Καλή μας αρχή!

Μαρ 202017

  Καλησπέρα σε όλους και σε όλες, μικρούς και μεγάλους! Πώς είστε; Πώς περνάτε στο σπίτι; Μιας και η κατάσταση αυτή φαίνεται πως θα κρατήσει για αρκετό διάστημα, σκέφτηκα να φτιάξουμε μια ψηφιακή τάξη. Στον χώρο αυτό θα σας αναρτώ καθημερινά «εργασίες», για να περνάτε δημιουργικά τον χρόνο σας και να μη χάσετε και την επαφή με το σχολείο. Οι εργασίες αυτές μπορεί να είναι να παρακολουθήσετε κάποιο βίντεο, να κάνετε διαδραστικές ασκήσεις, να φτιάξετε κάτι στο σπίτι κλπ. Είστε ήδη εξοικειωμένοι με τις διαδραστικές ασκήσεις, καθώς κάνουμε αρκετές και μέσα στην τάξη. Εννοείται ότι μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια και από τους δικούς σας σε ό,τι σας δυσκολεύει σχετικά με τη χρήση του Υπολογιστή. Όταν φτιάχνετε κάτι στο σπίτι, μπορείτε να μου το στέλνετε με φωτογραφία στο Viber ή στο email aikaterinikarka@gmail.com και θα τα αναρτώ εγώ ελεγχόμενα. Περιμένω τα σχόλιά σας!

Κατερίνα ΚάρκαΑποτέλεσμα εικόνας για μενουμε σπιτι εικονεσ

Εργασίες – ημέρα 14η

Μαρ 202030

Καλημέρα και καλή  εβδομάδα!

Ελπίζω να είστε όλοι υγιείς! Πολύ σύντομα θα μεταφέρουμε την επικοινωνία μας αυτή σε μία άλλη πλατφόρμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου. Έχουν ενημερωθεί οι γονείς σας για όλες τις λεπτομέρειες, μέσω e-mail. Για τον λόγο αυτό, φροντίστε να ολοκληρώσετε εργασίες που δεν έχετε κάνει από τις προηγούμενες ημέρες. Ορισμένοι χρωστάτε αρκετές. Ξέρω ότι είναι πολύ καινούριο όλο αυτό, όπως είναι και για μένα. Μαζί όμως θα τα καταφέρουμε, είμαι σίγουρη! Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξοικειωθείτε και μετά θα σας φαίνεται παιχνίδι! Ας πάμε στις εργασίες μας τώρα…

1.Εχθές άλλαξε η ώρα; Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Συνέβαινε πάντα; Βρείτε πληροφορίες και δώστε μια σύντομη απάντηση στα σχόλια.

2.Πόσο καλά ξέρετε την ώρα; Για δείτε τις παρακάτω εικόνες για να τη θυμηθείτε! 

3. Και τώρα εξάσκηση!

Σταυρόλεξο

Κυριακάτικη εκδρομή

Το ταξίδι του βατράχου

Τι ώρα είναι;

4. Τέλος,  δείτε ένα βίντεο που σας βοηθάει να μάθετε πώς χρησιμοποιούμε την καινούρια μας τάξη.

Καλή συνέχεια!

Κατερίνα Κάρκα

από κάτω από: Μαθήματα | με ετικέτα  |  6 Σχόλια »    

25η Μαρτίου

Μαρ 202029

Φτιάξατε υπέροχες ζωγραφιές με θέμα την 25η Μαρτίου. Ας στολίσουμε τον «τοίχο» μας.

Περιμένω και τις υπόλοιπες! 

Κατερίνα Κάρκα 

Εργασίες – ημέρα 13η

Μαρ 202029

Καλημέρα και καλή Κυριακή!

1.Αυτές τις μέρες ο καιρός είναι βροχερός. Πώς συμβαίνει όμως αυτό; Πώς υπάρχει το νερό στα σύννεφα; Τι γίνεται αυτό το νερό όταν πέσει στο έδαφος; Πώς γίνεται και δεν τελειώνει το νερό; Ας δούμε ένα βίντεο που θα μας δώσει κάποιες απαντήσεις.

2. Αφού μάθαμε τι συμβαίνει με τον κύκλο του νερού, ας παίξουμε!

Η μικρή επιστήμονας

3. Και ας ακούσουμε τρία τραγούδια σχετικά με τον κύκλο του νερού.

Για το τελευταίο, θα σας πρότεινα να πάρετε και μια ομπρέλα και να το χορέψετε όπως στο βίντεο. Έλα, μη ντρέπεσαι! Ο χορός μόνο καλό μας κάνει!!!

4. Κυριακή χωρίς δημιουργία δε γίνεται! Αφού εχθές μου στείλατε φωτογραφίες με πράγματα που ανακυκλώσατε μέσα στο σπίτι, σήμερα θα ήθελα να κάνετε μία κατασκευή με ανακυκλώσιμα υλικά. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλεύει και περιμένω τις φωτογραφίες σας!

Καλή εβδομάδα!

Κατερίνα Κάρκα

Εργασίες – ημέρα 12η

Μαρ 202028

Καλή σας μέρα!

1.Έχουμε καιρό να πιάσουμε τα μολύβια μας, την κασετίνα και τον χάρακά μας. Φέρτε τα κοντά σας και δείτε το βίντεο.

2. Πάμε τώρα στο πράσινο τετράδιο των μαθηματικών. Πηγαίνετε σε μία καθαρή σελίδα και φτιάξτε 2 ευθείες γραμμές με τον χάρακά σας, 2 καμπύλες, 2 σαν πριόνι, 2 σαν σούστα και 2 σαν σαλιγκάρι. Στείλτε μου τη σελίδα αυτή σε φωτογραφία.

3. Κι ας συνεχίσουμε με τις ηλεκτρονικές εφαρμογές των μαθηματικών, με μαθηματικο-παιχνίδια!

Για το πρώτο παιχνίδι, πατήστε start για να ξεκινήσετε, γράφετε το αποτέλεσμα της πράξης στο κουτάκι, πατάτε check και αφού το αποτέλεσμα είναι σωστό πατάμε new question για να μας δείξει την επόμενη ερώτηση. 

Μπόουλινγκ

Για το δεύτερο παιχνίδι, γράψτε ένα φανταστικό όνομα με αγγλικά γράμματα. Πατήστε click to play για να ξεκινήσετε. Με τα βελάκια κινήστε δεξιά – αριστερά τον στόχο σας και με το «κενό» ρίξτε τη σφαίρα στο σωστό στόχο.

Πέτυχε το σωστό αποτέλεσμα

Το ηλεκτρικό ρεύμα

Παρατηρητής ζώων

Το τάισμα των πουλιών

4. Εχθές μιλήσαμε ξανά για την ανακύκλωση. Όπως έχουμε συζητήσει όμως πολλές φορές, ανακύκλωση δεν κάνουμε μόνο βάζοντας τις συσκευασίες στον κατάλληλο κάδο. Ανακύκλωση κάνουμε και όταν ξαναχρησιμοποιούμε πράγματα που θα τα πετούσαμε, πολλές φορές με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με αυτό που ήταν πριν. Για ρίξτε μια ματιά στο σπίτι σας και βρείτε ποια πράγματα έχετε ανακυκλώσει εσείς; Περιμένω τις φωτογραφίες σας!

Καλό Σαββατοκύριακο!

Κατερίνα Κάρκα

Εργασίες – ημέρα 11η

Μαρ 202027

Καλημέρα!

   Ελπίζω να είστε όλοι υγιείς και να μένετε σπίτι! Μου έχει λείψει η τάξη μας και φυσικά όλοι εσείς! Χρειάζεται όμως για λίγο καιρό ακόμα να είμαστε σε απόσταση. Μέσα από εδώ κρατάμε την επαφή, τόσο μεταξύ μας, όσο και με το σχολείο. Είναι σημαντικό να κάνετε όλες τις εργασίες που σας αναθέτω σε καθημερινή βάση, και μάλιστα θα πρότεινα να γίνεται συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, σαν να είσαστε στο σχολείο. Αυτό σας βοηθάει να μη χάσετε τελείως το πρόγραμμά σας.

1.Σε συνέχεια των παραπάνω, θα πρότεινα να φτιάξετε ένα ημερήσιο πρόγραμμα. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να είναι σταθερό ή να αλλάζει ανά κάποιες ημέρες. Συζητήστε με τους δικούς σας και συναποφασίστε το πρόγραμμα αυτό. Μπορεί να είναι κάπως έτσι…

 

2. Και αφού οργανωθήκαμε, ας θυμηθούμε τους παρελθοντικούς χρόνους των ρημάτων. Είναι οι χρόνοι που χρησιμοποιούμε για να μιλήσουμε για το παρελθόν.

 

3. Και τώρα, ώρα για εξάσκηση!

