Εγγραφές νηπίων προνηπίων για το σχολικό έτος 2021-2022

1.    Εγγραφές  νηπίων  (Τροποποίηση των άρθρων 6,7 και 8 του π.δ. 79/2017)

29ο Νηπιαγωγείο Σερρών - Εγγραφές Νηπίων για το σχολικό έτος 2020-21

 

9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Αγαπητοί μας γονείς,

για το σχολικό έτος 2021-2022 οι εγγραφές στο Νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθούν από  1η έως την 20η Μαρτίου

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους γονείς.

  • Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-22, μαθητές γεννημένοι το 2016 και το 2017.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Ι. ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου ο γονέας/ κηδεμόνας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής https://proti-eggrafi.services.gov.gr/και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.

Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή. Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον/την Διευθυντή/ρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και

στ) επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

 

ΑΦΟΥ  ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΤΕ Η ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΜΕ EMAIL (ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΕΝΑ) ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Αιτήση-υπεύθυνη δήλωση εγγραφής, υπογεγραμμένη και από τους δύο γονείς (χορηγείται από το Νηπιαγωγείο) ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Το ατομικό δελτίο υγείας μαθητή (ΑΔΥΜ) συμπληρωμένο από τον γιατρό του παιδιού. Μπορείτε να το εκτυπώσετε κι από εδώ (2 σελ.).

Το βιβλιάριο υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να γίνουν όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια, οπότε θα γίνει επανέλεγχος τον Ιούνιο.

Το δελτίο στοιχείων ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΓΓΡ. ΠΑΙΔΙΟΥ

Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς και κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί  προϋπόθεση εγγραφής.

Αιτήσεις εγγραφής δύνανται να υποβάλλουν και γονείς ή κηδεμόνες που διαμένουν εκτός σχολικής περιφέρειας, εφόσον στο σχολείο αυτό φοιτούν ήδη αδέλφια του προς εγγραφή μαθητή.

Το Πιστοποιητικό Γέννησης εκδίδεται αυτόματα μέσω του Δημοτολογίου από τη Δ/νση του Σχολείου, οπότε δεν χρειάζεται να μας το προσκομίσετε.

Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής των Νηπιαγωγείων του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου εγγράφονται οι μαθητές/τριες κατόπιν σχετικής αίτησης δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Θα γίνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα χωρίς προϋποθέσεις, σύμφωνα με όσα ορίζονται στη με αριθ. πρωτ. Φ7/124668/ΦΔ/Δ1/18-9-2020, σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.

Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:45-8:30):

  1.  Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.
  2.  Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45΄π.μ.-8:00΄π.μ...
  3. Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος πραγματοποιείται
    στις 16:00 σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου.
    Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

Τα προνήπια που ήδη φοιτούσαν στο νηπιαγωγείο και θα είναι νήπια την επόμενη σχολική χρονιά, εγγράφονται αυτεπάγγελτα, ωστόσο για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα σας παρακαλούσαμε φέρετε το βιβλιάριο για τον έλεγχο των προβλεπόμενων εμβολίων (τον Ιούνιο) . Για όσα παιδιά  επιθυμείτε να τα εγγράψετε  στο ολοήμερο, θα πρέπει  να επικοινωνήσετε  μαζί μας και να φέρετε συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής που θα σας δοθεί από το νηπιαγωγείο.

Επίσης  οι γονείς των παιδιών μας που θα πάνε στο δημοτικό,  θα παραλάβουν τη βεβαίωση φοίτησης από τις νηπιαγωγούς των τάξεων. Τη βεβαίωση αυτή θα τη χρησιμοποιήσουν για την εγγραφή τους στο Δημοτικό Σχολείο.

Πριν την προσέλευση σας στη σχολική μονάδα θα πρέπει να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία. Ώρες (10:00΄-12:00΄ πμ), καθημερινά. Μπορείτε να επισκέπτεστε το σχολείο από τις 13:15΄έως και τις 14:30΄.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην διενέργεια της εγγραφής επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Ολόκληρη η εγκύκλιος:

Εγγύκλιος

 

Για να κάνετε την εγγραφή θα μπείτε εδώ:

Εγγραφή στο Νηπιαγωγείο

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

  1. mail@9nip-xanth.xan.sch.gr
  2. zozopapas@yahoo.gr
  3. Tηλέφωνο Νηπιαγωγείου: 25410-72169
  4. Ιστοσελίδα Νηπιαγωγείου:https://blogs.sch.gr/9nipxan/

 

Όρια νηπιαγωγείων Ξάνθης, ανάλογα με τη δ/νση κατοικίας στον παρακάτω σύνδεσμο. Άνοιγμα συνδέσμου εδώ

Υπόδειγμα αίτησης σε περίπτωση μετεγγραφής:  ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ

 

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου

Ζωή Παπαλάμπρου

 

 

 

 

 

Επιστροφή στις τάξεις μας…!

