Η Αργοναυτική Εκστρατεία

Παιχνίδια μαθηματικών

Παιχνίδι προπαίδειας με τον πιγκουίνο

Παιχνίδι προπαίδειας με τερατάκια

Παιχνίδι προπαίδειας στο κατάστημα μουσικών οργάνων

Κλάσματα σε παιχνίδι

Κλάσματα με σφεντόνα

Κλάσμα μοιράζοντας τη πίτσα

Κλάσματα με τα καβουράκια

Δυσλεξία

Στον ευρύ κύκλο των Μαθησιακών Δυσκολιών εντάσσεται και η Δυσλεξία η οποία συνιστά, σύμφωνα με όλους τους ερευνητές, τη σοβαρότερη μορφή δυσκολίας κυρίως στην επεξεργασία και χρήση του γραπτού λόγου. Οι αδυναμίες στη γραφή, με αντιστροφές, παραλήψεις και προσθήκες γραμμάτων ή και συλλαβών, οι δυσκολίες στην ανάγνωση και συχνά στα μαθηματικά, καθώς και οι δυσκολίες προσανατολισμού και οργάνωσης των καθημερινών δραστηριοτήτων, καθιστούν αναγκαία την εκπαιδευτική παρέμβαση για την υπέρβαση αυτών των δυσκολιών. Στην προσπάθεια αυτή, οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με το πλήθος των συνεχώς εξελισσόμενων εφαρμογών τους, έρχονται να υποστηρίξουν δημιουργικά τον δυσλεκτικό μαθητή. Μέσα από ειδικά σχεδιασμένα hardware και software, η ψηφιακή τεχνολογία βοηθά τον μαθητή να διεκπεραιώνει με ασφάλεια τις σχολικές του υποχρεώσεις, εξασκεί με παιγνιώδη τρόπο τις γενικές αντιληπτικές του ικανότητες, ενώ του προσφέρει και μια σειρά υποστηρικτικών προγραμμάτων για την οργάνωση των καθημερινών του υποχρεώσεων.

Πηγή:http://www.specialeducation.gr/frontend/articles.php?cid=75

Η γέννηση και η ζωή του Χριστού

 

Ρυθμοί ναών

Βασιλική

Περίκεντρος

Βασιλική με τρούλο

Μια παρουσίαση με επιπλέον πληροφορίες για τους ρυθμούς των ναών

Παιχνίδια για επανάληψη

Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι θα βρείτε κάνοντας κλικ στην εικόνα, για επανάληψη στα μέρη του λόγου: ουσιαστικά, ρήματα και επίθετα. Πατάτε τον πιγκουίνο ανάλογα με το τι μέρος του λόγου είναι η λέξη.

Δείτε και στον επόμενο σύνδεσμο μια επαναληπτική καρτέλα με τις διαφορές ουσιαστικών και επιθέτων.

 

Σχολική βία

Συνεχίζοντας τα άρθρα για τη σχολική βία, παρουσιάζουμε σήμερα μια ταινία μικρού μήκους με θέμα το σχολικό εκφοβισμό και την αντιμετώπισή του.

Για να μάθουμε περισσότερα για τη σχολική βία, για τα θύματα και το τι ωθεί τους θύτες, την αντιμετώπισή της και τι μπορούμε να κάνουμε, βλέπουμε την επόμενη παρουσίαση σε slideshare.

σχολικη βια from dimitra krommyda

Αντιμετώπιση της σχολικής βίας

Η σχολική βία μπορεί να παρουσιάζεται με διαφορετικούς τρόπους:

Με όποιον τρόπο και αν παρουσιάζεται όμως δεν παύει να αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα για το θύμα που έχει ολέθρια αποτελέσματα για την καθημερινότητα και τη ζωή του.

Για αυτό κι εσύ αν δεις κάτι, μίλα, μη μένεις άπραγος, συμμετέχοντας και διογκώνοντας το πρόβλημα.