Κουίζ (Πατήστε το play για να ξεκινήσει)

Να κλείνετε το ρήμα μεγαλώνω στον Παρατατικό και τον Αόριστο

Να κλείνετε το ρήμα σκουπίζω στον Παρατατικό και τον Αόριστο

Να κλείνετε το ρήμα ρωτώ στον Παρατατικό και τον Αόριστο

Να κλείνετε το ρήμα είμαι στον Παρατατικό και τον Αόριστο

Συμπλήρωσε τον πίνακα

Να μεταφέρεις τις προτάσεις στον Παρατατικό και τον Αόριστο

Συμπλήρωσε τις προτάσεις με τα κατάλληλα ρήματα στον Αόριστο

 

4. Έχουμε μιλήσει αρκετά για την ανακύκλωση. Αυτές τις μέρες που μένουμε σπίτι, μπορούμε να ελέγξουμε πολύ πιο εύκολα τα απορρίμματά μας και να ανακυκλώνουμε πολύ περισσότερα. Έτσι θα μας γίνει συνήθεια και για τη συνέχεια!

Κάντε την ανακύκλωση κομμάτι της ζωής σας!

Κατερίνα Κάρκα

Οι δημιουργίες της προηγούμενης εβδομάδας

Μαρ 202026

Καλώς ήρθατε και πάλι στη γωνιά με τις δημιουργίες μας!

Την εβδομάδα που μας πέρασε ήμασταν αρκετά δημιουργικοί, αλλά ξέρω ότι μπορούμε να είμαστε και περισσότερο! Ρίξτε μια ματιά σε κάποιες από τις δημιουργίες που μου στείλατε.

Από το κείμενο στον Μικρό Αναγνώστη

Από τις συνταγές της Κυριακής

Καλό υπόλοιπο στην ημέρα σας!

Κατερίνα Κάρκα

Εργασίες – ημέρα 10η

Μαρ 202026

Καλημέρα στην ομάδα του Γ1΄ και όχι μόνο!

1. Σήμερα ξύπνησα με παιχνιδιάρικη διάθεση. Τι θα λέγατε αυτή τη διάθεση να τη συνδυάσουμε με τα κλάσματα; 

Πέρνα το ποτάμι

Ο ζωγράφος

Ο μικρός τοίχος

Στην επόμενη εφαρμογή επιλέγετε αν θέλετε να παίξετε με χρόνο (timed mode) ή χωρίς χρόνο (relaxed mode) και πατάτε start για να ξεκινήσετε. Κάθε φορά που αντιστοιχίζετε σωστά τα κλάσματα με τα σχήματα, πατάτε στο πάνω μέρος της αντιστοίχισης Yes! Click here for next level, για να συνεχίσετε στο επόμενο επίπεδο.

Αντιστοίχισε τα κλάσματα με τα σχήματα

Κουίζ με κλάσματα

Γράψε τα κλάσματα που εκφράζουν τα σχήματα

2. Λίγες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία είχαμε βγει στον δρόμο για να μελετήσουμε την κίνηση των οχημάτων στην πόλη και τα σήματα οδικής κυκλοφορίας. Τα μάθατε καλά;

Κουίζ – Κώδικας οδικής κυκλοφορίας

Η ζωή στην πόλη

Η μικρή μας πόλη

3. Μήπως έχουμε μέρες να γυμναστούμε; Ας ενεργοποιήσουμε λίγο το σώμα μας! Θυμήσου rest σημαίνει ξεκούραση.

4. Και ας τελειώσουμε με λίγη καλλιτεχνική έκφραση. Περιμένω τις ζωγραφιές σας με θέμα την «25η Μαρτίου». Βάλτε όλη σας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα!

Να περνάτε όμορφα!

Κατερίνα Κάρκα

 

Κολάζ – Μένουμε σπίτι

Μαρ 202025

Γεια σας και πάλι!

Στο κολάζ με θέμα «Μένουμε σπίτι», κάνατε υπέροχη δουλειά! Είναι το ένα ωραιότερο από το άλλο! Δείτε και μόνοι σας! 

                             

 

           

                                               

 

Συνεχίστε να είστε τόσο δημιουργικοί!!! Αν κάποιος έχει φτιάξει κολάζ και δε μου το έχει στείλει, το περιμένω για να το προσθέσω!

Κατερίνα Κάρκα

Εργασίες – ημέρα 9η

Μαρ 202025

Καλημέρα και χρόνια πολλά!

