Ποδηλασία

Στέλιος Σωτηράκογλου

             Αχ, αυτός ο Μάιος! Είναι ο τελευταίος μήνας της άνοιξης και ένας μήνας πριν το καλοκαίρι, που όλοι επιθυμούμε. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βγαίνουν έξω, για να γυμναστούν και να γεμίσουν τα πνευμόνια τους με καθαρό αέρα και βέβαια τι καλύτερο από την ποδηλασία!

             Όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, γνωρίζουμε και έχουμε πάει έστω μια φορά για ποδηλατάδα με τους φίλους μας. Έχουμε διαπιστώσει, επομένως, ότι η ποδηλασία είναι ένας υπέροχος τρόπος εκγύμνασης των ποδιών και των κοιλιακών με διασκεδαστικό τρόπο. Επιπλέον, το ποδήλατο αποτελεί και ένα μέσο μετακίνησης.

Φυσικά, για ένα άθλημα τόσο διαδεδομένο στον κόσμο δε θα μπορούσαν να μην διοργανώνονται και αγώνες. Η αγωνιστική ποδηλασία, λοιπόν, περιλαμβάνει αγωνίσματα τα οποία υπάρχουν ή υπήρξαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και συγκεκριμένα τα εξής: Ποδηλασία Δρόμου, άθλημα επίπονο και πολύ δύσκολο (Αγώνες ανοιχτής οδού και ομαδική χρονομέτρηση), Ποδηλασία Πίστας (Ταχύτητα, Χρονομέτρηση, Καταδίωξη, Αγώνας Πόντων, Μάντισον, Σκρατς κ.ά.), Ορεινή Ποδηλασία (Κρος Κάντρυ, Μαραθώνιοι, Κατάβαση), Τετραπλό. ΒΜΧ (Αγωνιστικό και Ελεύθερο Στυλ), Συκλοκρός (CX), Τράιαλ, Καλλιτεχνική Ποδηλασία, Ποδηλασία Α.Μ.Ε.Α.

Όπως διαπιστώσατε, λοιπόν, η ποδηλασία είναι ένα άθλημα εξίσου απαιτητικό με τα υπόλοιπα και με μεγάλη ποικιλία.

Τέλος, η προσωπική μου γνώμη για αυτό το άθλημα είναι ότι είτε είσαι επαγγελματίας είτε ένα απλό, καθημερινό παιδί, που απλώς θέλει να πάει μια βόλτα, πρέπει να βάλεις το κράνος σου, να δεις εάν λειτουργούν τα φωτάκια και το κουδουνάκι σου και τότε είσαι έτοιμος να σκίσεις τους αιθέρες.