Τι λέμε λοιπόν;

Δες και το επόμενο βίντεο, μπορεί να έχει κάτι σημαντικό να σου δώσει.

Τέλος αν θες να μάθεις περισσότερα ή να πληροφορήσεις κάποιο για τη σχολική βία, κατέβασε το παρακάτω pdf, εκτύπωσέ το και μην αφήσεις το bullying να μπει στη ζωή σου.

Διαβάστε εδώ για το bullying

Τρόποι αντιμετώπισης παιδιού με ΔΕΠΥ

Αντιμετώπιση ΔΕΠΥ

 

       Παρακάτω θα δείτε μερικούς προτεινόμενους τρόπους αντιμετώπισης παιδιών με ΔΕΠΥ. Μη ξεχνάτε ότι το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και φυσικά θέλει τον δικό του τρόπο αντιμετώπισης. Ειδικά σε ένα τέτοιο λεπτό θέμα, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να προσαρμοστείτε στις όποιες δυσκολίες και να καταλήξετε εσείς στον σωστό τρόπο αντιμετώπισης με βάση τις εμπειρίες σας και τη διεθνή βιβλιογραφία.

Ενθαρρύνετε τη φυσική δραστηριότητα μετά το σχολείο. Τα παιδιά και οι έφηβοι που δεν ασκούνται συχνά έχουν μεγαλύτερη δυσκολία στο να κοιμηθούν το βράδυ.

Καθιερώστε μια ρουτίνα ύπνου. Η ρουτίνα ύπνου ίσως χρειαστεί χρόνο, αλλά είναι σημαντική για τη δημιουργία ενός υγιούς κύκλου ύπνου.

Να είστε συνεπείς. Να κάνετε κάθε βράδυ την ίδια ώρα τις ίδιες δραστηριότητες, όπως το ντους, η προετοιμασία της σχολικής τσάντας, το πλύσιμο των δοντιών κ.λπ.

Μειώστε τις έντονες δραστηριότητες πριν από τον ύπνο. Ενθαρρύνετε τις δραστηριότητες που ηρεμούν, όπως η ανάγνωση ή η μουσική.

Αποφύγετε τα τρόφιμα με καφεΐνη το βράδυ, όπως η σοκολάτα και τα αναψυκτικά τύπου κόλα.

Χρησιμοποιήστε λευκό θόρυβο. Βοηθά πολλά παιδιά να ηρεμήσουν και να συγκεντρωθούν. Μπορείτε να βρείτε πολλά αρχεία λευκού θορύβου και στο YouTube.

Χρησιμοποιήστε λίστες με τα καθήκοντα της ημέρας, ώστε να βοηθήσετε το παιδί στην οργάνωση. Τα πιο σημαντικά καλό θα είναι να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας και να ολοκληρώνονται πρώτα. Φροντίστε το παιδί να έχει κάνει τις εργασίες του και να έχει ολοκληρώσει τα καθήκοντά του αρκετή ώρα πριν από τον βραδινό ύπνο.

Κρατήστε σημειώσεις με τις συνήθειες και τις συμπεριφορές του παιδιού πριν, κατά τη διάρκεια του ύπνου και αφού ξυπνήσει. Θα μπορείτε έτσι να ενημερώνετε λεπτομερώς τους ειδικούς, ώστε να σας παρέχουν την κατάλληλη βοήθεια.

• Σε περίπτωση φαρμακευτικής αγωγής για τη ΔΕΠΥ, ρωτήστε τον γιατρό σας για τυχόν παρενέργειες των φαρμάκων.

       Ο καλός ύπνος είναι σημαντικός και απαραίτητος για όλα τα παιδιά. Μικρές αλλαγές κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να χαρίσουν σ’ εσάς και το παιδί σας μια ήσυχη νύχτα και έναν υγιή ύπνο.

πηγή

Δαίδαλος και Ίκαρος