Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα

 

code-week14 logo

“Κάθε αλληλεπίδραση ανάμεσα σε ανθρώπους και υπολογιστές διέπεται από έναν κώδικα. Αυτό συμβαίνει όταν δημιουργείτε μια διαδικτυακή εφαρμογή, όταν χρησιμοποιείτε το GPS κατά την οδήγηση ή όταν επιθυμείτε να αλλάξετε ριζικά τις κοινωνικές επαφές. Ο προγραμματισμός είναι παντού και είναι καθοριστικός για την κατανόηση ενός υπερσυνδεδεμένου κόσμου και την ανάπτυξη και παροχή μιας σειρά υπηρεσιών και εργαλείων που διευκολύνουν τη ζωή μας.

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής στο πλαίσιο δράσεων με τίτλο «Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα» υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών πληροφορικής στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

Το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα. Δίνεται μία ώρα, σε κάθε τμήμα του Γυμνασίου και σε κάποια του Λυκείου, για να εξερευνήσουν οι μαθητές μας τις δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν για το σκοπό αυτό στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα θα 2014-10-11_17_eyr_ebd_kodika_11υπάρχει ένα ανοιχτό εργαστήριο unplugged, έξω από το εργαστήριο της Πληροφορικής.

 

Δείτε:

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

Το ιστολόγιο για την ώρα του κώδικα από τους συμβούλους της Πληροφορικής.

Επιστολή προς γονείς

Οι συμμετοχές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση