16 Οκτωβρίου 2009
από Στέφανος Μπουλογεώργος
Η πρώτη απόφαση του ΥΠΕΣ αναρτάται στο διαδίκτυο και δέχεται… απόψεις |

|
Ο Γιάννης Ρακούσης αναρτά στο διαδίκτυο την πρώτη υπουργική απόφαση για τα κρατικά αυτοκίνητα |
|
Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης, αρχίζει να γίνεται πράξη με την πρώτη υπουργική απόφαση του Γιάννη Ραγκούση για τη μείωση του στόλου των κρατικών αυτοκινήτων. Η σχετική απόφαση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών το μεσημέρι της Δευτέρας.Υστερα από αυτό και επί μία εβδομάδα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση diavoulefsi1@ypes. gov.gr.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, κάθε φορέας του Δημοσίου, εκτός από τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Αμυνας, υποχρεούται να διατηρεί ως πέντε κρατικά αυτοκίνητα, εκτός κι αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι τους οποίους θα πρέπει να αιτιολογήσει.
Ο στόλος που θα απομείνει μετά την απογραφή θα αντικατασταθεί με υβριδικά αυτοκίνητα εντός του 2010 τα οποία το κράτος θα προμηθευτεί με λίζινγκ ύστερα από διαγωνισμό.
Εκτός από τον Πρωθυπουργό, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων και των Ανεξάρτητων Αρχών, οι οποίοι θα κινούνται με αυτοκίνητα των 1.600 κυβικών, όλες οι άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου θα έχουν αυτοκίνητα 1.400 κυβικών τα οποία θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο για τις υπηρεσιακές τους ανάγκες.
Στο διαδίκτυο, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών, θα αναρτώνται όλες ανεξαιρέτως οι αποφάσεις των υπουργών, όπως έχει δεσμευθεί ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.
Η ίδια πρακτική θα ακολουθείται και με τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις αποφάσεις για τις προμήθειες του Δημοσίου. |
Κατηγορία Γενικά, Ειδήσεις, Εικόνες, Εκπαιδευτικά, Επιστήμη, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Κλιματική Αλλαγή, Κοινωνία, Κόσμος, Νέα, Οικολογία, Οικονομία, Παιδεία, Περιβάλλον, Πληροφορική, Πράσινη Ανάπτυξη, Τεχνολογία, Φωτογραφία |
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.