Εργασίες – ημέρα 17η

Απρ 20202

Καλημέρα!

   Σήμερα, 2 Απριλίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Είναι η ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966.

1.Ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. 

Παρακολουθήστε με προσοχή το βίντεο με μία από τις ιστορίες του και στη συνέχεια γράψτε μου στα σχόλια :

α) Τι θέλει να μας πει μ’ αυτή την ιστορία;

β) Βρείτε πληροφορίες για τον συγγραφέα και γράψτε ένα σύντομο κείμενο.

2. Τώρα, ώρα να διαβάσετε εσείς ένα από τα κλασικά παραμύθια τη “Μικρή γοργόνα” του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Αφού το ολοκληρώσετε, επιλέξτε την αγαπημένη σας σκηνή και ηχογραφήστε την! Μπορεί να γίνει εύκολα με το κινητό των γονιών σας ή απευθείας στο viber. Ανυπομονώ να μου τη στείλετε!

Για να διαβάσετε το παραμύθι, πάτα εδώ  ⇓ (πάνω στην εικόνα)

  To παραμύθι «Η Μικρή Γοργόνα» (“The Little Mermaid”) γράφτηκε από τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και δημοσιεύθηκε το 1836 στη Δανία. Ο χαρακτήρας της μικρής γοργόνας ήταν τόσο αγαπητός που έγινε εθνικό σύμβολο της Δανίας. Έτσι, το 1913, ο Δανός γλύπτης Edvard Eriksen δημιούργησε το ομώνυμο άγαλμα που τοποθετήθηκε σε έναν βράχο στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

3. Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν αποτέλεσε έμπνευση και για άλλους συγγραφείς, όπως η Αγγελική Βαρελλά. Άκουσε και ξεφύλλισε το παραμύθι “Το Μουντιάλ και τα παραμύθια του Άντερσεν”, από τη συλλογή “Σε δύο τρελά ημίχρονα”! 

Για να ξεφυλλίσεις το παραμύθι, πάτα εδώ ⇓ (πάνω στην εικόνα)

 Στη συνέχεια συμπλήρωσε τα στοιχεία της ιστορίας στον παρακάτω πίνακα. Αν δεν έχεις εκτυπωτή, απλά αντέγραψέ τον στο τετράδιο γραπτού λόγου. Περιμένω τις φωτογραφίες σας! 

4. Τελειώνουμε με δημιουργία! Φτιάξτε έναν εύκολο σελιδοδείκτη και περιμένω τις φωτογραφίες σας!

Το διάβασμα είναι όπως η τροφή και το νερό. Το πνεύμα που δεν διαβάζει χάνει βάρος, όπως ένα σώμα που δεν τρώει. (Βίκτωρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας)

Κατερίνα Κάρκα

8 σχόλια στο άρθρο

“Εργασίες – ημέρα 17η”

  1. 2 Απριλίου, 2020 στις 12:21       Ελένη Λαδικού Έγραψε:

    α}Ο συγγραφέας θέλει να μας πει ότι ακόμα κι αν είμαστε φτωχοί με βοήθεια και τύχη μπορούμε να γίνουμε πλούσιοι.
    β}Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1805 στο Όντενσε, στο νησί Φιονία της Δανίας.Ο Χανς ήταν ένα περίεργο παιδί με εξαιρετική φαντασία. Ήταν δεκατεσσάρων χρονών, όταν, κυνηγώντας μια καλύτερη τύχη, έφθασε στην Κοπεγχάγη, με μόνη του περιουσία 30 φράγκα με σκοπό να γίνει ηθοποιός. Έδωσε εξετάσεις στη Βασιλική Σχολή θεάτρου, αλλά ήταν τόσο άσχημος και αδύνατος, που δεν τον δέχτηκαν.Επειδή είχε ωραία φωνή, άρχισε να σπουδάζει μουσική, αλλά αρρώστησε ξαφνικά και έχασε τη φωνή του. Έτσι, το μόνο ταλέντο που του έμεινε ήταν το ταλέντο της ποίησης. Αφού εξέδωσε αρκετά βιβλία, άρχισε τα ταξίδια του. Γύρισε τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία και ταξίδεψε στην Ανατολή. Απόκτησε μεγάλη δόξα και η μεγαλύτερη ευτυχία του ήταν η υποδοχή που του έκανε η ιδιαίτερη πατρίδα του, το Όντενσε, που τον κάλεσε στα 1867. Πέθανε στις 4 Αυγούστου 1875 στην Κοπεγχάγη.