  Όπως είπαμε και χθες, σήμερα είναι διπλή γιορτή. Εκτός από την επανάσταση των Ελλήνων το 1821, γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Θεοτόκος είναι η Παναγία και προκύπτει από τις λέξεις  θεός + τίκτω, που σημαίνει γεννώ. Ευαγγελισμός σημαίνει αναγγελία χαρμόσυνης είδησης και ετυμολογικά προέρχεται από το ευάγγελος (=ευ+άγγελος < αγγέλω). Αναφερόμαστε στη χαρμόσυνη είδηση για τον Χριστιανισμό, της επικείμενης γέννησης του Ιησού Χριστού, που δόθηκε από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς τη Μαριάμ.  

1.Ας δούμε μια σύντομη παρουσίαση και ένα βίντεο που μας περιγράφουν λίγο πιο αναλυτικά τα γεγονότα.

Πατήστε play, για να δείτε την παρουσίαση.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

2. Και τώρα πάμε στο βιβλίο της γλώσσας. Πηγαίνετε στη σελίδα 80, διαβάστε το κείμενο και προσπαθήστε να απαντήσετε στις ερωτήσεις. Γράψτε μου κάτω στα σχόλια:

Ποια πρόσωπα και αντικείμενα υπάρχουν στην εικόνα του βιβλίου;

3. Στη συνέχεια, άνοιξε το βιβλίο των Θρησκευτικών στη σελίδα 57 και διάβασε το κείμενο :

Τα λόγια του αγγέλου στην Παναγία

Αν δεν το έχεις υπογραμμίσει, υπογράμμισε όλο το κείμενο. 

4.  Και ας τελειώσουμε με μερικά χαρακτηριστικά τραγούδια της ημέρας. Τα βίντεο δείχνουν και τους στίχους για να τα τραγουδήσετε φυσικά!!!

Ραντεβού αύριο!

Κατερίνα Κάρκα

Εργασίες – ημέρα 8η

Μαρ 202024

Καλή σας μέρα!

  Ελπίζω να έχετε εξοικειωθεί με τη χρήση της ιστοσελίδας, γιατί σιγά σιγά θα πάμε και στις εικονικές τάξεις. Προς το παρόν όμως, ας συνεχίσουμε με τις καθιερωμένες μας εργασίες. 

1. Σήμερα, παραμονή της 25ης Μαρτίου, θα πηγαίνατε να παρακολουθήσετε τη σχολική γιορτη και αύριο την παρέλαση. Γιατί όμως γίνεται η παρέλαση; Για να δούμε ένα βίντεο που θα μας θυμίσει τι συνέβη τη μέρα αυτή.

25η Μαρτίου 1821

2. Η 25η Μαρτίου λοιπόν, είναι διπλή γιορτή. Γιορτάζουμε την επανάσταση που έκαναν οι Έλληνες για να απελευθερωθούν από τους Τούρκους το 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου θα μιλήσουμε αύριο. 

  Μπορεί η επανάσταση να ξεκίνησε το 1821, αυτό όμως δε σημαίνει ότι ελευθερώθηκε αμέσως ολόκληρη η Ελλάδα, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Το 1830 αναγνωρίστηκε η ανεξαρτησία των Ελλήνων. Όλα αυτά τα χρόνια πολλές περιοχές πάλευαν για να πετύχουν την ανεξαρτησία τους. Το βιβλίο της γλώσσας μάς περιγράφει τον αγώνα που έκαναν οι κάτοικοι στα Ψαρά, ένα νησί κοντά στη Χίο. Πηγαίνετε λοιπόν στο τέλος του βιβλίου της γλώσσας, στις σελίδες 78 και 79, διαβάστε τα κείμενα και προσπαθήστε να απαντήσετε στις ερωτήσεις. Γράψτε μου κάτω στα σχόλια:

Ποιες λέξεις και φράσεις του ποιήματος δείχνουν την καταστροφή των Ψαρών;
Τι περιμένει τα παλικάρια μετά τη θυσία τους;

3. Και επειδή τα μαθηματικά έχουν πολλά προβλήματα, πάμε να λύσουμε μερικά για να τα βοηθήσουμε! Όπου δυσκολεύεσαι, μπορείς να κάνεις τις πράξεις κάθετα σε ένα πρόχειρο χαρτί.

Η παρέλαση

Βιβλία για όλους

Το ανθοπωλείο

4. Και ας τελειώσουμε με ένα παιχνίδι!

Η χιονοπροπαίδεια

Καλή συνέχεια στην ημέρα σας!

Κατερίνα Κάρκα

από κάτω από: Μαθήματα | με ετικέτα ,  |  6 Σχόλια »    
« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα άρθρα

Αρχείο

Kατηγορίες

Μάρτιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Πρόσφατα σχόλιαTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων