Σχεδίο έκτακτης ανάγκης σεισμού

Σύμφωνα με το πρακτικό που συντάχθηκε στις 2/09/2021 στη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων του 9ου νηπιαγωγείου Ξάνθης πραγματοποιήθηκε σύνταξη σχεδίου έκτακτης ανάγκης σεισμού με βάση τα δεδομένα του συγκεκριμένου σχολείου και τις σχετικές οδηγίες του ΟΑΣΠ . Συγκεκριμένα:
Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία εκκένωσης όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι υπεύθυνοι για την εκκένωση της αίθουσας στην οποία διδάσκουν την ώρα του σεισμού σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο Σχολικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης.
Μετά το πέρας της σεισμικής δόνησης εφαρμόζεται η διαδικασία εκκένωσης των αιθουσών, ακολουθώντας την αρχή της εγγύτητας των αιθουσών σε σχέση με την έξοδο.

Πιο συγκεκριμένα:
Τα τμήματα Ν1-Ν2-Ν3-Ν6-Ν7 θα φύγουν από τις εξόδους των τάξεων και θα οδηγηθούν στην μπροστινή μεγάλη αυλή.
Το τμήμα Ν4 θα φύγει από την πίσω κύρια είσοδο-έξοδο και θα οδηγηθεί στην πίσω μικρή αυλή.
Το τμήμα Ν5 θα βγει από την έξοδο της τάξης, θα περάσει τον δρόμο και θα συγκεντρωθεί στην πίσω μικρή αυλή.

Στους πρώτους χώρους καταφυγής των μαθητών μετά τον σεισμό, θα γίνει και καταμέτρησή τους.
Εάν το προαύλιο δεν αποτελεί τον κατάλληλο χώρο καταφυγής θα πρέπει να μετακινηθούν οι μαθητές στον δεύτερο προεπιλεγμένο χώρο καταφυγής (α. χώρος ΣΟΑ ή β. πάρκο Κυψέλης, ανάλογα με την έκταση των καταστροφών και την επικινδυνότητα της μετακίνησης), ανά ομάδες των 30 – 40 ατόμων περίπου, με τη συνοδεία εκπαιδευτικών.

Στην περίπτωση που αποφασιστεί διακοπή της λειτουργίας των σχολείων οι μαθητές πρέπει να παραληφθούν από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους από τους προκαθορισμένους στο Σχολικό Σχέδιο χώρους καταφυγής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *