So this is Christmas

Ρεπορτάζ
Βάσια Παπάζογλου

 

¨ Ο τελευταίος μήνας του 2019 έφτασε! Ο Δεκέμβριος είναι ένας από τους ωραιότερους μήνες της χρονιάς, καθώς το πνεύμα των Χριστουγέννων μάς περιτριγυρίζει και μας βάζει σ’ ένα κλίμα πιο γιορτινό. Σ’ αυτό το σημείο να επισημάνω ότι και ο Νοέμβριος ήταν ένας μήνας με πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα. Ας παραθέσουμε, λοιπόν, κάποια από αυτά που σημάδεψαν αυτό τον μήνα…

¨     Την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου για άλλη μια φορά το δεκαπενταμελές του σχολείου μας έκανε αίτημα για εκδρομή και- ευτυχώς για εμάς- οι καθηγητές δέχτηκαν. Έτσι, το προαύλιο γέμισε πάλι με φωνές των παιδιών.

¨  Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου η ομάδα της εφημερίδας υποδέχτηκε τον συγγραφέα του βιβλίου «Το κόκκινο ποτάμι», Χάρη Τσιρκινίδη, ο οποίος μίλησε για το έργο του. Για τη συνέντευξη απλώς δείτε στη διπλανή σελίδα

¨  Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο χορός της Β΄ Λυκείου ο οποίος στέφθηκε με επιτυχία.

¨  Την Παρασκευή 15 Νοέμβριου η Γ΄ Λυκείου με υπεύθυνη την κα Παππά, οργάνωσε τη γιορτή για τη 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ένα εξαιρετικό θεατρικό, μουσική και εικόνες για τα γεγονότα και την αξία της Δημοκρατίας!

¨  Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον σεισμολόγο Κωνσταντίνο Παπαζάχο [καθηγητής στο τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ] με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τον σεισμό και την προστασία τους.

¨  Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου οι ομάδες της Ρομποτικής και της Μετερεωλογίας παραβρέθηκαν στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ, όπου φιλοξενείται το πρόγραμμα ΝΤΟΚΤΟΡ ΓΟΥΑΊ. Τα  παιδιά ασχολήθηκαν με τον προγραμματισμό των Ρομπότ.

 

 

                                           

¨  Την Τέταρτη 4 Δεκεμβρίου η Γ΄ Λυκείου επισκέφτηκε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα την αποθήκη 1, όπου παρακολούθησε την ταινία ΘΑΥΜΑ, τα σχόλια ήταν θετικά.

¨  Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου μαθητές της Γ΄ Λυκείου παραβρέθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσουν ενημέρωση για τις Στρατιωτικές σχολές .

¨  Ένα ακόμα καλό νέο είναι ότι η νέα αίθουσα διαμεσολάβησης (αίθουσα 9 στον 1ο όροφο) είναι έτοιμη για χρήση. Κάθε Τρίτη στο δεύτερο διάλειμμα θα βρίσκονται εκεί οι διαμεσολαβητές.

¨  Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και ο χορός της φετινής Α’ Λυκείου.

¨  Σήμερα, 13 Δεκεμβρίου, το απόγευμα, το σχολείο μας θα φιλοξενήσει παιδιά από το Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης του Φιλύρου για το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο παρτάκι.

¨  Τέλος, το Σάββατο 14 Δεκέμβριου θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός της Γ΄ Λυκείου στο Άρωμα Ζωής στον Βαθύλακκο. Σας περιμένουμε όλους εκεί!

                      

¨ Η συντακτική ομάδα σάς εύχεται

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!