Δημοσιεύθηκε στην Διατροφή, Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικα κεράκια-μπισκότα

  Polish 20231222 122010110 Polish 20231222 121256175

  Εάν θέλετε κι εσείς να ¨ανάψει¨το κέφι σας φτιάξτε  και γευτείτε τα χριστουγεννιάτικα κεράκια! Ένα μπισκότο στρόγγυλο αλειμμένο με μερέντα,από πάνω ένα μπισκότο κυκλικό με μια τρύπα στη μέση, ένα πουράκι όρθιο μέσα στην τρύπα και στο τέλος ένα αμυγδαλάκι για τη φλόγα! Οι μικροί σεφ ξετρελάθηκαν!

Δημοσιεύθηκε στην Ανακύκλωση, Χριστούγεννα

“Προσωποποιημένα” Χριστούγεννα

thumbnail 3

  Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα με προσωποποιημένες κατασκευές  από χαρτόκουτο πασπαλισμένες με περισσή αγάπη, λαμπερή χρυσόσκονη,επιμελή φροντίδα και “ζεστή” διάθεση! Αξιοποιούμε χαρτόκουτα, ξυλάκια, σκοινί, φελλούς, χαρτόνια,γκλίτερ και φυσικά τις φωτογραφίες μας για να δώσουμε μια προσωπική πινελιά στα έργα μας. Καλά προσωπικά Χριστούγεννα στον καθένα μας! 

Δημοσιεύθηκε στην Χριστούγεννα

Άγιε Βασίλη έχεις πολλή δουλειά…

IMG 20231216 232442 Polish 20231218 080109035Polish 20231215 151826531

   Έτοιμα και τα γράμματα προς τον Άγιο Βασίλη. Παρασκευή τα ¨ταχυδρομήσαμε¨ και τη Δευτέρα βρήκαμε το κουτί άδειο και πεσμένο στο έδαφος. Ευχαριστούμε Αη Βασίλη που μας επισκέφθηκες και φέτος. Ευχαριστούμε και τη Χρωματιστή Τάξη για τα έντυπα-γράμματα. Χαρούμενα μαγικά Χριστούγεννα!

 

Δημοσιεύθηκε στην Διατροφή, Ταξίδι ...στον τόπο μου

Μικροί σεφ δημιουργούν

Polish 20231209 215720057 Polish 20231209 215416269

   Τι είναι η γνώση; Ή συγκεκριμένα τι είναι η σχολική γνώση; Είναι η εκμάθηση κανόνων,μαθηματικών πράξεων,ιστορικών γεγονότων,νέων εκπαιδευτικών θεωριών; Σίγουρα,ναι! Μα όχι,μόνο! Το σχολείο οφείλει να προσφέρει ένα απολαυστικό ταξίδι στον κόσμο της μάθησης με τέτοιον τρόπο που το παιδί να απολαμβάνει κάθε νέα γνώση και δεξιότητα. Η γνώση να έρχεται με χαμόγελα,δημιουργικότητα και ποικίλες εμπειρίες.

     Ένα τέτοιο ταξίδι θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ,ανέξοδο μα συγχρόνως τόσο πλούσιο! Οι μαθητές/τριες της Γ΄τάξης του Δ.Σ. Αγίας Μαρίνας -Τριλόφου έχουν ενταχθεί στο δίκτυο συνεργατικών σχολείων <<Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και την Κύπρο>>με σκοπό να παρουσιάσουν τον τόπο τους μέσα από πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και ιστορικές διαδρομές στα υπόλοιπα σχολεία της Ελλάδας.

     Στα πλαίσια αυτής της συνεργατικής εμπειρίας καλέσαμε την κ.Μαρία Στικούδη,συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής και δημιουργό περιεχομένου YOUTUBE.Η κ. Στικούδη εργαζόταν ως υπάλληλος διοίκησης στο Εργαστήριο Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Ανθοκομικών Ειδών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ.Παρουσίασε στα παιδιά 6 αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά,το σουμάκι,τον κρόκο,το μελισσόχορτο,το αγριοτριαντάφυλλο,το κρίταμο και το χαρούπι.

Ακολούθησε το παιχνίδι της τυφλής δοκιμής.Οι μαθητές/τριες με κλειστά μάτια και χρησιμοποιώντας την αφή,τη γεύση και την όσφρηση προσπάθησαν να μαντέψουν ποιο φυτό έπιαναν.Στη συνέχεια παρασκεύασε μαζί με τα παιδιά ένα χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με ψωμάκια και κρέμα τυριού με σουμάκι.

      Η μαγειρική είναι δημιουργία, έμπνευση, γεύση, παρέα. Όλοι μαζί,λοιπόν,παρέα απολαύσαμε αυτή την εμπειρία και γίναμε για λίγο μικροί σεφ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κ. Μαρία που γεμάτη ενθουσιασμό,χαρά και γνώση ¨αρωμάτισε¨το σχολείο μας με την παρουσία της. Μέσα από την καρδιά μας της προσφέραμε ένα χριστουγεννιάτικο δωράκι και μια κάρτα ευχαριστίας με ένα ποίημα αφιερωμένο στην ίδια.

Δημοσιεύθηκε στην Δικαιώματα

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

thumbnail

   Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι μια ημέρα για να ευαισθητοποιηθούμε για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.

Γνωρίσαμε,λοιπόν, δύο σημαντικές γυναίκες που υπήρξαν σύμβολα θάρρους και επιμονής.Η Έλεν Κέλερ  ήταν τυφλή και κωφή ήδη από τη νηπιακή της ηλικία. Κατόρθωσε όχι μόνο να επικοινωνεί με τους γύρω της, αλλά και να γίνει το πρώτο τυφλό και κωφό άτομο που πήρε πτυχίο πανεπιστημίου.Αφιέρωσε τη ζωή της στους ανθρώπους με αναπηρία.

Η Φρίντα Κάλο, ήταν μια σπουδαία ζωγράφος η οποία δε θεώρησε ποτέ την αναπηρία της ελάττωμα, αλλά δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Έζησε και ζωγράφισε κάτω από όλες τις συνθήκες παίρνοντας το σώμα της και μετατρέποντάς το στο σπουδαιότερο έργο τέχνης της ζωής της.

   Στη συνέχεια κατασκευάσαμε ένα παιδί σε αναπηρικό αμαξίδιο από χαρτόκουτο, αποτυπώνοντας εκεί τις σκέψεις και τις εντυπώσεις μας από αυτά που είδαμε και ακούσαμε.