Άλγεβρα Α΄ Λυκείου

1. Η Ύλη (διδακτέα και εξεταστέα) για το μάθημα της Άλγεβρας της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2014 – 2015

2. Πότε λέμε ότι πραγματοποιείται ένα ενδεχόμενο ενός πειράματος τύχης; Απλές ασκήσεις για την εμπέδωση των πράξεων μεταξύ ενδεχομένων, του διαγράμματος Venn  και της πραγματοποίησης ενός ενδεχομένου.

3. Πράξεις μεταξύ ενδεχομένων. Απλές ασκήσεις αντιστοίχισης των διαγραμμάτων Venn με τα ενδεχόμενα γραμμένα στη γλώσσα των συνόλων.

4. Εύρεση του Δειγματικού χώρου και ενδεχομένων ενός Πειράματος Τύχης. Απλές ασκήσεις στις οποίες χρησιμοποιούμε “δενδροδιαγράμματα”, “πίνακες διπλής εισόδου” ώστε να προσδιορίσουμε τον δειγματικό χώρο και ενδεχόμενα ενός πειράματος τύχης.

5. Κλασικός ορισμός πιθανότητας. Απλές ασκήσεις όπου μετά την έυρεση του Δειγματικού χώρου και των ενδεχομένων, ενός πειράματος τύχης με ισοπίθανα στοιχεία, βρίσκουμε τις πιθανότητές.

6. Διαγράμματα Venn , τα ενδεχόμενα στη γλώσσα των συνόλων, η έκφρασή τους στην ελληνική γλώσσα και η πιθανότητα πραγματοποίησής τους μαζεμένα σε ένα πίνακα τεσσάρων (4) σελίδων.

7. Κανόνες λογισμού πιθανοτήτων. Απλές ασκήσεις για την εμπέδωση των κανόνων λογισμού.

8. Επιλογή θεμάτων απο την Τράπεζα Διαβαθμισμένης Δυσκολίας για επανάληψη στο καφάλαιο των πιθανοτήτων.

9. Απλοποίηση απλών παραστάσεων με χρήση των ιδιοτήτων των πράξεων.

10. Τεστ 10΄ λεπτών στην απλοποίηση απλών αλγεβρικών παραστάσεων. (Απαντήσεις)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *