‘Εκθεση βιβλίου

Στο μάθημα αυτό θα δούμε πως φτιάχνουμε μια ανακοίνωση και μια πρόσκληση. Θα επικεντρωθούμε στα στοιχεία που πρέπει να περιέχουν και θα φτιάξουμε κι εμείς μιας πρόσκληση στις ασκήσεις του βιβλίου. Φυσικά διαβάζουμε πρώτα το κείμενο στο οποίο υπάρχει η ανακοίνωση με τη βοήθεια πάντα των παιδιών. Εφιστούμε τη προσοχή τους και υπογραμμίζουμε τα σημαντικά στοιχεία της ανακοίνωσης. Μιας και στο σχολείο μας μοιράζουμε συχνά ανακοινώσεις, τα παιδιά είναι εξοικειωμένα με αυτές και την αναγνώρισαν αμέσως. Για την πρόσκληση χρησιμοποιήσαμε κάποια πρότυπα που βρήκαμε στο διαδίκτυο και υπάρχουν στη συνέχεια.

Image1_F8837 New CorelDRAW X5 Graphic_V1

prosklisi1 προσκληση χριστουγεννιατικη γιορτη συλλογου

 

Φυσικά υπάρχουν και οι προσκλήσεις του βιβλίου να τις μελετήσουμε, αλλά δυστυχώς κάποια στοιχεία τους δε φαίνονται πολύ καθαρά. Δίνουμε στη συνέχεια σε κάθε παιδί ένα κομμάτι χαρτόνι (εγώ προτιμώ χαρτόνι κάνσον Α4 κομμένο στη μέση) να φτιάξουν τη δική τοπυς πρόσκληση για ένα πάρτι, ή για κάποια εκδήλωση με τα στοιχεία που ξαναθυμίζουμε ότι χρειάζονται.

Οι ασκήσεις που προσθέτουμε στοιχεία στις προτάσεις δεν είναι κάτι δύσκολο ή δυσνόητο, οπότε μπορούμε απλά να δώσουμε και ως παραδείγματα άλλες μικρές προτάσεις και στη συνέχεια τα παιδιά να προσθέτουν στοιχεία.

Αν υπάρχει περισσότερος χρόνος, μιας και μια από τις προσκλήσεις αφορά την ιστορία του βασιλιά Μίδα, μπορούμε να παρακολουθήσουμε και την ιστορία του στο μεταγλωττισμένο επεισόδιο που υπάρχει στη συνέχεια. (Το δεύτερο κομμάτι, ακολουθεί αυτόματα)

Για το τέλος υπάρχουν επιπλέον ασκήσεις από την ΤάξηΑστεράτη. Οι δραστηριότητες μάλιστα αυτές έχουν και ασκήσεις για την επαναληπτική ενότητα ‘Αντίο Όνειρά μου’.

Δείτε το στο slideshare.net