ΠΑΓΩΤΟ ΑΡΜΕΝΟΝΒΙΛ

Βίκη Ρουμελιώτη

Μάιος, απίστευτο κι όμως αληθινό! Η ζέστη ετοιμάζεται ξανά να διεκδικήσει τον θρόνο και ο Μάιος να δώσει τη σκυτάλη στον Ιούνιο. Σας προτείνω, λοιπόν, να τον αποχαιρετήσετε δροσίζοντας τον εαυτό σας και τους δικούς σας με ένα παγωτό που δε θα πιστεύετε ότι το φτιάξατε εσείς!

Υλικά

½ δόση μαρέγκα

2 κούπες κρέμα γάλακτος

4 κροκάδια

½ κουταλάκι εσάνς πικραμυγδάλου

                                                                        1 κούπα αμύγδαλα καραμελωμένα και χοντροαλεσμένα

Ξεκινήστε με την προετοιμασία της μαρέγκας χτυπώντας στο μίξερ 6 ασπράδια, ½ κουταλάκι κρεμόριο, 1½ κούπα ζάχαρη και ¼ κουταλάκι βανίλια. Με κορνέ σχηματίστε 10 μικρές ροζέτες σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο, στη μεσαία σχάρα του φούρνου και με όση περισσέψει κάντε ένα μεγάλο σπιράλ. Στεγνώστε τις μαρέγκες στους 100Cο για 2 ώρες και μετά αφήστε τες να κρυώσουν μέσα σ’ αυτόν. Συνεχίστε χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με τα κροκάδια, μέχρι να πήξουν, να αφρατέψουν και μετά ρίξτε την εσάνς και ανακατέψτε απαλά.

Έπειτα, σπάστε τον δίσκο της μαρέγκας σε ανώμαλα κομμάτια, ανακατέψτε κι αυτά μέσα στο μείγμα, αδειάστε το σε μια μακρόστενη φόρμα με διαστάσεις 30x9x7 εκ. και αφήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 24 ώρες. Πριν σερβίρετε, περάστε τη λάμα ενός μαχαιριού ανάμεσα στο τοίχωμα της φόρμας και το παγωτό και ύστερα αναποδογυρίστε το σε πιατέλα. Ακουμπήστε τις παλάμες σας επάνω στη βάση της φόρμας και το παγωτό θα πέσει στην πιατέλα. Μετά, τραβήξτε τη φόρμα και βάλτε το πάλι στην κατάψυξη για 15‘. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το γλάσο σοκολάτας, περιχύστε το παγωτό, στολίστε με μαρέγκες και σερβίρετε!

Πιστέψτε με, θα κουραστείτε να ακούτε: «Γεια στα χέρια σου!»