Γνωρίζω το σώμα μου

Με αφορμή το μάθημα Γνωρίζω το σώμα μου και τις προτάσεις του βιβλίου, βρήκαμε το παρακάτω υλικό που μπορεί να βοηθήσει το μάθημα. Αρχικά πρόταση του βιβλίου είναι να ακούσουμε το τραγούδι Χαρωπά τα 2 μου χέρια τα χτυπώ, όπου και τα παιδιά μπορούν να ακολουθούν τις οδηγίες που περιγράφει το τραγούδι.

Στη συνέχει μπορούμε να ακούσουμε και το τραγούδι Κεφάλι, ώμοι, γόνατα και πόδια ακολουθώντας και πάλι τις οδηγίες του τραγουδιού.

Μπορούμε επίσης στη συνέχεια να παίξουμε το παρακάτω παιχνίδι ώστε να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα το σώμα μας, χρησιμοποιώντας τις αναπαραστάσεις που ήδη έχουν τα παιδιά για το ανθρώπινο σώμα.

σωμα

Στον επόμενο σύνδεσμο θα βρείτε ένα αρχείο pdf  με εικόνες και τις λέξεις να διαβάσουν τα παιδιά, ποιο είναι αυτό το μέρος του σώματος, που τα παιδιά βλέπουν.

Μέρη του σώματος

Φτιάξαμε και τη παρακάτω εικόνα που μπορεί να βοηθήσει κάπως καλύτερα στην αναγνώριση του ανθρώπινου σώματος.

Σωμα-αγορι

Μπορούμε ακόμη και να δούμε το παρακάτω βίντεο, όπου ο κύριος Σωστός μας δείχνει διάφορα μέρη του σώματος, τον σκελετό, τους μυς και κάποιες άλλες μικρές λεπτομέρειες. Το βίντεο ονομάζεται Πρώτες Γνώσεις Για το Ανθρώπινο Σώμα

Συμπληρωματικά υπάρχει το Πεπτικό Σύστημα για Παιδιά, που δεν έχει άμεση σχέση με το μάθημα, αλλά υπάρχει ένα ενδιαφέρον καθώς σχετίζεται με τη σωστή διατροφή.