«Το Δώρο»

το δωρο
Ρεγκά Γιώτα

Ψάχνεις και εσύ ένα λόγο, για να συνεχίσεις να διαβάζεις, να δουλεύεις, να ζεις; Αγαπητέ αναγνώστη, σου έχω τη λύση! «Το Δώρο» λέγεται και είναι το βιβλίο του Στέφανου Ξενάκη. Ένα βιβλίο εμπνευσμένο μέσα από τη ζωή. Ο συγγραφέας μέσα από απλά, καθημερινά παραδείγματα καταφέρνει να μας δείξει ότι η ζωή είναι ένα δώρο. Μας υπενθυμίζει πόσο πολύτιμοι είμαστε, αλλά και μας βοηθάει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Το βιβλίο απαρτίζεται από μικρά κεφάλαια στα οποία ο συγγραφέας αναφέρει κάποιες καταστάσεις της καθημερινότητάς του, οι οποίες στους περισσότερους περνούν αδιάφορες. Μας δείχνει ότι ένα χαμόγελο, μια καλημέρα, ένα κοπλιμέντο μπορούν να αλλάξουν εντελώς την ψυχολογία ενός ανθρώπου. Είχες μια άσχημη μέρα και θέλεις λίγο να ξεφύγεις; Διαβάζοντάς το θα φτιάξει κατευθείαν η διάθεσή σου και θα μάθεις να εκτιμάς τα μικρά και απλά πράγματα στη ζωή σου, γιατί τελικά αυτά είναι που αξίζουν.

Παντού άκουγα ότι τα βιβλία έχουν τη δύναμη να σε επηρεάσουν, να σου αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τα πράγματα. Αν και έχω διαβάσει αρκετά, δεν ένιωθα πως κάποιο είχε μεγάλη επιρροή επάνω μου, μέχρι που διάβασα αυτό το υπέροχο βιβλίο! Ήταν «Δώρο» για εμένα κυριολεκτικά, γιατί μου το δώρισαν οι κολλητές μου, αλλά και μεταφορικά, γιατί μου έμαθε τόσα πολλά. Κλείνοντας, θέλω να τελειώσω το τελευταίο μου άρθρο με τον τρόπο που ξεκινούσα όλα τα υπόλοιπα! Με ένα απόσπασμα-συμβουλή του βιβλίου!

«Επιτυχία είναι να έχεις αυτό που θέλεις. Ευτυχία όμως είναι να θέλεις αυτό που έχεις. Οι περισσότεροι στην ευτυχία την πατάμε».

Τέλος, όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Στέφανο Ξενάκη μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξή του στη σελίδα 8.