαλέσει αντιδράσεις από φιλοζωικές κυρίως οργανώσεις παγκοσμίως .
Μέχρι πρόσφατα πιστευόταν ότι η γάτα εξημερώθηκε στην αρχαία Αίγυπτο, όπου θεωρούνταν ιερό ζώο. Ωστόσο, τα αποτελέσματα έρευνας του 2007 έδειξαν ότι η καταγωγή όλων των κατοικιδίων γατών πιθανώς ανάγεται σε πέντε αφρικανικές αγριόγατες που έζησαν στην Εγγύς Ανατολή γύρω στο 8000 π.χ..
Στέλλα
Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ | Κατηγορία 2. Ιστορίες, παραμύθια, ποιήματα κ.ά. | , στις 09-02-2014
χωρίς τίτλο
Μια φορά και έναν καιρό σε εν μικρό χωριό ήταν ένας σκύλος και μια γάτα που ήταν αδέσποτοι . Μια μέρα λοιπόν που είχε πολύ κρύο άρχισαν να κρυώνουν και να μουρμουρίζουν. Περνάει από εκεί ένας γεράκος που ήταν μόνος του . Είδε τα ζώα και τα πήρε για δικά του. Τα ζώα περνούσαν ωραία αλλά μια μέρα ο γεράκος πέθανε. Ήταν μεγάλος σε ηλικία κάπου στα 79 χρονών . Η αδερφή του που ήταν πιο μικρή έδωσε τα ζώα σε κάποιον καλό και ευγενικό κύριο. Όμως από μέσα του ήταν κακός . Κλείδωσε τα ζώα σε ένα κλουβί και θα τα πήγαινε στην Βραζιλία για να πάρει λεφτά 1.000.000 και πάνω . Για αυτό την άλλη μέρα το πρωί έφυγε αμέσως ..ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Ελένη
Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ | Κατηγορία 2. Ιστορίες, παραμύθια, ποιήματα κ.ά. | , στις 09-02-2014
Ο Ιππότης και η Ιππότισσα
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ιππότης που τον έλεγαν Αλσεστ και μια ιππότισσα που την
έλεγαν Ισαβέλλα. Ο ιππότης και η ιππότισσα έμεναν μαζί σ’ ένα κάστρο που είχαν πολλούς δούλους και δούλες.
Κάποτε όμως έγινε ένας πόλεμος και Αλσέστ που πήρε μέρος σ’ αυτόν σκοτώθηκε. Η Ισαβέλλα στναχωρέθηκε πάρα πολύ. Δεν μπορουσε πια να ζει στο κάστρο χωρίς τον Αλσεστ κι έτσι πήγε να ζήσει με τον αδελφό της τον Μπενάλ. Ο Μπενάλ όμως που αγαπούσε πολύ την αδελφή του δεν μπορούσε να τη βλέπει συνέχεια λυπημένη. Έτσι μετά από καιρό της βρήκε έναν σύζυγο που ήταν βασιλιάς. Η Ισαβέλλα έγινε βασίλισσα και ο αδελφός της την καμάρωνε χαρούμενος. ‘Έτσι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
Μελίνα








