Science4School

Αποστολίδου Ανθή, Φυσικός MSc

Ψηφιακός Περιοδικός Πίνακας

Μαρ 202128

Εργασία δημιουργίας Ψηφιακού Περιοδικού Πίνακα στο πλαίσιο της Χημείας Γ΄ Γυμνασίου

Δεν έχετε παρά να ενεργοποιήσετε την Προβολή του αρχείου και να αναζητήσετε τους υπερσυνδέσμους στα χημικά στοιχεία!

Για τον Πίνακα πατήστε εδώ

από κάτω από: Νέα - Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ψηφιακός Περιοδικός Πίνακας    

Το ηλεκτρικό ρεύμα

Δεκ 20202Λήψη αρχείου

από κάτω από: Νέα - Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το ηλεκτρικό ρεύμα    

Ευχές για το 2017

Ιαν 20172

wishes

από κάτω από: Νέα - Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ευχές για το 2017    

Σχολική χρονιά 2016 – 2017

Σεπ 20165
Σας εύχομαι η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική και να κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις!

Σας εύχομαι η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική και να κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις!

από κάτω από: Νέα - Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σχολική χρονιά 2016 – 2017    

Επιτυχία στον Διαγωνισμό Odysseus-II της ESA στην κατηγορία Skywalkers

Ιούλ 201629

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, λάβαμε μέρος στο Διαγωνισμό Odysseus-II της ESA στις κατηγορίες Pioneers και Skywalkers. Οι μαθητές εργάστηκαν ομαδικά και ατομικά, με υπευθυνότητα και συνέπεια,  και δημιούργησαν τις συμμετοχές του σχολείου μας!

Στην κατηγορία των Skywalkers, ο μαθητής Πέτρος Στεργίου της Α΄ τάξης, διακρίθηκε ως ένας από τους επιλαχόντες για τη διαδικτυακή διεθνή ψηφοφορία. Η επιτυχία του είναι μεγάλη και όλοι εμείς είμαστε πολύ υπερήφανοι, με δεδομένο ότι οι συνολικές συμμετοχές στη συγκεκριμένη κατηγορία ξεπέρασαν τις 1200!

Πολλά συγχαρητήρια και εύχομαι τη νέα σχολική χρονιά να βρω κι άλλους τέτοιους πρόθυμους, εργατικούς και ευσυνείδητους μαθητές για τη νέα φάση του διαγωνισμού!Europe in Space

από κάτω από: Διαγωνισμοί, Νέα - Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιτυχία στον Διαγωνισμό Odysseus-II της ESA στην κατηγορία Skywalkers    

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ορατός από την Ελλάδα!

Ιούλ 201629

Ορατός από τη χώρα μας ήταν το βράδυ της Τρίτης 26 Ιουλίου 2016, στις 22:22, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από την Γη από το 1998.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ταξιδεύει με ταχύτητα 27.744 χιλιόμετρα ανά ώρα, συμπληρώνοντας 15,7 περιστροφές την ημέρα ενώ η απόστασή του από την επιφάνειά της Γης κυμαίνεται μεταξύ 319,6 και 346,9 χιλιομέτρων. Eξαιτίας του μεγάλου μεγέθους του και των ανακλαστικών επιφανειών που διαθέτει, αντανακλά το ηλιακό φως και είναι ορατός από τη γη με γυμνά μάτια, αρκετές φορές κατά την διάρκεια της νύχτας, ως το πιο φωτεινό κινούμενο σώμα στο νυχτερινό ουρανό αμέσως μετά το φεγγάρι.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Διαστημικός σταθμός πραγματοποιεί 16 περιστροφές και η κάθε μία από αυτές διαρκεί 90 λεπτά. Σε αυτόν τον χρόνο, οι αστροναύτες περνούν τα 45’ στο φως της ημέρας και 45’ στο σκοτάδι. Συνολικά παρατηρούν 16 φορές την ανατολή και τη δύση του ηλίου. Η πρώτη φορά που τέθηκε σε λειτουργία ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ήταν το 1998 και δύο χρόνια αργότερα, επανδρώθηκε με τους πρώτους αστροναύτες….

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/o-ilios-anatelli-ke-dii-16-fores-tin-imera-gia-tous-astronaftes-tou-diastimikou-stathmou-i-opii-perasan-pano-apo-tin-ellada-ke-egrapsan-yia-sas-greece-pos-zoun-ke-exipiretoun-tis-vasikes-soma/iss

από κάτω από: Νέα - Ανακοινώσεις, Της Φύσης τα...περίεργα!, Φυσική | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ορατός από την Ελλάδα!    

Υποθαλάσσιοι ποταμοί και λίμνες

Ιούλ 201620

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γεωγραφίας της Α΄ Γυμνασίου, παρουσιάσαμε στους μαθητές τις επιστημονικές ανακαλύψεις για τους υποθαλάσσιους ποταμούς και λίμνες του πλανήτη μας! Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τις μαγευτικές φωτογραφίες καθώς και με το γεγονός πως, οι «πιο όμορφες υποθαλάσσιες λίμνες» βρίσκονται στη Σαντορίνη μας!

Για το υλικό του μαθήματος, πατήστε Υποθαλάσσιοι ποταμοί και λίμνες

 

im8

από κάτω από: Α΄ τάξη, Ημερολόγιο μαθημάτων | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υποθαλάσσιοι ποταμοί και λίμνες    

Μάθημα στην Πάρνηθα!

Ιούλ 201620

Στο πλαίσιο των Βιωματικών Δράσεων της Β΄ τάξης, που φέτος είχαν ως θέμα τους το Δάσος, πήγαμε εκδρομή στο καταφύγιο Μπάφι της Πάρνηθας. Εκεί οι μαθητές εργάστηκαν με τις ομάδες τους και τα φύλλα εργασίας που δημιουργήσαμε ειδικά για αυτή τη δραστηριότητα στο ύπαιθρο, ενώ η ομάδα του κυρίου Δημήτρη Κοντόκωστα πραγματοποίησε, εκτός των άλλων, και έρευνα πεδίου σχετική και με το μάθημα της Βιολογίας. Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετική συνεργασία!

Για το φύλλο εργασίας της διαθεματικής προσέγγισης πατήστε Οι αριθμοί του δάσους και στη Βιολογίαdasos

από κάτω από: Β΄ τάξη, Βιολογία, Ημερολόγιο μαθημάτων | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μάθημα στην Πάρνηθα!    

Οι Δροσουλίτες

Ιούλ 201618

Με τον όρο Δροσουλίτες είναι γνωστό ένα οπτικό φαινόμενο που παρατηρείται γύρω από το Φραγκοκάστελλο, στην περιοχή των Σφακίων, στην νότια Κρήτη.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης διερεύνησαν το περίεργο αυτό φαινόμενο στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής, στο κεφάλαιο της Οπτικής.

Για την εργασία πατήστε Δροσουλίτες

Για το πλήρες άρθρο από τη «Μηχανή του χρόνου» πατήστε εδώ

drosoulites

από κάτω από: Γ΄ τάξη, Της Φύσης τα...περίεργα! | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι Δροσουλίτες    

Έπαινος Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας

Ιούλ 20166

Το σχολείο μας -2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας- τιμήθηκε με έπαινο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας για τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε σε όλη τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους, από τον Διαδημοτικό Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων. Στόχος του Συνδέσμου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη των 21 Δήμων – μελών του.

Perivallon

Η βράβευση έγινε σε ειδική τελετή, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. 

από κάτω από: Νέα - Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έπαινος Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας    
« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια    Top
     
    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων