Φεβ 07 2015

Αγαπημένα CD άλμπουμ

 

Αγαπημένα CD

Δεκ 12 2014

Εισαγωγή στην βιομηχανική παραγωγή

Το κλιπ παρέχει μια ιστορική αναδρομή στη γραμμή παραγωγής προϊόντων από την οικιακή παραγωγή αγαθών για κατανάλωση -οικοτεχνία- έως τον εκβιομηχανισμό του βιοτεχνικού συστήματος και την οργάνωση της σύγχρονης βιομηχανίας.

πηγή: www.edutv.gr / εκπαιδευτική τηλεόραση

Το σύνολο των δικαιωμάτων της πνευματικής ιδιοκτησίας του οπτικοαουστικού υλικού της Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης ανήκει αποκλειστικά στο ΥΠΑΙΘΠΑ και προστατεύεται από το νόμο.

Νοέ 22 2014

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κων/νου Κοτσανά

Στα πλαίσια της διοργάνωσης του μεγάλου Χριστουγεννιάτικου χωριού «Αστερούπολη Ιωαννίνων» στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων έκτασης 52 στρεμμάτων, θα λειτουργήσει το «Μουσείο της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» Κώστα Κοτσανά.

http://kotsanas.com/

mouseio arhaias ellinikis technologias

Το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του 17 Νοεμβρίου 2014 και θα δέχεται επισκέψεις με ξενάγηση καθημερινά από 10π.μ. – 9μ.μ. έως τις 27 Νοεμβρίου 2014. Από 28 Νοεμβρίου 2014 – 6 Ιανουαρίου 2015 θα λειτουργεί καθημερινά από 10π.μ. έως 10μ.μ.
Παράλληλα, με την έναρξη της Αστερούπολης Ιωαννίνων θα λειτουργήσει το Πάρκο Δεινοσαύρων, περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και έχει υλοποιηθεί με την επιστημονική επίβλεψη της αναπληρώτριας καθηγήτριας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου κας Ευαγγελίας Τσουκαλά και του διεθνούς βεληνεκούς ειδικού στα προβοσκιδωτά Dick Mol, επιστημονικός συνεργάτης στο μουσείο του Rotterdam στην Ολλανδία. Τα μοντέλα των Ερπετών έχουν κατασκευαστεί υπό την εποπτεία του Γεωργίου Γεωργαλή, ερευνητή ζωολογίας και παλαιοντολογίας σπονδυλωτών και υπεύθυνου Ερπετών και Αμφιβίων του Πάρκου Δεινοσαύρων. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. Περιλαμβάνει ζώα που εμφανίστηκαν στην γη από την απαρχή της έως σήμερα, σε φυσικό μέγεθος, στατικά και με κίνηση. Την ξενάγηση πραγματοποιούν Παλαιοντολόγοι από το Α.Π.Θ. και δίνουν στους επισκέπτες πληροφορίες για το περιβάλλον και τις κλιματικές αλλαγές.
Η επίσκεψη των σχολείων θα πρέπει να γίνεται κατόπιν ραντεβού, προκειμένου να διασφαλίζεται η οργάνωση, ασφάλεια των μαθητών.
Στόχος των προγραμματισμένων σχολικών επισκέψεων είναι η βιωματική επαφή των μαθητών με μια σχετικά άγνωστη πτυχή του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων και η διαπίστωση από αυτούς ότι η αρχαιοελληνική τεχνολογία λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας.
Η αξεπέραστη προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στους τομείς της Φιλοσοφίας και των Καλών Τεχνών είναι πασίγνωστη και δεν αμφισβητείται από κανένα. Το ίδιο γνωστή είναι και η προσφορά τους στο χώρο των αρχαίων Επιστημών. Όμως η Τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων είναι σχετικά άγνωστη όπως και οι απίστευτες επιδόσεις τους στον τομέα αυτό. Η έκθεση του μουσείου αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας ξαναζωντανεύει με τα εκθέματά του

Δεκ 01 2013

νερό πηγή ζωής

Νερό, πηγή ζωής, στοιχείο δημιουργίας και κινητήρια δύναμη του πολιτισμού μας. Κι όμως, το πολύτιμο αυτό δώρο της φύσης κινδυνεύει από την αλόγιστη χρήση και την άπληστη δραστηριότητα του σύγχρονου ανθρώπου. Πώς διαγράφεται το μέλλον του πλανήτη μας χωρίς το νερό; Η ταινία παρακολουθεί τον κύκλο του νερού, καταγράφει την ομορφιά του, επισημαίνει τους κινδύνους και αναζητεί λύσεις για να ξαναγυρίσει η ζωή στα ποτάμια, τις λίμνες και τις θάλασσες.

