Καλό Καλοκαίρι

Η Σχολική Χρονιά έφτασε στο τέλος της. Οι εξετάσεις πέρασαν τα αποτελέσματα βγήκαν, όλοι ζούμε σε ρυθμούς καλοκαιρινούς. Το Γεωγράφω σας εύχεται καλό καλοκαίρι, και καλή αντάμωση τη νέα σχολική χρονιά με νέο υλικό για τη γεωγραφία της Α και Β Γυμνασίου.

Πυρηνική ενέργεια, όχι ευχαριστώ !!

Τα δραματικά γεγονότα του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνική στη  Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, ξαναφέρνουν με τον χειρότερο τρόπο στην επικαιρότητα ένα θέμα, το οποίο  έχει απασχολήσει την ανθρωπότητα αρκετές φορές κατά το παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια όμως, έχοντας περάσει σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα από το πυρηνικό ατύχημα του Chernobyl στη σημερινή Ουκρανία, άρχισαν να…Συνέχεια ανάγνωσης Πυρηνική ενέργεια, όχι ευχαριστώ !!

Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον ουρανό!

Ένα ανοιχτό σμήνος αποτελούμενο από περίπου 40 αστέρια στον αστερισμό του Μονόκερου που βρίσκονται βυθισμένα μέσα στο νεφέλωμα δημιουργούν το περίγραμμα ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου. Στη βάση του σμήνος βρίσκεται ένα αστέρι πέμπτου μεγέθους ο Μονοκερώτις γνωστό και σαν 15 Μοn. Το αστέρι αυτό είναι ένας γίγαντας που λάμπει περίπου 8500 φορές περσσότερο από τον ήλιο…Συνέχεια ανάγνωσης Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον ουρανό!

Μια βιντεοσκοπημένη έκρηξη ηφαιστείου

Η έκρηξη του ηφαιστείου της Αγίας Ελένης (Mount St. Helens) το 1980 είναι η καλύτερα μελετημένη ηφαιστειακή έκρηξη στον εικοστό αιώνα. Ο περισσότερος κόσμος δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μία τέτοια βίαιη εκδήλωση ηφαιστειότητας θα συνέβαινε στις ΗΠΑ. Εντούτοις οι ηφαιστειολόγοι ήταν ενήμεροι και περίμεναν τον επερχόμενο κίνδυνο. Μήνες πριν την έκρηξη, η Αμερικανική Γεωλογική…Συνέχεια ανάγνωσης Μια βιντεοσκοπημένη έκρηξη ηφαιστείου

Τουλάχιστον 27 οι νεκροί από τον τυφώνα Μέγκι στις Φιλιππίνες Πρόκειται για τον ισχυρότερο τυφώνα που παρατηρήθηκε αυτή τη χρονιά στην Ασία.Τα περισσότερα θύματα καταμετρήθηκαν στα βόρεια του νησιού Λουζόν, ενώ περίπου 11.000 άνθρωποι βρίσκονται ακόμα σε κέντρα υποδοχής, έπειτα από τις εκκενώσεις ολόκληρων περιοχών. Ο τυφώνας Μέγκι κατευθύνεται στη νότια Κίνα. Την Πέμπτη στις 06:00 (ώρα GMT)…Συνέχεια ανάγνωσης

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση