Επιτέλους άνοιξη! Έτοιμοι για μια ανανέωση; Προτείνω να ξεκινήσετε από την κουζίνα σας, φτιάχνοντας και απολαμβάνοντας την όμορφη νουγκατίνα. Μην ανησυχείτε, δε θα δυσκολευτείτε…
Υλικά:
Για τη βάση:
8 ασπράδια αυγών
1 κούπα ζάχαρης
½ κουταλάκι κρεμόριο ή 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
¼ κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου
2½ κούπας αμύγδαλα αλεσμένα(300 γρ)
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
Για το στόλισμα:
300 γρ. σαντιγί
100 γρ. αμυγδαλάκι καβουρντισμένο
Για τη γέμιση:
2 κούπες κρέμα ζαχαροπλαστικής
Ξεκινήστε χτυπώντας στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, τα ασπράδια με το κρεμόριο ή τον χυμό λεμονιού, μέχρι να πήξουν και να αφρατέψουν. Κατόπιν, ρίξτε λίγη λίγη τη ζάχαρη και την εσάνς πικραμύγδαλου και χτυπήστε, ώσπου να επιτύχετε μαρέγκα σφικτή, να στέκεται σε όποιο σχήμα της δώσετε. Στη συνέχεια, ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι, ρίξτε λίγα λίγα τα αλεσμένα αμύγδαλα και τη φρυγανιά, ενώστε τα με τη μαρέγκα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει, απλώστε το μίγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου, επάνω σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο και ψήστε στους 200C, για 30’. Στο μεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, βγάλτε το παντεσπάνι από τον φούρνο, αναποδογυρίστε το επάνω σε λαδόχαρτο και αφήστε το να κρυώσει. Κόψτε το κάθετα σε 4 μέρη κι ενώστε τα δύο-δύο απλώνοντας την κρέμα ζαχαροπλαστικής στα ενδιάμεσα. Τέλος, στολίστε τις επιφάνειες με ροζέτες σαντιγί που θα βγάλετε από κορνέ και πασπαλίστε επάνω το αμυγδαλάκι.
Πιστέψτε με, δε θα είναι η τελευταία φορά που θα το κάνετε….