πηγή: www.edutv.gr / εκπαιδευτική τηλεόραση

Το σύνολο των δικαιωμάτων της πνευματικής ιδιοκτησίας του οπτικοαουστικού υλικού της Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης ανήκει αποκλειστικά στο ΥΠΑΙΘΠΑ και προστατεύεται από το νόμο.

Μαρ 09 2013

έτσι τσικνίσαμε στο σχολείο μας…

Μετά από πρωτοβουλία των μαθητών και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Βελισσαρίου οργανώθηκε ο εορτασμός της τσικνοπέμπτης με χορό, τραγούδια, και ψήσιμο κρέατος (σουβλάκι, λουκάνικο).

Αναβιώσαμε το παλιό δρώμενο του χορού πλέκοντας το γαϊτανάκι αλλά και του γανωματή πλανόδιου επαγγελματία που περνούσε από τις γειτονιές για να επισκευάσει τα χάλκινα σκεύη των νοικοκυρών, περνώντας τα με μια επικάλυψη κασσίτερου (καλάϊ).

Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων που κάθε χρόνο με όρεξη και προσωπική δουλειά οργανώνουν την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Ράπτη Βασίλειο χοροδιδάσκαλο του εκπολιτιστικού συλλόγου Λούτσας, ο οποίος μας δάνεισε το γαϊτανάκι, και την DJ για τις μουσικές της επιλογές πού απογείωσε το κέφι όλων μας.

Φεβ 23 2013

Μπιζάνιος δρόμος 2013

Αφίσα διοργάνωσης

Αφίσα διοργάνωσης

 Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε ο Μπιζάνιος δρόμος 2013, που συνδιοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών, με την ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ  Ηπείρου, και τα αθλητικά σωματεία,  ΕΚΑ Δωδώνη,  ΑΟ Σπάρτακος, και  τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Η διοργάνωση αυτή επαναλαμβάνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ύστερα από παύση πολλών ετών.

 Στο αγώνισμα των 2000μ. αγοριών-κοριτσιών μαθητών Γυμνασίου, η εκκίνηση δόθηκε  από το τέρμα της Λεωφόρου Δωδώνης ( πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο ), στις 10:30 πμ. με τερματισμό την Κεντρική Πλατεία.

 Στο συγκεκριμένο αγώνισμα συμμετείχαν και μαθητές του Σχολείου μας, Γυμνάσιο Βελισσαρίου Ιωαννίνων. Η κατάταξη και οι χρόνοι που πέτυχαν οι μαθητές μας, εκτός βέβαια από την συμμετοχή τους για την οποία είμαστε χαρούμενοι είναι οι παρακάτω:

Αναμνηστική φωτογραφία

Αναμνηστική φωτογραφία

ΑΓΟΡΙΑ

1.  Γάτσιος Χρήστος του Ηλία, του Γ1, 27ος, με χρόνο 8:02

2,  Γούλας  Νικόλαος του Στέφανου, του Β1, 28ος, με χρόνο 8:03

3.  Γουρδούκης Ηρακλής του Μιχαήλ, του Α2, 38ος, με χρόνο 8:17

4. Καμμένος Δημοσθένης του Κοσμά, του Β1, 49ος, με χρόνο 8:32

5.  Καραγεώργος Γεώργιος του Χρήστου, του Α3, 50ος, με χρόνο 8:34

6.  Μπαλαμάτσιας Φοίβος του Ευάγγελου, του Γ1, 62ος, με χρόνο 8:57

7.  Παππάς Λάμπρος του Σωτηρίου, του Γ2, 76ος, με χρόνο 9:36

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

8.  Σιόλου Αφροδίτη του Νικολάου, του Β2, 6η, με χρόνο …….., ( ΝΟΙ )

9.  Κοντοδήμα Νίκη του Ιωάννη, του Α1, 8η, με χρόνο ………, ( ΑΓΣΙ )

10.  Τούση Αναστασία του Σπυρίδωνα, του Α3, 25η, με χρόνο ……….

Τους μαθητές μας παρότρυνε και ενθάρρυνε ο εκπ/κος Φυσικής Αγωγής κ. Σακκάς Ηρακλής

Στους διοργανωτές αλλά και στους συμμετέχοντες αθλητές/τριες, ερασιτέχνες και μη, πολλά συγχαρητήρια, με την ελπίδα ο Μπιζάνιος δρόμος να γίνει θεσμός για τα επόμενα χρόνια στις εκδηλώσεις εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης μας.Φεβ 22 2013

Προγράμματα Αγωγής Υγείας 2012-2013

Τίτλος 1ου προγράμματος

Πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας στο σχολείο 

Σκοποί – στόχοι του προγράμματος

α. Καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας και αποτροπή επιθετικότητας.

β. Απόκτηση επίγνωσης των συναισθημάτων των μαθητών και των ανθρωπίνων σχέσεων.