  2. 2 Απριλίου, 2020 στις 13:16       'Ολγα Μαρία Στριμμένου Έγραψε:

    α} Με λίγη τύχη, προσπάθεια και υπομονή μπορείς να μάθεις στον εαυτό σου ότι μπορείς να τα καταφέρεις όλα. Αλλά και με λίγο χιούμορ μπορείς να ξεφύγεις από πολλά προβλήματα στην ζωή σου.
    β} Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν γεννήθηκε σαν σήμερα πριν 215 χρόνια στην Δανεία. Ο Χανς ήταν παιδί με εξαιρετική φαντασία που το μυαλό του το είχε μόνο στα ποιήματα και στο διάβασμα. Προσπάθησε να γίνει ηθοποιός αλλά δεν τα κατάφερε διότι ήταν πολύ άσχημος και αδύνατος. Στη συνέχεια επειδή είχε ωραία φωνή άρχισε να σπουδάζει μουσική, αλλά αρρώστησε και έχασε την φωνή του. Το μόνο ταλέντο που του έμεινα ήταν η ποίηση. Πέθανε στις 4 Αυγούστου 1875.
    .


  3. 2 Απριλίου, 2020 στις 14:19       Γεωργία Δρούλια Έγραψε:

    1.Η ιστορία θέλει να μας πει ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία και ότι η αγάπη πάντα κερδίζει.
    2.Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν γεννήθηκε το 1805 στη Δανία. Ο πατέρας του ήταν τσαγκάρης αλλά πέθανε νωρίς και έμεινε μόνο με τη μητέρα του. Από μικρός είχε μεγάλη φαντασία και του αρέσαν τα ποιήματα και το διάβασμα. Όταν τελείωσε το σχολείο προσπάθησε να ασχοληθεί με το θέατρο και τη μουσική , αλλά δεν τα κατάφερε. Μετά άρχισε να γράφει βιβλία και από αυτά απέκτησε μεγάλη δόξα και επιτυχία. Πέθανε στις 4 Αυγούστου το 1875.


  4. 2 Απριλίου, 2020 στις 14:40       ΚΟΥΣΤΕΡΗ ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΑ Έγραψε:

    1.Η ιστορία θέλει να μας πει ότι τα όνειρα μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αν το πιστεύουμε πολύ.
    2.Ο Χανς Κρίστιαν Αντερσεν γεννηθηκε στις 2 Απριλίου του 1805 στην Δανία.Ηταν γιος ενός παπουτσή και μιας πλύστρας και έμεινε ορφανός από πολύ μικρός.Εκανε πολλές δουλειές για να καταφέρει να ζήσει και δεν πήγαινε σχολείο.Τον λίγο ελεύθερο χρόνο του έπαιζε κουκλοθέατρο.Ο βασιλιάς της Δανίας ο Φρειδερίκος ο 6ος ,έμαθε πόσο ταλαντούχος ήταν και αποφάσισε να τον βοηθήσει να σπουδάσει.Ετσι ξεκίνησε έπειτα να γράφει παραμύθια και ταξιδιωτικά βιβλία γυρίζοντας όλο τον κόσμο.Την άνοιξη του 1872, ο Άντερσεν έπεσε από το κρεβάτι του και χτύπησε σοβαρά. Δεν ξανάγινε ποτέ τελείως καλά και στις 4 Αυγούστου του 1875 πέθανε, σε ηλικία 70 ετών.


