ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ σε ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

1οΦεστιβάλΦυσΕπιστημώνΔΔΕδυτΘεσνίκης

Συντάκτρια άρθρου: Μαρία Αντωνιάδου, Εκπαιδευτικός Φυσικών Επιστημών

1ο  ΜΑΘΗΤΙΚΟ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ   “ΠΑΝΗΓΥΡΙ  ΦΥΣΙΚΩΝ  ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ  &  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ” διοργάνωσε η Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, στις 28/3/2024, στο αμφιθέατρο του 2ου ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Νεάπολης. 

Ομάδες μαθητών και μαθητριών μας παρουσίασαν τις εργασίες που υλοποίησαν στο πλαίσιο των μαθημάτων Βιολογίας, Γεωλογίας-Γεωγραφίας και Τεχνολογίας.  Στην παρουσίαση παρέστη ο Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών κ. Σταμπολίδης. Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του τμήματος Β2. .

ΚύτταροΦεστιβάλ3

1.  Στο πλαίσιο του μαθήματος της ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Α΄ Γυμνασίου μελετήσαμε και συζητήσαμε την ενότητα “ΚΥΤΤΑΡΟ, ΜΟΝΑΔΑ της ΖΩΗΣ & ΦΥΤΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ”.  Οι μαθήτριες του τμήματος Α3 Οφάκογλου Χρυσάνθη και Κούκου Ελένη δημιούργησαν ζωντανά κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ την αναπαράσταση ζωικού και φυτικού κυττάρου, χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα πλαστελίνης

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Αντωνιάδου Μαρία. 

ΚύτταροΦεστιβάλ1    ΚύτταροΦεστιβάλ2

2. Στο μάθημα της ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ Β΄ Γυμνασίου οι μαθητές του τμήματος Β2 Μαλαγκάρα Ραφαηλία, Πικιόνι Θεοδώρα, Τιμπιλασβίλι Δαυίδ, Τόπι Τζουλιάνο, Χατζή Αιμιλία, Ωραιόπουλος Χαράλαμπος και Ωραιοπούλου Αναστασία κατασκεύασαν πρόπλασμα ηφαιστείου και παρουσίασαν προσομοίωση ηφαιστειακής έκρηξης από κεντρικό και πλαϊνούς κρατήρες, χρησιμοποιώντας ξύδι, σόδα φαγητού και κόκκινη βαφή αυγών. 

Ξεκίνησε ως ομαδοσυνεργατική πειραματική διαδικασία στην τάξη, για να κάνουν πράξη τις γνώσεις που πήραν από τη διδασκαλία. Και μετά συζητήσαμε για τις δυσκολίες και τις βελτιώσεις. Και αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε το πείραμα δημόσια.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενότητας “ΣΕΙΣΜΙΚΗ & ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ στην ΕΥΡΩΠΗ και στην ΕΛΛΑΔΑ” της Γεωλογίας-Γεωγραφίας Β΄ Γυμνασίου, σε συσχέτιση με την ενότητα “ΛΙΘΟΣΦΑΙΡΑ” της Γεωλογίας-Γεωγραφίας Α΄ Γυμνασίου.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Αντωνιάδου Μαρία. 

ΗφαίστειοΦεστιβάλ1       ΗφαίστειοΦεστιβάλ2

ΠείραμαΗφαίστειοΑντωνιάδου

pptΜείωσηΜίτωση2οΓσιοΝεάπΦεστιβάλΦυσΕπιστημών3. Στο πλαίσιο του μαθήματος της ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Γ΄ Γυμνασίου και συγκεκριμένα της ενότητας “ΜΕΙΩΣΗ-ΜΙΤΩΣΗ”, οι μαθητές/τριες του τμήματος Γ1 Αποστολίδου Ασπασία, Βασίλη  Σοφία, Κιμιτσίδου Ελπίδα, Ράζα Αντέλα και Τσέλα Άλεξ αναπαρέστησαν με απλά υλικά (πλαστελίνη, σύρματα, υλικά χειροτεχνίας) τη διαδικασία της μείωσης και τον τρόπο μεταβίβασης ενός κληρονομικού χαρακτηριστικού. Τη δουλειά τους την παρουσίασαν στο φεστιβάλ με μορφή ppt.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Φλώρου Μαρία

4. Στο πλαίσιο του μαθήματος ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α΄  ΤεχνολογίαΦεστιβάλΠάρκοΠηγάδιΓυμνασίου, οι μαθήτριες του τμήματος Α3 Οφάκογλου Χρυσάνθη και Κούκου Ελένη παρουσίασαν τις κατασκευές τους – παιδικό πάρκο και πηγάδι που είχαν υλοποιήσει κατά τη διάρκεια του μαθήματος. 

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Νικούδη Βασιλική

 

Αφήστε μια απάντηση