• “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ”

Το σχολείο μας συμμετέχει στην 9η πανελλαδική σχολική ενέργεια του οργανισμού, “Το Χαμόγελο του Παιδιού”,  ενάντια στην Ενδοσχολική Βία . Με τα παιδιά δημιουργήσαμε  το σύνθημα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» που είναι το κεντρικό μήνυμα της εκπαιδευτικής δράσης.

DSCN3371

•Από την Πέμπτη η διάθεση των δωρεάν self tests στους μαθητές και εκπαιδευτικούς

Από μεθαύριο  Πέμπτη  24 Φεβρουαρίου, και όχι από αύριο Τετάρτη , θα ξεκινήσει η δωρεάν διάθεση πέντε  δωρεάν self tests  σε όλους τους μαθητές και στους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς,  προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου  από   28 Φεβρουαρίου .

Εντός της ημέρας αναμένεται να  εκδοθεί η σχετική κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι:

– Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

– Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

– Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Τι  γίνεται αν μαθητής διαγνωστεί θετικός σε COVID-19;

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση  για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό σελφ τεστ. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ (ή ράπιντ) τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται.

Τι   γίνεται αν εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός σε COVID-19;

Αν εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση  για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό σελφ τεστ για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, και αρνητικό εργαστηριακό έλεγχο (ράπιντ ή PCR) για τους μη εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ ή ράπιντ τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται. Όταν εξέλθουν από την καραντίνα, οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες

Τι προβλέπεται για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα επιβεβαιωμένου περιστατικού COVID-19 εκτός σχολείου; Δηλαδή, τι γίνεται όταν, π.χ., υπάρχει κρούσμα στο σπίτι;

Σε περίπτωση που μαθητές ή εκπαιδευτικοί είναι στενές επαφές κρούσματος COVID-19 εκτός σχολείου:

  • Οι εκπαιδευτικοί, εμβολιασμένοι και με ενισχυτική δόση ή εκπαιδευτικοί εμβολιασμένοι με 2 δόσεις τους τελευταίους 6 μήνες ή με μία δόση του εμβολίου J&J τους τελευταίους 2 μήνες, προσέρχονται στο σχολείο κανονικά και διενεργούν εργαστηριακό έλεγχο (ράπιντ ή μοριακό τεστ) την 5η ημέρα μετά την έκθεση. Οι εκπαιδευτικοί φορούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες από την έκθεση.
  • Οι εκπαιδευτικοί, εμβολιασμένοι με 2 δόσεις πάνω από 6 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση ή με μία δόση του εμβολίου J&J πάνω από 2 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση ή ανεμβολίαστοι, παραμένουν σε απομόνωση για 5 ημέρες, και διενεργούν εργαστηριακό έλεγχο (ράπιντ ή μοριακό τεστ) την 5η ημέρα μετά την έκθεση. Μετά την 5η ημέρα, οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.
  • Αν πρόκειται για εμβολιασμένους μαθητές, τότε προσέρχονται στο σχολείο κανονικά και κάνουν τρία σελφ τεστ τις ημέρες 0-1, 3 και 5-7.
  • Αν πρόκειται για μη εμβολιασμένους μαθητές, τότε παραμένουν σε απομόνωση για 5 ημέρες, και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα μετά την έκθεση.

 

 

•Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-23

eggrafes ma 800x800 equal

Οι εγγραφές των μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-23, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2022.

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.
Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους , σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-23, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2018.

Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου οι γονείς/ κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
    ·Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
    · Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

•Οδηγίες για Rapid Test μαθητών

Σε περίπτωση που ένας  μαθητής  πρέπει να μεταβεί σε μια Δημόσια Δομή για να κάνει Rapid Test και πρέπει να το συνοδέψει κάποιος άλλος εκτός από τον γονέα του, τότε υπάρχουν 2 επιλογές.

 

  1. Συμπληρώνει μια έντυπη Υπεύθυνη  Δήλωση όπως φαίνεται στην συνημμένη φωτογραφία. Η Δήλωση θα πρέπει να συνοδεύεται και με μια βεβαίωση του Γνήσιου της υπογραφής (από ΚΕΠ).

 

  1. Συνδέεται ο γονέας με τους κωδικούς που έχει στο Taxisnet και εκδίδει από το gov.gr την βεβαίωση που φαίνεται στην φωτογραφία. Η βεβαίωση εκδίδεται  ψηφιακά υπογεγραμμένη από την παρακάτω διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses.

 

Προτιμότερη βέβαια είναι η δεύτερη επιλογή όπου υπάρχει η δυνατότητα!

protupo

•Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου

Βίντεο animation

Πρόκειται για μία ταινία κινουμένων σχεδίων (3D Animation) 3 λεπτών που μας αφηγείται την ιστορία της Νίνα, ενός μικρού αλλά γενναίου κοριτσιού, που καταφέρνει να νικήσει τον καρκίνο με τη φροντίδα και την ενθάρρυνση των ανθρώπων που την αγαπούν, με την υποστήριξη της οικογένειας της, των φίλων της αλλά και ολόκληρης της νοσοκομειακής ομάδας!

Η ταινία μικρού μήκους, αποτέλεσμα μιας βραζιλιάνικης συνεργασίας μεταξύ WMcCann, Zombie Studio και Loud, έγινε για λογαριασμό του Νοσοκομείου Cancer De Barretos στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ενός διεθνούς φήμης κέντρου θεραπείας για τον καρκίνο των παιδιών, για να ανακοινώσει την μετονομασία του σε Hospital de Amor (Νοσοκομείο της Αγάπης). Η μετονομασία αυτή έγινε με κύριο σκοπό να διαδοθεί το μήνυμα ότι η καταπολέμηση του καρκίνου είναι ευκολότερη όταν το άτομο περιβάλλεται από την αγάπη.      “Η αγάπη ποτέ δεν μας απογοητεύει”

•Χειμωνιάτικες κατασκευούλες !!!

DSCN2996 DSCN2995

DSCN2993 1 DSCN2992

DSCN3194

Δραματοποίηση  παραμυθιού “Το μαγικό γάντι” Ουκρανικό παραδοσιακό παραμύθι !

Παγωνιά! ένα γάντι χαμένο στο δάσος γίνεται το καταφύγιο 7 διαφορετικών ζώων. Συζήτηση για το θέμα που κρύβεται πίσω από το “γάντι” Χειμερία νάρκη, κρύο παγωνιά, καιρικά φαινόμενα.

DSCN3213 DSCN3202

DSCN3203 DSCN3205

DSCN3207 DSCN3211

DSCN3208 DSCN3212

Γλωσσικό παιχνίδι

DSCN3164 DSCN3165