γ. Καλλιέργεια αυτοσεβασμού και αλληλοσεβασμού.

δ. Επεξεργασία διλημμάτων, παρερμηνειών που βιώνουν στην καθημερινότητά τους.

ε. Αποτροπή της έκφρασης επιθετικότητας προς τους άλλους και της παθητικής αποδοχής της έκφρασης βίας.

Υπεύθυνη προγράμματος: Παπαευσταθίου Ανδρομάχη (φιλόλογος)

συμμετέχουν οι: μαθητές του Α3 και

οι εκπαιδευτικοί: Λίζου Μαλαματένια (μουσικός), Πανουργιάς Βάϊος (μαθηματικός),

Σακκάς Ηρακλής (φυσικής αγωγής) και Τσακίρη Λουκία (φιλόλογος).

————————————————————————————————————–

Τίτλος 2ου προγράμματος

 Εξαρτησιογόνες ουσίες – καπνός – εισπνεόμενα 

Σκοποί – στόχοι του προγράμματος

α. Να γνωρίσουν οι μαθητές τον μηχανισμό λήψης αποφάσεων, το πώς διαμορφώνονται οι επιρροές που ασκούνται πάνω τους από την οικογένεια, τους φίλους, το σχολικό και εξωσχολικό περιβάλλον.

β. Να μάθουν για το αλκοόλ, τον καπνό, τα χάπια, και γενικά για τις εισπνεόμενες ουσίες και τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτών, μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων, έντυπο υλικό και παραδείγματα από προσωπικές ιστορίες των μαθητών.

Υπεύθυνος προγράμματος: Σακκάς Ηρακλής (φυσικής αγωγής)

συμμετέχουν οι: μαθητές της Α τάξης και

οι εκπαιδευτικοί: Λίζου Μαλαματένια (μουσικός) και Πέτσιου Θεοδώρα (φιλόλογος).

————————————————————————————————————–

Φεβ 14 2013

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα

Οι τάξεις της Β′ και Γ′ γυμνασίου του Σχολείου μας, Γυμνάσιο Βελισσαρίου Ιωαννίνων, πραγματοποίησαν 3 ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα κατά την χρονική περίοδο από Πέμπτη 31/1/2013 έως Σάββατο 2/2/2013, ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα:

Πέμπτη 31/1/2013 07:30  αναχώρηση, 11:30-11:45  στάση στο Αντίριο, 14:30-15:30  στάση στον ισθμό της Κορίνθου για μεσημεριανό φαγητό, 17:15  άφιξη στο ξενοδοχείο Candia-ξεκούραση, 20:00-21:00  επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων, 21:30  βραδινό φαγητό σε ταβέρνα και επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Παρασκευή 1/2/2013 09:00  πρωινό,    10:00  επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και αργότερα στο μουσείο της Ακρόπολης,   13:00-14:10  άφιξη στο Ευγενίδειο  ίδρυμα και παρακολούθηση της προβολής ′η μεγάλη περιπέτεια′,    14:20  αναχώρηση για το εμπορικό κέντρο ′ The Mall ′, 17:30  επιστροφή στο ξενοδοχείο-ξεκούραση,    20:30  παρακολούθηση θεατρικής παράστασης ′ Άγρια δύση ′, 23:00  επιστροφή στο ξενοδοχείο για φαγητό και διανυκτέρευση.

Σάββατο 2/2/2013 08:30  πρωινό,   9:30  αναχώρηση από το ξενοδοχείο,   9:45-12:30  περίπατος στο ιστορικό κέντρο Πλάκα-Μοναστηράκι,   13:00-14:15  επίσκεψη στο θωρηκτό ″Αβέρωφ″, 14:30  αναχώρηση από Αθήνα,    17:30  στάση στο Αντίριο,    17:45  αναχώρηση για Ιωάννινα,    9:00  άφιξη στα Ιωάννινα.

Η μετακίνηση των 49 μαθητών και 3 εκπαιδευτικών έγινε με τουριστικό λεωφορείο του ταξιδιωτικού γραφείου ′Pamvotis travel′  ύστερα από μειοδοτικό διαγωνισμό.

Αρχηγός εκδρομής :    Χασάνης Βασίλειος

Συνοδοί εκπαιδευτικοί :    Ευταξία Αλίκη, Λίζου Μαλαματένια.

Φεβ 13 2013

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940 αφιερωμένη στο μαρτυρικό χωριό Λιγκιάδες Ιωαννίνων

Το Γυμνάσιο Βελισσαρίου, καινοτομώντας για άλλη μια φορά, αφιέρωσε τον φετινό εορτασμό της επετείου του ιστορικού ‘ ΟΧΙ ‘, στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας του μαρτυρικού χωριού των Λιγκιάδων Ιωαννίνων.

Το σκαλωμένο στο Μιτσικέλι χωριό, την Κυριακή 3/10/1943, θυσίασε 85 κατοίκους (γυναικόπαιδα), στο βωμό της κτηνωδίας των γερμανικών δυνάμεων κατοχής.

Οι μαθητές του Σχολείου, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους και πολύ μεράκι, προετοίμασαν ένα αφιέρωμα στο μεγάλο ‘ ΟΧΙ ‘ του ελληνικού λαού προς τις δυνάμεις του ιταλικού φασισμού και της ναζιστικής γερμανίας. Στη γιορτή, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του μνημείου του χωριού, τονίστηκε ιδιαίτερα ο ρόλος των γενναίων ηπειρωτών χωρικών, απλών ανθρώπων, που θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η μαρτυρία του κ. Κωνσταντίνου Παππά, τα 4 αδέρφια του οποίου εκτελέστηκαν και κάηκαν ζωντανά στο σπίτι τους.

Η ξεχωριστή αυτή επίσκεψη – γιορτή – προσκύνημα, αποτέλεσε για τους μαθητές μας μια βιωματική προσέγγιση της εθνικής επετείου και ένα ξεκάθαρο μήνυμα ελευθεροφροσύνης.

Συντελεστές εκδήλωσης:  Οι μαθητές μας και οι εκπαιδευτικοί, Παπαευσταθίου Ανδρομάχη, Ευταξία Αλίκη,

Σκλιβανίτη Αγγελική, Λίζου Μαλαματένια, Σακκάς Ηρακλής, Ζήκου Μαρία.

Φεβ 17 2009

96η επέτειος απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

Πρόσκληση Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης

πρόσκληση Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων

Το Γυμνάσιο Βελισσαρίου Ιωαννίνων, στα πλαίσια του εορτασμού της 96ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης, συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Ιωαννιτών, στις 20-21 Φεβρουαρίου 2009, με την έκθεση πρωτότυπων έργων των μαθητών του Σχολείου, αντίγραφα εγγράφων και λιθογραφιών της εποχής, που πραγματοποιείται στο ισόγειο της Νομαρχίας. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 18/2/2009 και ώρα 13:00.

Παράλληλα διοργανώνει εκδήλωση προς τιμήν του ελευθερωτή της πόλης Ταγ/χη Ιωάννη Βελισσαρίου,την ίδια ημέρα και ώρα 19:00 στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος,της Ζωσιμαίας Ακαδημίας.

Σημαντικά σημεία σταθμοί στη ζωή του Ιωάννη Βελισσαρίου

Εξώφυλλο αφιερώματος

εξώφυλλο αφιερώματος

1861_Γεννιέται στο Πλοέστι της Ρουμανίας, από γονείς Κυμαίους. 1877_Έρχεται στην Αθήνα για να καταταγεί εθελοντής στον Ελληνικό Στρατό. Πηγαίνει στην Αίγυπτο όπου φοιτά σε γαλλικό σχολείο. 1883_Κατατάσσεται εθελοντής στο τάγμα Μαυρομιχάλη. 1887_Αποφοιτά από τη σχολή Υπαξιωματικών με βαθμό Ανθυπολοχαγού. 1897_Παίρνει μέρος στον ατυχή ελληνοτουρκικό πόλεμο. 1905_Προάγεται σε Λοχαγό. 1907_Διορίζεται δημαστυνόμος  στη Σκόπελο. Παντρεύεται τη Χαρίκλεια, αποκτά ένα γιο. 1909_Πεθαίνει ο γιος του. Παίρνει μέρος στο κίνημα στο Γουδί. 1910_Προάγεται στο βαθμό του Ταγματάρχη. 1911_Θέτει υποψηφιότητα βουλευτή στις εκλογές, αλλά δεν εκλέγεται. 1912_Παίρνει μέρος στον Α’ Βαλκανικό πόλεμο ως Διοικητής του 9ου τάγματος Ευζώνων. 1913_Πρωτοστατεί στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων. 1913-Ιούνιος_Παίρνει μέρος στο Β’ Βαλκανικό πόλεμο. 13-Ιουνίου-1913_Τραυματίζεται θανάσιμα στη μάχη της Άνω Τζουμαγιάς.

Επιμέλεια εκδηλώσεων

εκπ/κοί :   Παπαευσταθίου Ανδρομάχη, Μπέστας Ιωάννης

Ιαν 19 2009

Τεχνολογία είναι?

Γρανάζι…. η εφαρμογή επιστημονικών και εμπειρικών γνώσεων, πάνω σε πρακτικά θέματα, από οργανισμούς που διαθέτουν εξοπλισμό και απασχολούν προσωπικό.

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων