Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι μια ημέρα για να ευαισθητοποιηθούμε για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.
Γνωρίσαμε,λοιπόν, δύο σημαντικές γυναίκες που υπήρξαν σύμβολα θάρρους και επιμονής.Η Έλεν Κέλερ ήταν τυφλή και κωφή ήδη από τη νηπιακή της ηλικία. Κατόρθωσε όχι μόνο να επικοινωνεί με τους γύρω της, αλλά και να γίνει το πρώτο τυφλό και κωφό άτομο που πήρε πτυχίο πανεπιστημίου.Αφιέρωσε τη ζωή της στους ανθρώπους με αναπηρία.
Η Φρίντα Κάλο, ήταν μια σπουδαία ζωγράφος η οποία δε θεώρησε ποτέ την αναπηρία της ελάττωμα, αλλά δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Έζησε και ζωγράφισε κάτω από όλες τις συνθήκες παίρνοντας το σώμα της και μετατρέποντάς το στο σπουδαιότερο έργο τέχνης της ζωής της.
Στη συνέχεια κατασκευάσαμε ένα παιδί σε αναπηρικό αμαξίδιο από χαρτόκουτο, αποτυπώνοντας εκεί τις σκέψεις και τις εντυπώσεις μας από αυτά που είδαμε και ακούσαμε.
Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο μου. Ονομάζομαι Κατερίνα Πέτρου και είμαι δασκάλα.Μου αρέσει να εμπνέω τους/τις μαθητές/τριες μου να ανακαλύψουν τη μαγεία της ευφάνταστης δημιουργικότητας.Νιώθω τόσο τυχερή που διδάσκω μιας κι έχω αστείρευτη φαντασία,ανεξάντλητα όνειρα και ηλικία που αλλάζει ανάλογα με την τάξη που έχω! ❤️
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή