Παιχνίδια που ταξιδεύουν

Νέος τύπος παρουσίασης μαθήματος σήμερα. Ακολουθούμε οδηγίες και βρίσκουμε τα υλικά που χρειάζονται. Συζητάμε με τους μαθητές μας που βρίσκουμε τέτοιες παρουσιάσεις όπως είναι το σημερινό μάθημα. Βρίσκουμε τις συνταγές, οδηγίες παρασκευής σε διάφορες συσκευασίες φαγητών/γλυκών, κατασκευές πχ ρομποτική, αεροπλανάκια ή άλλα παιχνίδια, στην εγκατάσταση ηλεκτρικών συσκευών στο σπίτι μας, στη χρήση ενός υπολογιστή. Συζητάμε για τη χρησιμότητα των οδηγιών στη ζωή μας και το πόσο μας διευκολύνουν. Αφού δούμε το μάθημα και το διαβάσουμε αρκετές φορές μέχρι να κατανοήσουμε με τι έχουμε να κάνουμε, ζητάμε από τα παιδιά να φέρουν στο σχολείο, την επόμενη μέρα, την ώρα της Ευέλικτης Ζώνης ή των Εικαστικών, τα υλικά που χρειάζονται, ώστε να κάνουμε τη κατασκευή του καραβιού. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για χρώματα μπογιές που ζωγραφίζουν στα παράθυρα, ειδικά χρώματα για παράθυρα, ανεξίτηλους μαρκαδόρους και ότι άλλο διαθέσιμο έχουμε στο σχολείο ή στο σπίτι. Τα μπουκάλια που θα φέρουν τα παιδιά μπορεί να είναι ήδη χρωματιστά, καθώς κυκλοφορούν διάφορα είδη στο εμπόριο, οπότε θα χρησιμοποιήσουμε ότι βρούμε.

Αφού κάνουμε τη κατασκευή, θα περάσουμε στην αντωνυμία πρώτου (α) προσώπου και στα αντίστοιχα ρήματα που ακολουθούν. Για το λόγο αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή Jele.

Χωρίς τίτλο

 

Ξαναθυμόμαστε στη συνέχεια και τον κανόνα για τα ουδέτερα που τελειώνουν σε -ι. Δηλαδή οι λέξεις που έχουν το μπροστά τους και τελειώνουν σε -ι θα έχουν πάντα γιώτα (ι).

Για επιπλέον δραστηριότητες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πολύ χρήσιμο υλικό από την ΤάξηΑστεράτη.

Δείτε το στο slideshare.net