Ο 8χρονος Αϊνστάιν από την Πέλλα με IQ 148.5!

0

Συγγραφέας: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ | Κατηγορία Εκπαιδευτικά νέα | , στις 10-12-2019

Έγινε δεκτός σε ειδικό σχολείο στη Γερμανία!

Ο Τάσος Γεραντίδης δεν είναι ένα συνηθισμένο 8χρονο παιδί. Ο δείκτης νοημοσύνης του μαθητή από την Πέλλα είναι 140 και έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει ακόμα και τους ειδικούς με τις ικανότητες του.

Όπως αναφέρει ο πατέρας του, ο 8χρονος Τάσος:

  • Ασχολείται το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας με τα μαθηματικά
  • Κοιμάται ελάχιστα, καθώς το μυαλό του είναι διαρκώς σε εγρήγορση
  • Όλα τα κάνει με το μυαλό του, δε γράφει σε χαρτί
  • Λέει ότι θέλει να γίνει μαθηματικός και να συμμετέχει σε διαγωνισμούς
  • Του αρέσει να βγαίνει πρώτος

«Δεν έχουμε υψηλό επίπεδο μόρφωσης, τεχνικές σχολές τελειώσαμε, εμείς είμαστε αγρότες. Όλη αυτή η κλίση που έχει στα μαθηματικά είναι έμφυτη, βγαίνει από μέσα του. Όλα τα έκανε μόνος του, δεν γνώριζε ακόμα την προπαίδεια και έκανε μεγάλους υπολογισμούς με το μυαλό του», πρόσθεσε.

Οι γονείς του, ύστερα από την παρότρυνση των εκπαιδευτικών του, επισκέφθηκαν την κλινική και δικαστική ψυχολόγο– νευροψυχολόγο, Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου, προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ αξιολόγησης ευφυίας IQ. Παρόλο που το συγκεκριμένο τεστ το κάνουν παιδιά άνω των εννέα ετών, ο Τάσος εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του, καθώς προέκυψε ότι έχει IQ 148.5 με ανώτερο όριο το 150, χωρίς να έχει διδαχθεί ακόμα μαθηματικά.

Ο Τάσος είναι ένα πολύ χαρισματικό παιδί και ανήκει στο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Μετά από πολλή σκέψη και έρευνα που έκαναν οι γονείς του, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να πάνε στο εξωτερικό. Ήδη έγιναν αποδεχτοί από σχολείο της Γερμανίας, όπου ο Τάσος θα είναι σε ειδική τάξη μαζί με άλλα τρία παιδιά και θα ακολουθούν πρόγραμμα για προχωρημένους μαθητές. Και οι γονείς του μικρού Τάσου βρήκαν δουλειά εκεί και σκοπεύουν να μετακομίσουν όλοι μαζί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση