ΛΟΥΙΖΙΆΝΑ COFFEE  ΚΕΙΚ

Βίκη Ρουμελιώτη

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο καιρός αλλάζει και το κρύο μάς πικραίνει. Τι θα λέγατε,
λοιπόν, να διώξετε αυτή την πικρία μένοντας στη ζεστασιά του σπιτιού σας και
φτιάχνοντας τη γλυκιά Λουϊζιάνα με γεύση καφέ; Αν σας αρέσει η ιδέα, ακολουθήστε τα
παρακάτω βήματα και θα έχετε το τέλειο αποτέλεσμα!
Υλικά:
● ½ κούπας βούτυρο
● 1 ¼  κούπας ζάχαρης
● 3 αυγά
● 2 κουταλάκια καφέ στιγμής
● ¼ κούπας νερό
● 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
● 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
● ½ κουταλάκι σόδα
● ¼ κουταλάκι αλάτι για γλάσο
● ½ κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
● ½ κούπας ζάχαρη
● ¼ κούπας ζεστό γαλλικό καφέ
● 2 κουταλάκια καφέ στιγμής
● 2 κροκάδια, λίγη βανίλια
● ¾ κούπας βούτυρο
● 1 κούπα ζάχαρη άχνη
● ½ κούπας αμύγδαλα καβουρντισμένα

Πρώτα, διαλύστε τον καφέ στιγμής στο νερό, βάλτε όλα μαζί τα υλικά
του κέικ στο μπολ του μίξερ και χτυπήστε τα επί 4’ στη δυνατή ταχύτητα, για να
αφρατέψουν. Μετά, αδειάστε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα κέικ και ψήστε
το στους 175 βαθμούς κελσίου για 45’. Έπειτα, βγάλτε το από τον φούρνο,
αφήστε το να σταθεί για 5’ μέσα στη φόρμα, αναποδογυρίστε το σε σχάρα και
αφήστε το να κρυώσει. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το γλάσο. Χτυπήστε την κρέμα
γάλακτος, τη ζάχαρη, τον ζεστό καφέ, τα κροκάδια και τον καφέ στιγμής σε ένα
μπολ. Βεβαιωθείτε πως το βάζετε σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε το, ώσπου
να πήξει τόσο, ώστε να καλύπτει το κουτάλι, για 10’. Σκεπάστε το και βάλτε το
στο ψυγείο να κρυώσει για 30’. Στη συνέχεια, χτυπήστε το βούτυρο με τη
ζάχαρη άχνη ώστε να αφρατέψει και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε τη βανίλια
και το μίγμα του καφέ λίγο λίγο. Τέλος, χωρίστε το κέικ σε 3 φέτες και ενώστε
‘τες βάζοντας γλάσο και καβουρντισμένα αμύγδαλα στα ενδιάμεσα. Θυμηθείτε,
επίσης, να βάλετε λίγο γλάσο στην επιφάνεια και να πασπαλίσετε με αμύγδαλα.
Μην ξεχάστε να φωνάξετε την παρέα σας και να τους αφήσετε
άφωνους!