  5. 2 Απριλίου, 2020 στις 15:59       ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΟΥΣΤΕΡΗΣ Έγραψε:

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ ΑΚΟΜΑ Κ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Κ ΜΕ ΤΥΧΗ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ.Ο ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ ΤΟ 1805 ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ 1875 ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 70 ΕΤΩΝ.ΤΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ Κ Η ΜΟΥΣΙΚΗ,ΑΡΧΙΣΕ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Κ ΒΙΒΛΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ Κ ΝΑ ΑΣΧΟΛΙΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΑΡΩΣΤΗΣΕ.


  6. 2 Απριλίου, 2020 στις 17:23       Ζωή Γκοσδή Έγραψε:

    1)Η ιστορία θέλει να μας πει ότι όποιος προσπαθεί και έχει πίστη στα όνειρά του μπορεί να καταφέρει τα πάντα!
    2)Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1805 στο Όντενσε,στο νησί Φιονία της Δανίας.Ο πατέρας του ήταν τσαγκάρης άλλα πέθανε πολύ νέος και άφησε τον Χανς ορφανό.Ο Χανς ήταν ένα περίεργο παιδί με εξαιρετική φαντασία.Πολλές φορές τον έβλεπαν να περπατά στο δρόμο σαν ονειροπαρμένος και το μυαλό του δεν το είχε πουθενά αλλού,πάρα μόνο στα ποιήματα και στο διάβασμα.Όταν ήταν δεκατεσσάρων ετών πήγε στην Κοπεγχάγη και έδωσε εξετάσεις στη Βασιλική Σχολή Θεάτρου αλλά ήταν τόσο άσχημος και αδύνατος που δεν τον δέχτηκαν.Το μόνο ταλέντο που το έμεινε ήταν η ποίηση.Το 1827 δημοσίευσε ποιήματά του και έπειτα εξέδωσε μια σειρά έργων που του εξασφάλισαν την παγκόσμια δόξα.Πέθανε στις 4 Αυγούστου 1875 στην Κοπεγχάγη.


  7. 2 Απριλίου, 2020 στις 20:54       popi kakaletri giannis ioannidis Έγραψε:

    α.Το παραμύθι θέλει να μας πει ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία,αλλά μόνο η αγάπη και η πίστη μας στα όνειρα μας.
    β.Δανός συγγραφέας και ποιητής,πασίγνωστος σε όλο τον κόσμο για τα παραμύθια του.Γιος ενός παπουτσή και μίας πλύστρας,ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1805 στην πόλη Οντένσε.Έμεινε ορφανός από πατέρα στα 11 του χρόνια και έκανε διάφορες δουλειές για να τα φέρει βόλτα αυτός και η μητέρα του.Το σχολείο ήταν μια πολυτέλεια για τον μικρο Χανς Κρίστιαν.
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ


  8. 2 Απριλίου, 2020 στις 21:41       Λευτέρης Έγραψε:

    α)Ο συγγραφέας θέλει να μας πει ότι το χρήμα δεν φέρνει πάντα την ευτυχία.Με καλοσύνη,αγάπη και τύχη μπορούμε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα.
    β)Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν γεννήθηκε στις 2 Απριλίου στο νησί Φιονία της Δανίας.Ήταν γιος ενός παπουτσή και μιας πλύστρας.Έμεινε ορφανός από πατέρα στα 11 του χρόνια κι έκανε διάφορες δουλειές για να ζήσει με την μητέρα του σταματώντας το σχολείο.Ο Χανς ήταν ένα περίεργο παιδί με εξαιρετική φαντασία.Το προσωπικό του καταφύγιο ήταν ένα μικρό κουκλοθέατρο.Είχε ταλέντο στο θέατρο,τη μουσική και την ποίηση.Με τη βοήθεια του βασιλιά της Δανίας τελείωσε το γυμνάσιο σε ηλικία 23 ετών.Έγραψε πολλά ποιήματα,μυθιστορήματα,παραμύθια και θεατρικά έργα.Πέθανε στις 4 Αυγούστου του 1875 σε ηλικία 70 ετών.


Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Kατηγορίες

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Πρόσφατα σχόλια



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων