Comenious 2010-2012

European touristic itineraries about different cultures and identities.

Το 5ο Γυμνάσιο Σερρών συμμετέχει φέτος σε ένα πρόγραμμα Κομένιους σε συνεργασία με τρία άλλα  Ευρωπαϊκά σχολεία από την Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία.

Τα σχολεία τα οποία συμμετέχουν είναι τα εξής:


– 5ο Γυμνάσιο Σερρών

– IES  Az-Zait  Jaen Spain

– Bertha-Krupp-Realschule fur

– Istituto istruzione secondaria superior ‘G. CURCIO”

Το πρόγραμμα αυτό έχει διάρκεια δυο ετών (2010-12)

Περιλαμβάνει 20 δραστηριότητες σχετικές με όλα τα αντικείμενα της σχολικής ύλης και πραγματοποιείται μέσα από το Twinspace του etwinning(Ευρωπαϊκό πρόγραμμα) your culture in our classes ,όπου επικοινωνούν οι μαθητές των 4 σχολείων με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή μαθητών(456).

Όμως το ποιο σημαντικό μέρος του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές μεταξύ των μαθητών.

Το πρώτο από αυτά τα εκπαιδευτικά ταξίδια έγινε στην ‘Ισπικα της Σικελίας στην Ιταλία

( Νοέμβριος του 2010). Στο ταξίδι αυτό πήραν μέρος 8 μαθητές/τριες και 4 Καθηγητές .

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από τις οικογένειες των Ιταλών μαθητών. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές μας.

Το δεύτερο εκπαιδευτικό ταξίδι έγινε στην Πόλη μας (Απρίλιος 2011).Φιλοξενήσαμε  21 μαθητές και 9 Καθηγητές από τα συμμετέχοντα σχολεία. Θα ακολουθήσουν τα ταξίδια στο Έσσεν της Γερμανίας( Δεκέμβριος 2011) και στην Χαέν της Ισπανίας(Απρίλιος 2011).

Η γλώσσα επικοινωνίας και πραγματοποίησης του προγράμματος είναι ή Αγγλική και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές μας να εξασκηθούν και να   βελτιώσουν  τις γνώσεις τους.

Επίσης οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν καινούριους Ιταλούς ,Ισπανούς και Γερμανούς φίλους , να γνωρίσουν την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής τους καθώς επίσης και το εκπαιδευτικό σύστημα των συνεργαζόμενων σχολείων.

Αναφέρουμε μερικές από τις δραστηριότητες της φετινής χρονιάς όπως Τέχνες(Παρουσίαση γνωστών ζωγράφων κάθε χώρας),Κάλαντα των τεσσάρων χωρών, ποπ και ροκ τραγούδια με διαγωνισμό μεταξύ των σχολείων, παραδοσιακά παιχνίδια(ανταλλαγές),κλίμα(εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού στο σχολείο, κατασκευές βροχόμετρου και βαρόμετρου, μετρήσεις)εφευρέσεις και εφευρέτες, κουίζ κ.

http://www.touristwebguide.eu

Αφήστε μια απάντηση