Ιδέες για στολισμό της σχολικής τάξης στην Α δημοτικού

Ιδέα για κατασκευή-δώρο στα παιδιά τη πρώτη μέρα στο σχολείο. Στο αρχείο υπάρχει ένα πατρόν τσάντας που μπορείτε να εκτυπώσετε σε πολύχρωμα φύλλα στον εκτυπωτή.

Τσαντα καλωσορισματος

Μια υπέροχη δουλειά από το μπλογκ ιδέες για δασκάλους με τη στρογγυλή αλφαβήτα.

στραλφ

Οι αριθμοί με το σύστημα της Μοντεσσόρι παρακάτω που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διακόσμηση της τάξης από αυτή τη σελίδα.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ_0ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ_1  ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ_2 ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ_3 ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ_4  ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ_5ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ_6 ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ_7ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ_8ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ_9  ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ_10

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποίησετε έγχρωμες εκτυπώσεις των γραμμάτων (κεφαλαίων και μικρών) για να κάνετε διακόσμηση της πόρτας, ή να φτιάξετε ένα τρενάκι με τα γράμματα ή απλά να τα ‘σκορπίσετε’ στους τοίχους της τάξης. Μια εναλλακτική πρόταση είναι να τα εκτυπώσετε, να τα πλαστικοποιήσετε και στη συνέχεια να τα κολλήσετε με ζελατίνη (όπως αυτή που ντύνουμε τα βιβλία) στο πάτωμα της τάξης. Επιπλέον υπάρχουν και τα γράμματα ασπρόμαυρα να τα χρωματίσετε, όπως εσείς θέλετε.

Γραμματα Αλφαβητου ασπρομαυρα κεφαλαια

Γραμματα Αλφαβητου ασπρομαυρα μικρα

Γραμματα Αλφαβητου εγχρωμα κεφαλαια

Γραμματα Αλφαβητου εγχρωμα μικρα

Ακόμη μπορείτε να εκτυπώσετε από το επόμενο αρχείο το αλφάβητο με εικόνες για τη τάξη και να μπει σε σημεία παντού γύρω στους τοίχους της τάξης.

Καρτέλες αλφαβήατς

Καρτέλες άλφαβήτας (εικόνα-λέξη)

Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι, να μπουν στη τάξη σαν την εβδομάδα με τις 7 μέρες. Στο επόμενο αρχείο pdf είναι σε εκτυπώσιμη μορφή η Χιονάτη με τους 7 νάνους και τα ονοματα σε αρχείο doc.

Χιονατη7νανοι

Χιονατη και 7 νανoi – εκτυπώσιμο pdf

Χιονατη και 7 νανοι – ονόματα doc

IMAG0080

Ιδέες για τη πόρτα στη συνέχεια

Έκοψα χαρτόνια κάνσον μεγέθους Α4 διαφορετικών χρωμάτων και εκτύπωσα την έγχρωμη άλφαβήτα από τον πιο πάνω σύνδεσμο και να το αποτέλεσμα.

IMAG0089

Πολύ ωραία ιδέα για τους κανόνες μέσα στη τάξη θα βρείτε σε αυτό το σύνδεσμο ή κάντε κλικ στην εικόνα.

Χωρίς τίτλο