Δημοσιεύθηκε στην Ανακύκλωση, Εναλλακτική διδασκαλία

Προσοχή στις …ΠΤΩΣΕΙΣ!

Polish 20240530 130334687 Polish 20240530 130518797

  Πρόσεχε πώς περπατάς για να μην έχεις “πτώσεις”!Ένα χαρτόκουτο,αυτοκόλλητες ταινίες  χριτς χρατς,χαρτονάκια,δύο ζευγάρια παπούτσια,το ένα διαφορετικού χρώματος(για να ξεχωρίσουμε την κλητική πτώση,που δεν έχει άρθρο) και πολλή φαντασία και παίζουμε τις τέσσερις πτώσεις στα δάχτυλα! Γιατί και οι πτώσεις θέλουν τρόπο κι όχι κόπο!

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα, Ταξίδι ...στον τόπο μου

4 σχολεία-1 εφημερίδα-άπειρα “ταξίδια”

Κάθε ταξίδι είναι και μια νέα πρόκληση,μια καινούρια ευκαιρία για γνώση,εμπειρίες,αλλαγές και προοπτικές.Κάθε ταξίδι είναι και μια μικρή ¨νίκη¨ κι αυτός που το πραγματοποιεί ένας περήφανος νικητής,ένας¨χορτασμένος¨νικητής που κατάφερε να κερδίσει το σκοτάδι,την άγνοια,τη συνήθεια,τη ρουτίνα,τη μονοτονία,το τετριμμένο.Λάτρεις των δημιουργικών αλλαγών και της ταξιδιωτικής ¨ευεξίας¨κι εμείς συνταξιδέψαμε για δεύτερη σχολική χρονιά με το Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων “Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και την Κύπρο” συμπλέοντας με τα σχολεία Απερίου Καρπάθου,Παλιάμπελων Βόνιτσας και Νίκαιας Πειραιά.

Το ταξίδι μας περιελάμβανε επισκέψεις σε μουσεία,περιβαλλοντικά κέντρα,ποτάμια,ανθισμένες ροδακινιές,γευσιγνωστικές διαδρομές και πολιτισμικές ¨οάσεις¨. Γνωρίσαμε,αλληλογραφήσαμε,συνομιλήσαμε,εκπαιδευτήκαμε,απολαύσαμε! Προϊόν αυτής της ευεργετικής διαδρομής και η συνεργατική εφημερίδα των 4 σχολείων μέσα στην οποία θα δείτε όλους τους λόγους για τους οποίους αξίζει να επενδύσεις στην ¨εμπειρία¨ που σου προσφέρει ένα ταξίδι,ακόμη και το πιο κοντινό. Καλές ταξιδιάρικες αναγνώσεις!!

Δημοσιεύθηκε στην Γιορτή μητέρας, Εφημερίδα

Γιορτάζει η μανούλα

 

  IMG 20240513 113252 IMG 20240513 113600 1

        Χρόνια πολλά στη μητέρα,στη ζωοδόχο πηγή της ζωής,στον φύλακα άγγελό μας που στέκεται ακοίμητη φρουρός στο πλάι μας,σιωπηλή συνοδοιπόρος στις λύπες μας,τις αγωνίες,τις χαρές μας! Χρόνια πολλά στη μητέρα η οποία είναι κάθε γυναίκα που προσέχει,φροντίζει,συμβουλεύει ένα παιδί είτε το γέννησε είτε όχι.

    Στην πρώτη και παντοτινή μας αγάπη αξίζουν όλα τα δώρα του κόσμου μα εμείς αρκεστήκαμε να της φτιάξουμε ένα λιτό,χειροποίητο χιαστί τσαντάκι από  ανακυκλώσιμα υλικά και συγκεκριμένα από κουτιά corn flakes. Το κάθε παιδί ζωγράφισε πάνω στο τσαντάκι της μητέρας του κι έγραψε προσωποποιημένες ευχές. Στη συνέχεια τα τυλίξαμε σε κόλλες Α3,τις οποίες επίσης διακόσμησαν οι μαθητές/τριες, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.Δε θα μπορούσε,όμως, να λείπει και η εφημερίδα μας η οποία είχε έκτακτο δισέλιδο αφιέρωμα στη μαμά. Χρόνια σας πολλά,μανούλες!

 

IMG 20240513 110339 1 20240513 142235 COLLAGE 1

  • «Όταν ήμουν παιδί, η μητέρα μου μού είπε: «Αν γίνεις στρατιώτης, θα φτάσεις να γίνεις στρατηγός. Αν γίνεις μοναχός, θα φτάσεις να γίνεις πάπας». Τελικά έγινα ζωγράφος και έφτασα να γίνω ο Πικάσο». – Πάμπλο Πικάσο (1881-1973)

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΜΑΜΑΔΕΣ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα

Ανοιξιάτικη πανδαισία ιδεών

  455

   Η φύση ολάνθιστη και πολύχρωμη γιορτάζει τον ερχομό της άνοιξης,της αναγέννησης,της πανδαισίας χρωμάτων και συναισθημάτων.Συμμέτοχοι στη χαρά  κι εμείς χορεύουμε στους ρυθμούς της, ανεμίζοντας ποικιλόχρωμες κορδέλες ροζ ευτυχίας,μιας χρωματιστής κι ευωδιαστής μπουγάδας χρόνων,ενός κίτρινου και λαμπερού,εκτυφλωτικού φωτός σαν του ήλιου,αλλά και κόκκινες,πορφυρές,πασχαλιάτικες κορδέλες που προμηνύουν Ανάσταση και φως. Όλα αυτά κι άλλα πολλά στο ανοιξιάτικο 4ο τεύχος της εφημερίδας της Γ΄τάξης “Τα προικισμένα παιδιά”,ένα τεύχος γεμάτο ζωηρά,ζωντανά χρώματα που σου ξυπνάνε μια ροζ,ποιητική ευφορία!Απολαύστε!