Αγαπητοί μας μαθητές….Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε την επιστροφή των δια ζώσης μαθημάτων μετά την τριήμερη παύση λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ

Five Easy Steps to Get Started Setting Limits for Your Child : Friendship Circle — Special Needs Blog

Πως να θέσω όρια και να χτίσω μια θετική σχέση

Όλοι αναγνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να ισορροπήσουμε όλες τις απαιτήσεις που υπάρχουν για τους γονείς. Οι κανόνες και τα όρια βοηθούν τους γονείς να ανταπεξέλθουν και τα παιδιά να μάθουν.

Πως θέτω όρια;

Όλα τα παιδιά χρειάζονται αγάπη, είναι σημαντική για να νιώθουν ασφάλεια. Οι οδηγίες, οι κανόνες και τα όρια τα βοηθούν να καταλάβουν ποιος είναι ο σωστός τρόπος συμπεριφοράς.  Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό διαφέρει ανάλογα  με το χαρακτήρα και την ηλικία του παιδιού.

Συμβουλές

Για όλες τις ηλικίες

Όταν δίνετε οδηγίες να μιλάτε απλά και με σαφήνεια, μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε αρκετές φορές.

Αν το παιδί συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν θέλετε, εξηγείστε τι θέλετε αντ’ αυτού.

Να μιλάτε και να ακούτε το παιδί σας από μικρή ηλικία ακόμα και αν κάποιες φορές είναι πρόκληση.

Οι κανόνες της οικογένειας πρέπει να είναι σταθεροί και οι δυο γονείς να είναι σύμφωνοι και ξεκάθαροι, ωστόσο καθώς μεγαλώνει το παιδί και αλλάζουν οι ανάγκες του μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν και κάποιοι από αυτούς, όπως η ώρα για ύπνο.

Μην υποχωρείτε στις απαιτήσεις του παιδιού, γιατί εάν όταν κλαίει ή διαμαρτύρεται και τελικά κάνετε αυτό που θέλει, θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται και να κλαίει για να πετύχει τον στόχο του. Επίσης κάποιες φορές μπορεί να υποχωρήσετε ενώ ξέρετε ότι έχετε δίκαιο γιατί δεν θέλετε να είναι θυμωμένο μαζί σας ή στεναχωρημένο. Όταν υπάρχει σωστή βάση δεν επηρεάζεται η σχέση μακροπρόθεσμα.

Για  μωρά/νήπια

Θέτουμε τα όρια από νωρίς

Προσπαθήστε να καταλάβετε το παιδί σας όσον αφορά τα συναισθήματα του, όταν δυσκολεύεται με  κάτι για παράδειγμα

Προσπαθήστε να αποφύγετε τα τελεσίγραφα.

Σχολική Ηλικία

Να είστε πρόθυμοι να δώστε τη ευκαιρία στο παιδί σας να δείξει ότι μπορείτε να το εμπιστευτείτε.

Αποφύγετε την κριτική όπου είναι δυνατόν. Εάν το παιδί σας έχει κάνει κάτι λάθος, εξηγήστε ότι είναι πράξη και όχι το ίδιο με το οποίο είστε δυσαρεστημένος.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τους καυγάδες.

Σκεφτείτε τρόπους διαπραγμάτευσης ή προσφέρετε διαφορετικές επιλογές καθώς το παιδί σας μεγαλώνει.

 

Διαχείριση των εντάσεων

1 Επιμένετε στη εφαρμογή του κανόνα (όταν είναι κάτι που είναι σημαντικό όπως η ασφάλεια)

2 Να συμβιβαστείτε (πχ δεν του αρέσει ένα φαγητό, να φάει τουλάχιστον το μισό)

3 Η από κοινού επίλυση της διαφωνίας που θα είστε και οι δύο ευχαριστημένοι, ωριμάζει και μαθαίνει την συνεργασία (με παιδιά που είναι λίγο μεγαλύτερα όχι πχ με παιδιά 2 χρονών)

Επιβράβευση και τιμωρία

Διαφορετικοί γονείς έχουν διαφορετικές απόψεις για το ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι ενθάρρυνσης των παιδιών τους να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους. Ενώ κάποια παιδιά ανταποκρίνονται καλά στο σύστημα της επιβράβευσης άλλα παιδιά όχι.

Μόνο εσείς ξέρετε τι λειτουργεί καλύτερα για το παιδί σας

Θα σας παραθέσω κάποιες προτάσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν

Η επιβράβευση και η τιμωρία θα πρέπει να είναι ανάλογη με την πράξη του παιδιού.

Επιπλέον θα πρέπει να δίνεται άμεσα και με σαφήνεια γιατί αλλιώς μπορεί να μπερδευτεί ειδικά στις μικρότερες ηλικίες.

Επαινέστε τα παιδιά για τα πράγματα που κάνουν σωστά(ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ)

Επιβραβεύστε τη σωστή συμπεριφορά και ρωτήστε τι θα ήταν μια καλή ανταμοιβή.

Αποφύγετε τη λήψη βιαστικών αποφάσεων όταν είστε θυμωμένοι μπορεί να οδηγήσει σε μια απόφαση που μπορεί να μην συμφωνείτε αργότερα.

Μιλήστε στο παιδί σας για τις ανταμοιβές και τις συνέπειες της συμπεριφοράς τους, κάντε το πριν και όχι μετά.

Αφιερώστε χρόνο για να ακούσετε τι πραγματικά σας λέει το παιδί σας

Γίνετε πρότυπο για τα παιδιά σας και μην κάνετε κάτι που δεν θα θέλατε να κάνουν τα ίδια

Προσπαθώντας να μείνουμε ήρεμοι

Είναι σημαντικό να βρούμε τρόπους ανακούφισης από το άγχος και να διαχειριστούμε το θυμό μας. Πολλά πράγματα, όχι μόνο η συμπεριφορά του παιδιού, μπορεί να μας κάνει νιώσουμε άγχος – από οικογενειακές σχέσεις έως διαχείριση ισορροπίας επαγγελματικής ζωής, υγείας, ανεργία και πολλά άλλα.

Όταν μας καταλαμβάνει το άγχος, μπορεί να μας κάνει να χάσουμε την ψυχραιμία μας και να πούμε ή να κάνουμε πράγματα που μετανιώνουμε αργότερα. Μπορεί να πούμε κάτι βλαβερό για το παιδί. Η διαμονή σε ένα σπίτι με εντάσεις μπορεί επίσης να επηρεάσει τα συναισθήματα και την υγιή ανάπτυξη του παιδιού.

Αλλά μπορεί να αποφευχθεί με τη διαχείριση του άγχους και του θυμού.

Αποδεχτείτε Υποστήριξη -Ζητήστε Βοήθεια

Αυτό μπορεί να προέρχεται από την οικογένεια ή τους φίλους ακόμα και από γκρουπ γονέων. Γνωρίζοντας ότι υπάρχουν και άλλοι γονείς στην ίδια κατάσταση μπορεί να είναι μια μεγάλη ενθάρρυνση. Το να ζητήσουμε βοήθεια είναι ένα θετικό βήμα και όχι σημάδι αδυναμίας

Πάρτε χρόνο για τον εαυτό σας- Προσέχετε τον εαυτό σας

Το να είσαι γονέας είναι πολύ σημαντικό και κάποιες μέρες μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι, εκνευρισμένοι, απογοητευμένοι, το παιδί σας όμως θα στραφεί σε εσάς για αγάπη και καθοδήγηση. Για αυτό είναι σημαντικό να βρείτε χρόνο για εσάς και να μην αισθάνεστε ένοχοι. Ένα διάλειμμα μπορεί να σας βοηθήσει να είστε ο καλύτερος γονέας μπορείτε να είστε. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε σας ευχαριστεί και σας χαλαρώνει όπως η άσκηση. Προσπαθήστε και οι δύο να έχετε χρόνο για εσάς.

Να είστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι

Όλα τα παιδιά μπορεί να γκρινιάζουν κάποια στιγμή. Είναι σημαντικό να προλαμβάνουμε τις καταστάσεις. Αν για παράδειγμα πάμε κάπου που έχει αναμονή πάρτε βιβλία ή κάτι άλλο που αρέσει στο παιδί σας και μπορεί να απασχοληθεί ευχάριστα

Χτίζοντας θετικές σχέσεις

Εάν οι σχέσεις γονέα-παιδιού καταστραφούν, επηρεάζει τον τρόπο που ένα παιδί αισθάνεται ή συμπεριφέρεται. Το να βρούμε τρόπους για να δείξουμε την άνευ όρων αγάπη και στοργή στο παιδί είναι σημαντικό, αλλά αυτό είναι ευκολότερο να το λες από το κάνεις, ειδικά όταν είμαστε κουρασμένοι, αγχωμένοι ή τρέχουμε να τα προλάβουμε όλα.

Περάστε χρόνο με το παιδί σας και μάθετε μαζί. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της εμπιστοσύνης του παιδιού σας, ενίσχυση του δεσμού σας και επίσης να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις ανάγκες τους.

Δείξτε στο παιδί ότι σας ενδιαφέρουν όσα τους αρέσουν. Σκεφτείτε διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί.

Σκεφτείτε τις στιγμές που έχετε δει μια θετική αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδί σας και οτιδήποτε μπορείτε να μάθετε από αυτήν την εμπειρία.

Να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε και να παραδεχθείτε ότι κάνατε λάθος.

Μην τα παρατάτε και μην είστε πολύ σκληροί τον εαυτό σας!