Μένουμε σπίτι – Προστατεύουμε τα παιδιά και τους εφήβους από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

 

Προσέχουμε την έκθεση των παιδιών και εφήβων στην ασύρματη ακτινοβολία.

Το 1981 η ΝΑΣΑ δημοσιεύει έκθεση που αναφέρεται η καρκινογόνος δράσης της μη ιονίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Το 2011 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέταξε την ασύρματη ακτινοβολία ως πιθανώς καρκινογόνα.

Μετά από πολλές μελέτες και έρευνες στα επόμενα χρόνια ζητήθηκε από τον σύμβουλο του ΠΟΥ η κατάταξη της ασύρματης ακτινοβολίας από οποιαδήποτε πηγή (κινητά τηλέφωνα, Wi-Fi, κεραίες κινητής τηλεφωνίας κ.α.) στα αποδεδειγμένα καρκινογόνα.

Το 2011 το Συμβούλιο της Ευρώπης σε ψήφισμά του προτείνει, μεταξύ άλλων, στα κράτη μέλη να λάβουν όλα τα εύλογα μέτρα για τη μείωση της έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, να επανεξετάσουν την επιστημονική βάση για τα όρια ασφαλείας που έχουν τεθεί, να εφαρμόσουν όρια που θα καλύπτουν τόσο τις θερμικές επιδράσεις όσο και τις άθερμες ή βιολογικές επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και να διοργανώσουν καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τους κινδύνους από τις δυνητικά επιβλαβείς μακροπρόθεσμες βιολογικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη υγεία, ιδιαίτερα με στόχο τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους σε ηλικία αναπαραγωγής.

To 2012 συνοψίστηκαν τα αποτελέσματα 2000 ερευνών, για τις επιδράσεις από την έκθεση μας στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, σε μια έκθεση https://bioinitiative.org/.

Νέοι όροι όπως ηλεκτρομαγνητικό νέφος και ηλεκτροϋπερευαισθησία εισάγονται στο λεξιλόγιο.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες τείνουν να εξαιρούν την κάλυψη έναντι κινδύνων που σχετίζονται με Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία από τα ασφαλιστήρια αστικής ευθύνης.

 

Με απλά λόγια εξηγούμε γιατί ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ευάλωτος;

Όπου υπάρχει μια ροή ιόντων δημιουργείται ένα μαγνητικό πεδίο. Το σώμα μας είναι γεμάτο ροές ηλεκτρικά φορτισμένων μορίων μέσα και έξω από τα κύτταρα και επομένως γεμάτο μαγνητικά πεδία.

Το κάθε κύτταρο στο σώμα μας έχει το δικό του μαγνητικό πεδίο. Το σύνολο των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων των κυττάρων διαμορφώνουν το μαγνητικό πεδίο του σώματος μας.

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία προκαλεί συνεχείς παρεμβάσεις και αλλοιώσεις στο μαγνητικό πεδίο του ανθρωπίνου σώματος.

Το ανθρώπινο DNA λειτουργεί σαν κεραία η οποία λαμβάνει ακόμη και χαμηλής ισχύος τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά σήματα χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων και δίνει εντολή για την παραγωγή πρωτεϊνών του στρες. Η χρόνια παραγωγή πρωτεϊνών του στρες συνδέεται με πολλά προβλήματα και εξαντλεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η σύγχρονη ψηφιακή τετραγωνική κυματομορφή που περιλαμβάνει παλμούς υψηλής έντασης θεωρείται από πολλούς επιστήμονες βιολογικά πιο ισχυρή από την παλαιότερη αναλογική ημιτονοειδή κυματομορφή.

Οι ισορροπίες όμως είναι ευαίσθητες.

Μικρής διάρκειας και περιοδική έκθεση, ακόμη και σε υψηλής έντασης πεδία, δεν είναι επικίνδυνη αφού ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να επιδιορθώσει τις όποιες βλάβες (πιθανές εξαιρέσεις τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, οι ηλικιωμένοι, οι έγκυοι και τα παιδιά).
Αντίθετα η συνεχής και ταυτόχρονη έκθεση σε πολλαπλές πηγές ακτινοβολίας, οδηγεί στην χρόνια πρόκληση βιολογικών αντιδράσεων που έχουν μακροπρόθεσμα επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.

Ας λάβουμε υπόψη την αρχή της προφύλαξης σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο που είμαστε πολλές ώρες στο σπίτι, για να προστατέψουμε τα παιδιά από την συνεχή έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία  φροντίζοντας τα πολύ βασικά:

  • Ενσύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, για την τηλεκπαίδευση, τα διαδικτυακά παιχνίδια, επικοινωνία κ.ά.
  • Αντικαθιστούμε τα ασύρματα ποντίκια και πληκτρολόγια με ενσύρματαEthernet networking cable
  • Απενεργοποιούμε την ασύρματη λειτουργία του μόντεμ. Την ενεργοποιούμε για όσο διάστημα την χρειαζόμαστε.
  • Χρησιμοποιούμε σταθερό τηλέφωνο αντί για κινητό ή ασύρματο.

 

Το λέμε και στον γείτονα…

Αναστασία Πένογλου

 

Διαδικτυογραφία

https://www.who.int/

https://www.nasa.gov/

https://bioinitiative.org/

https://www.drtsoukalas.com/

https://magdahavas.com/open-letter-wi-fi-in-schools-3-2012/

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/HTML/?uri=LEGISSUM:l32042

https://www.home-biology.gr/ilektromagnitikes-aktinovolies/epiptoseis-ygeias/faq



Λήψη αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση