Θαλάσσια Σπορ

αθανασια-θαλάσσια σπορ
Αθανασία Βαδαρλή

Το καλοκαίρι πλησιάζει, περισσότερος ελεύθερος χρόνος και η Ελλάδα με τις θάλασσές της, η καλύτερη επιλογή για να διασκεδάσεις. Τα θαλάσσια σπορ θα καλύψουν αυτή σου την ανάγκη και θα εσύ θα γυμναστείς και θα περάσεις απίστευτα.

Μπορείς να ξεκινήσεις με κάτι «απλό», το tubing ἐνα άθλημα για όλες τις ηλικίες. Ο αγώνας αρχίζει από τη στιγμή που θα επιβιβαστείς στη φουσκωτή σαμπρέλα. Ο οδηγός του σκάφους που «σέρνει» τη σαμπρέλα δηλώνει πάντα έτοιμος να σε ρίξει από αυτήν και εσύ να παραμείνεις «όρθιος». Το surfing είναι μία εξίσου καλή επιλογή, αφού τα κύματα και το κοινό περιμένουν καινούργιους αθλητές. Αν πάλι το surfing σου φαίνεται βαρετό, το wakeboarding, το οποίο συνδυάζει surfing και θαλάσσιο σκι, προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες.

Επιπλέον το kiteboarding, ένα αρκετά δύσκολο άθλημα όπου πρέπει να ισορροπήσεις πάνω σε μία σανίδα και ταυτόχρονα να κρατιέσαι από τα σκοινιά που την ενώνουν με έναν αετό ή το windsurfing στο οποίο και πάλι πρέπει να ισορροπήσεις αλλά αυτή την φορά σε μία ιστιοσανίδα που διαθέτει πανί. Τέλος το hoverboard ένα άθλημα που συνδυάζει jet ski και surfing και απαιτεί εξαιρετική ισορροπία, αφού νερό υψηλής πίεσης σε ανεβάζει προς τα πάνω.

Αν όλα αυτά σου φαίνονται πολύ extreme ή κουραστικά, μία κατάδυση θα βοηθούσε στη φυσική σου κατάσταση αλλά ταυτόχρονα θα άφηνε στη μνήμη σου ανεξίτηλες εμπειρίες, αφού, όπως όλοι ξέρουμε, ο βυθός της θάλασσας είναι αξιοθαύμαστος και γεμάτος εκπλήξεις.

Οι μέρες είναι δύσκολες όμως η ελπίδα υπάρχει και τα σχέδια για το μέλλον δεν παύουν να υπάρχουν… Το καλοκαίρι μας περιμένει!