Ταϊτή

Ταϊτή (ΒΙΚΗ)
Βίκη Ρουμελιώτη

Μάιος… ή με άλλα λόγια, ένα βήμα πριν το καλοκαίρι. Και επειδή ξέρω πόσο ανυπομονείτε να το απολαύσετε, σας έχω το κατάλληλο μέρος για περιπλάνηση. Κάντε βαλίτσες και φύγαμε για Ταϊτή.
Είναι το μεγαλύτερο από τα 118 νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας στον Νότιο Ειρηνικό. Έτοιμοι για έρωτα με την πρώτη ματιά;
Δεν ξέρω λέξεις που περιγράφουν την ομορφιά του νησιού. Γεμάτο με γαλαζοπράσινα νερά, λευκές αμμουδιές, κοραλλιογενείς υφάλους και φοινικόδεντρα συνθέτει το τέλειο τροπικό παζλ. Θα έχετε την ευκαιρία για καταδύσεις ανάμεσα σε φάλαινες, σαλάχια, πολύχρωμα ψάρια και ακίνδυνους καρχαρίες. Νομίζω είναι αυτονόητο πως θα δοκιμάσετε το πολυαγαπημένο σερφ, μιας και στο Teahupo’o της Ταϊτής «δίνουν παράσταση» τα μεγαλύτερα κύματα παγκοσμίως! Αν προτιμάτε την ξηρά, κάνοντας ποδήλατο, πεζοπορία ή ορειβασία θα ανακαλύψτε βουνά, κοιλάδες και κρυμμένους καταρράκτες.
Σίγουρα θα έχετε δει ή ακούσει για την ιδιαίτερη κουλτούρα της Ταϊτής. Τώρα, ήρθε η ώρα να τη ζήσετε από την πρώτη κιόλας στιγμή που οι ντόπιοι θα σας υποδεχτούν με ένα λουλουδένιο, μυρωδάτο περιδέραιο. Μάθετε τους τοπικούς χορούς φορώντας χορταρένιες φούστες, λουλούδι στο αυτί και ακούγοντας γιουκαλίλι. Από την πρωτεύουσα Παπεέτε προλάβετε ένα ferry και επισκεφθείτε το νησάκι Moorea σε σχήμα καρδιάς. Εκεί, μην παραλείψετε το πιάτο POISSON CRU OR EI’A OTA συνοδευόμενο από την περιζήτητη μπύρα Hinano.
Τελευταίες προτάσεις… προτιμήστε διαμονή στα πασίγνωστα θέρετρα με τα ξύλινα μπανγκαλόου μέσα στο νερό και θυμηθείτε να περάσετε από το μουσείο «Μαργαριτάρι» με τη μοναδική συλλογή μαργαριταριών διεθνώς. Στο τέλος της ημέρας, το Tiki Village Theatre σας περιμένει για κεφάτα παραδοσιακά ταϊτινά βράδια.
Προσοχή! Η Ταϊτή δε θα σας αφήνει να φύγετε…