Science4School

Αποστολίδου Ανθή, Φυσικός MSc

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ορατός από την Ελλάδα!

Ιούλ 201629

Ορατός από τη χώρα μας ήταν το βράδυ της Τρίτης 26 Ιουλίου 2016, στις 22:22, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από την Γη από το 1998.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ταξιδεύει με ταχύτητα 27.744 χιλιόμετρα ανά ώρα, συμπληρώνοντας 15,7 περιστροφές την ημέρα ενώ η απόστασή του από την επιφάνειά της Γης κυμαίνεται μεταξύ 319,6 και 346,9 χιλιομέτρων. Eξαιτίας του μεγάλου μεγέθους του και των ανακλαστικών επιφανειών που διαθέτει, αντανακλά το ηλιακό φως και είναι ορατός από τη γη με γυμνά μάτια, αρκετές φορές κατά την διάρκεια της νύχτας, ως το πιο φωτεινό κινούμενο σώμα στο νυχτερινό ουρανό αμέσως μετά το φεγγάρι.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Διαστημικός σταθμός πραγματοποιεί 16 περιστροφές και η κάθε μία από αυτές διαρκεί 90 λεπτά. Σε αυτόν τον χρόνο, οι αστροναύτες περνούν τα 45’ στο φως της ημέρας και 45’ στο σκοτάδι. Συνολικά παρατηρούν 16 φορές την ανατολή και τη δύση του ηλίου. Η πρώτη φορά που τέθηκε σε λειτουργία ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ήταν το 1998 και δύο χρόνια αργότερα, επανδρώθηκε με τους πρώτους αστροναύτες….

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/o-ilios-anatelli-ke-dii-16-fores-tin-imera-gia-tous-astronaftes-tou-diastimikou-stathmou-i-opii-perasan-pano-apo-tin-ellada-ke-egrapsan-yia-sas-greece-pos-zoun-ke-exipiretoun-tis-vasikes-soma/iss

από κάτω από: Νέα - Ανακοινώσεις, Της Φύσης τα...περίεργα!, Φυσική| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ορατός από την Ελλάδα!    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων